Ongelooflijk, als je hoort dat je ex-vriend je door je kop schiet. Ze had zelfs al hulp ingeroepen van politie en diverse hulp instanties. Dit allemaal dus voordat ze in haar rug werd geschoten en vervolgens door haar hoofd. Dit gebeurde dan ook in het altijd gezellige Alkmaar. Nou die maandagochtend begon dus niet zo gezellig op station Alkmaar.

Door dit drama, schoot mij iets te binnen wat ik kort geleden heb meegemaakt. Ik praat regelmatig zomaar met wildvreemde mensen. Dit mocht natuurlijk niet toen ik klein was van mijn ouders maar daarom doe ik het nu wel, omdat ik nu al met kleine stapjes volwassen wordt. Ik kwam ook zodoende in gesprek met een verliefd jong stel toen ik van mijn werk kwam. Schijn bedriegt zeker, want hoorde haar levensverhaal dan ook bijna in vijftien minuten tijd.

Het meisje vertelde mij dat ze wordt lastig gevallen door haar ex- vriend. Dit noemen ze ook wel in vaktermen een stalker. Dit ging gepaard met mishandeling van haar moeder tot haar steeds opzoeken in haar nieuwe woonplaats.

Ga nu eens na, ze is zelfs verhuist door die wanhopige kerel. Haar ‘nieuwe’ vriendje bevestigde haar verhaal aan mij en die vertelde mij dat politie echt niets doet en dat hij het heft in handen gaat nemen. Toen kwam ik natuurlijk met mijn sociale woorden ‘’ Is dat wel de beste weg? Toen hij daarop weer zei; Ja de politie doet niks en dat al twee jaar niet. Toen maakte hij een punt. Helaas moest ik toen uitstappen en wenste hun succes in de liefde en het drama.

Is het nu gewoon dat de politie en hulpinstanties te weinig doen voor dat arme meisje? Ja, ik denk het wel, omdat bijvoorbeeld de politie meer hun tijd bezig houden met boetes uitdelen. Of is dit een verkeerd beeld van de politie wat ik nu heb?

Mensen worden hier slachtoffer van maar ook weer daders. Waarom? Simpel, omdat als niemand iets doet je het recht in eigen handen gaat nemen. Politie en instanties wordt toch eens wakker met zijn allen! Hulp en help lijken toch veel op elkaar?

Categorieën: Actualiteiten

1 reactie

lisa-marie · 30 juni 2007 op 13:19

[quote]Dit mocht natuurlijk niet toen ik klein was van mijn ouders maar daarom doe ik het nu wel, omdat ik nu al met kleine stapjes volwassen wordt.[/quote]
Een zin die overbodig is en naar mijn mening niets toevoegt maar eerder wrevel oproept.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder