In verband met de ophanden zijnde criminele invasie in Irak, heb ik ten behoeve van de Weledele heren Balkenende en de Hoop Scheffer, de tien geboden nog eens nagelezen.
Omdat beide heren lid zijn van een zogenaamde “Gristelijke” partij, zouden zij dat ook eens moeten doen. Want heren, groot nieuws: De tien geboden zijn nog steeds hetzelfde! Ze blijken in de loop der eeuwen nog steeds niet veranderd te zijn, laat staan aangepast aan de tijd.
Het eerste gebod luidt nog steeds:
“Gij zult naast mij geen andere Goden hebben”.
Daar zondigen jullie dus al meteen, heren. Want hoewel de Weledele Dubbeljoe Bush een halfgod is, dienen jullie deze niet te aanbidden. Dus neem een kanskaart of sla twee beurten over.
Ja wacht even, zult u zeggen,Weledele Balkenende. Maar die Saddam Hoessein is een agressor, die moet worden vernietigd. Mag ik daar dan een duidelijke uitspraak van J. Den HERE tegenoverstellen? Gaat ie dan: “Wanneer u let op de splinter in het oog van een ander zie je de Balkenende in je eigen oog niet meer”
Ja, daar heb je even niet van terug he, Balkenende?
Gaan we meteen door naar het vijfde Gebod.
“U zult niet doden” Nou, is dat duidelijk of niet heren. U zult niet doden! Let wel, er staat NIET: “U zult niet doden, tenzij de VN toestemming geeft, of tenzij The Unaaitmesteeds van Amerika, wat wapens moet uitproberen.
Niks van dat alles. Er staat kort en bondig: U zult niet doden. Punt
Want moordenaars zijn een gruwel in HET OOG van Den Here. En Bush is een bewezen moorderaar net zoals alle Amerikanen want dat land heeft nog steeds de doodstraf in huis, terwijl het vijfde gebod , en ik zeg het nog maar eens, duidelijk is daarover: U ZULT NIET DODEN! PUNT.Dus niet: U ZULT NIET DODEN, tenzij door het corrupte Amerikaanse rechtsysteem is bewezen dat iemand een halsmisdaad heeft gepleegd. ALLEEN DEN HERE OORDEELT, BOYS EN NIET ENE JUDGE PANNEBY PANCAKE FROM TEXAS. USA!

Maar ik dwaal af. Nog even een citaatje van J.Den HERE voor de Hoop Keffer: tiende Gebod:
”Je zult niet de vrouw van je naaste begeren, noch zijn ezel noch zijn os.
WAAROM, DE HOOP SCHEFFER, STA JE DAN HANDENSCHUDDEND MET CAPO TUTTI CAPO COLIN POWELL DE VERDELING VAN DE OLIE TE BESPREKEN, NA DE BLITZKRIEG IN IRAK?? Want voor vrouw, ezel of os kun je ook olie invullen.

Ja maar, Hoessein heeft chemische, biologische en nucleaire wapens ,zult u zeggen.
Dan zeg ik met DEN HERE: JULLIE NIET DAN???????? ONGELOOFLIJK DOMME EN HYPOCRIETE RANDDEBIELEN!!!!!

Categorieën: Actualiteiten

10 reacties

godsgift · 26 februari 2003 op 16:07

Bravo Kees heel goed gezegt….Maar zo als wij allemaal weten gelden er andere regels ook in de wet voor de mannen aan de top zoals bij voorbeeld te hard reiden en nuchter achter het stuur..Ze leven in heel andere wereld als wij gewone mensen..Het zijn gewoon een stelletje MONGOLEN !!!!groetjes God’s gift

Kees Schilder · 26 februari 2003 op 20:11

Dank je Godsgift.Soms denk ik wel eens dat ik het totaal verkeerd zie maar dan voel ik weer de woede om zoveel kortzichtige debielheid, dat ik meteen weer weet: No, this is wrong!!
GROET
PACO

Kobus · 27 februari 2003 op 11:55

Wellicht ben ik wel een beetje bevooroordeeld als het om de VS gaat. Ik heb het nou eenmaal niet op die Amerikanen. Onder het mom van beschermer van vrede presteren ze het steeds weer om eigen belang zeker te stellen. Een Amerikaan is ‘ ikke, ikke, en de rest kan stikke’. Nog steeds denkend dat ze rechten kunnen ontlenen aan het gegeven dat ze zo goed geholpen hebben in Worldwar 2. Was later niet Bin Laden degene die ze zelf eerst in het zadel hebben geholpen vanuit datzelfde eigen belang. Er is in Amerika een hele grote Joodse (financiele) lobby, die voor een belangrijk deel het reilen en zeilen van het land bepaalt. Dat verklaart ook de pro Israelische houding. Oorlog wordt niet gevoerd vanuit idealistisch oogpunt, maar vanuit het idee : hoe kan ik er zelf beter van worden.
Of het nu gaat om economisch belang (olie, bodemschatten) of om veiligheid (invloed gebieden in buurt van brandhaarden)
En we trapten er telkens weer in. Gelukkig neemt het protest toe !

godsgift · 27 februari 2003 op 12:24

Wat je zegt Kobus is triest maar heel waar, ik ben bang dat ook al neemt de protest toe Bush zijn mannen uit Irak niet zal terug roepen, dan zal hij af gaan en daar zal hij geen seconden over na denken.Hij is tenslotte de grote man(eikel bedoel ik ).Ik ben heel bang voor de gevolgen hier van maar wie ben ik.
Het is zo jammer dat de top mannen (schaapjes) van andere landen zo ver tot aan hun elbogen in Bush zijn reet zitten dat ze zelf totaal geen mening meer hebben.Ik geef toe ik ben bang en ben blij dat ik geen glazen bol heb,want nu durf ik ff niet meer voor uit te kijken.

gast · 27 februari 2003 op 18:58

Geachte heer Schilder,
Ik heb kennis genomen van uw visie omtrent het probleem Iraq.
Ik begrijp en waardeer uw bezorgdheid,echter de kern van het probleem is ingewikkelder dan dat af te doen met enige eenzijdige bijbelteksten.
Waarmee ik niets wil afdoen aan de inhoudelijkheid van uw column en tegelijkertijd altijd open sta voor afwijkende meningen.

Met de meeste hoogachting

J.P.Balkenende

Kees Schilder · 27 februari 2003 op 19:55

Geestig berichtje grapjas. Is tekstschriver voor Balkenende niets voor jou?
Toevallig weet ik van de grap en je komt aan de beurt Jansen.Dat staatvast en tegelijkertijd kun je er gif op innemen.
😀

Zorro · 28 februari 2003 op 11:12

citaat van Kees Schilder:
“Ja maar, Hoessein heeft chemische, biologische en nucleaire wapens ,zult u zeggen.
Dan zeg ik met DEN HERE: JULLIE NIET DAN???????? ONGELOOFLIJK DOMME EN HYPOCRIETE RANDDEBIELEN!!!!!”

Geestige column ofschoon ik totaal anders denk over deze kwestie, maar dat zal inmiddels niemand meer verbazen. Toch even reageren op de geciteerde passage. Het is natuurlijk een wereld van verschil of dergelijke verschrikkelijke wapens in handen zijn van een totalitaire massamoordenaar als Saddam Hoessein of in het bezit van de democratische grootmacht die de verenigde staten zijn, ook al hebben de VS de doodstraf. Saddam Hoessein heeft al meer dan 30 jaar lang zijn volk onderworpen aan oorlogen, martelingen en andere vormen van onderdrukking, en heeft duidelijk bewezen de beschikking te hebben over een groot inlijvingsvermogen (Iran en Koeweit), terwijl de Verenigde Staten West-Europa, Zuid-Korea, Bosnie, Afghanistan en Kosovo
bevrijd en/of gevrijwaard hebben van dergelijke verschrikkingen.

Als de Amerikanen zich aan de tien geboden gehouden zouden hebben (Gij zult niet doden), dan zou West-Europa hetzij nazi-Duits gebleven, hetzij Sovjet-Russisch geworden zijn. Dan zouden behalve in Noord-Korea ook in Zuid-Korea miljoenen burgers de hongersdood gestorven zijn. Dan zouden Koeweit en Saoedi-Arabie nu deel uitmaken van het Irak onder Saddam Hoessein. 🙁

Kees Schilder · 28 februari 2003 op 12:12

Je blijft me verbazen Zorro. Maar oke.
Saddam een totalitaire massamoordenaar?
Absoluut meer eens.Bush een massamoordenaar? Jazeker! Denk aan Afghanistan, denk aan de ‘legale’doodstraf, die je zelf ook al noemt.
Dan kun je nog van alles verzinnen maar een land dat de doodstraf nog heeft, verschilt in niets met een totalitair systeem a la Irak.Geen wereld van verschil dus.Nucleaire en andere wapens in het bezit van Bush is/zijn even gevaarlijk als diezelfde wapens in het bezit van Hoessein.
Iemand die de doodstraf uitvoert kijkt niet zo nauw!Iemand die legaal zijn eigen inwoners ter dood brengt, heeft al helemaalgeen moeite met inwoners van andere volkeren.
Kijk ook even naar Amrika zelf.Kijk naar de massa’s daklozen die alleen de fout maakten bij een baas te werken die failliet ging.Amerika laat ze verrekken.
Amerika onderdrukt al tweehonderd jaar zijn eigen volk.Alles moet wijken voor consumptie ,meneer.
Alles opzij voor het “vrije” kapitalistische en economische model.
Wil je dat niet dan heb je een probleem in Amerika.Hoe bedoel je vrijheid en democratie?
Herinner je je de laatste verkiezingen in Amerika nog?
Dan je stelling
over Amerika dat ingreep in de 2e wereldoorlog. Dat was echt niet om de wereld te redden, meneer. Ze gingen pas aarzelend meedoen toen pearl Harbour viel en toen hun economische belangen teveel gevaar gingen lopen. Eigen belang dus!
Eigen belang dus, en nog, van een grootmacht die kost wat kost, andere landen hun way of life, door de strot willen duwen.
Tenslotte: Geen enkele reden, en ik herhaal, geen enkele reden rechtvaardigt de dood van een enkel onschuldig mens: U ZULT NIET DODEN!! En niet: U zult niet doden, tenzij!
Elk volk krijgt de leiders die het verdient.
Met respectvolle groet

gast · 28 februari 2003 op 15:47

waarde vrienden mijn reactie staat in het café onder zzzzzoro

gast · 28 februari 2003 op 15:47

waarde vrienden mijn reactie staat in het café onder zzzzzoro

Geef een reactie

Avatar plaatshouder