Ik ben een aartstwijfelaar. En het leven van een twijfelaar gaat niet over rozen. Dat kan ik je verzekeren. Zal ik vanavond bloemkool eten of sperziebonen. Vla na of yoghurt? Wel of geen koek bij de koffie? Of toch thee? Even boodschappen doen, is er voor mij niet bij. Doe ik uren over. In de supermarkt sta ik ellenlang voor de wasmiddelen. Omo, Dash of Florijn. Help! En uiteindelijk blijkt het allemaal om hetzelfde witte poeder uit de koker van Unilever te gaan.

En nu privatiseert de overheid ook nog eens de hele boel. Zat je voor de telefoon je hele leven bij de KPN. Nu kan je kiezen voor Tele2, UPC, Casema enzovoorts enzoverder. De energiemarkt is onlangs ook geliberaliseerd. Fijn! Mag je kiezen tussen Eneco, Nuon of Essent. Da’s goed voor de concurrentie. Houdt ze scherp. Zeggen ze dan.

Maar ik zit helemaal niet te wachten op meer concurrentie. En de service is nog nooit zo bot geweest. Ik wil gewoon een goed product. Liefst zonder dat ik hoef te kiezen natuurlijk. Post liberaliseren, de gezondheidszorg, Schiphol wellicht. What’s next?!

M’n vriendin vraagt wat ik toch al die avonden achter de computer doe. Ik zit uren op allerlei vergelijkingssites. Ik kom er niet meer uit. Och, wat is het leven in Noord-Korea, Iran of China toch eenvoudig. Geen keuzevrijheid. Heerlijk. Doe mij ook een dictator.

Straks sta ik weer in het stemhokje. Te zweven. Partij voor de Dieren, Christenunie of SP. Lang leve de democratie. Maar niet voor een twijfelaar.

Categorieën: Algemeen

8 reacties

arta · 11 maart 2007 op 13:11

Grappige column!
Enne…over je naam twijfelde je dan zeker ook? Zal ik linksbuite of rechtsbuite nemen? Of toch maar het middenveld… lastig! 😀

Arne · 11 maart 2007 op 14:25

orgineel..:-D

alleen de titel komt niet echt tot uiting in het stukje zelf, denk ik, het gaat meer op de keus die je hebt..:-D

Arne

SIMBA · 11 maart 2007 op 16:30

Pfffff, vermoeiend zeg! Misschien is er wel een twijfel-therapie, maar ja…dan moet je weer beslissen of je wél of níet daaraan gaat deelnemen. 😀
Leuke column!

DreamOn · 11 maart 2007 op 16:35

Tja, ik twijfel..vind ik dit nou wel een leuke column, of niet?
Zal ik er nou wel een reactie onder zetten of niet?

Nee hoor, ik plaag je maar… 😉 ik vind het een leuke column, zonder ook maar één seconde twijfel!
Groetjes DO

Mup · 12 maart 2007 op 02:10

leuke column, en ik heb lang getweifeld of ik in mijn reactie zou vermelden, dat ik een dictatuur echt geen goede keuze vind, maar ik doe ik het toch:-)

Groet Mup.

Bitchy · 12 maart 2007 op 08:05

Grappig stukkie! Ik twijfelde even om je te vertellen dat concurrentie gezond is 😉

Shitonya · 13 maart 2007 op 09:51

De keuzes worden je allemaal teveel..geweldig, maar als column vind ik dit waardeloos

Joy · 13 maart 2007 op 12:32

Ik weet niet of China wat dit betreft nu een goed alternatief is….

Mijn vriendin is ook een twijfelaar en zegt dat dat komt doordat ze een weegschaal is.

Ik zeg maar zo: hak de knoop door en doe wat je het eerst ingegeven wordt.
Maar hak niet te veel in je column daar wordt het zo moeilijk leesbaar van.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder