“Groene Sint? Er bestaat een groene Sint?” Ik plaats mijn goudgele pretcilinder op de bar en kijk Bram verbaasd aan. “Jij hebt teveel van die rakkers gehad, er bestaat helemaal geen groene Sint, die vent is al jarenlang gehuld in een rood gewaad.” Bram legt me uit dat de groene Sint werkelijk bestaat en dat het zelfs een ‘eerlijke’ sint is. Ik laat hem maar zwammen, er bestaat geen groene Sint en al helemaal geen eerlijke sint. Als er een eerlijke Sint bestond dan vraag ik me af waarom de buurman altijd grotere cadeaus krijgt, ik weet zeker dat ik mijn kliko dichter bij de straat zet dan hij. Ik vraag of die groene Sint ook smurven heeft in plaats van pieten maar dat vind hij uiteraard belachelijk. Smurven kunnen niet, dat past niet bij de kleur groen en die kunnen natuurlijk nooit al die pakjes dragen. Aangezien kinderen steeds dikker worden vond ik het wel een goed idee, dan zijn gelijk ook al die pepernoten een stuk kleiner en ach, met een diamanten ring als cadeau kan ik ook wel leven.

Wanneer hij over een groene Kerstman begint wijs ik hem op een voorbij lopend stuk en hij draait zijn hoofd. Een groene Sint okay maar geen groene Kerstman, of zou die in plaats zijn gekomen voor de witte kerst? Die witte kerst ben ik ook al jaren kwijt, misschien kan ik hem volgend jaar op mijn lijstje zetten.

Het is mid-december en we zitten op een Hawaiiaans feest, lang leve het broeikaseffect! Vreselijk inderdaad, nooit meer een witte kerst, maar wel dansende kokosnoten in december, wat wil een man nog meer?

Categorieën: Actualiteiten

5 reacties

FatTree · 12 december 2007 op 13:36

Ik kan het ook totaal niet eens worden met dat biologische geterroriseer tegenwoordig. Naast dat het nutteloos gebazel is (maar 5% van de broeikasgassen in de lucht is daadwerkelijk de schuld van de mens), verkrachten ze ook nog schaamteloos allerlei tradities.

Witte kersten schijn je trouwens zelfs met de global warming nog elk jaar te kunnen vinden. Moet je wel even naar Volendam rijden.

Overigens vond ik je column best te smurfen, met een lange F dat is.

pally · 12 december 2007 op 18:55

Bestaat er ook een korte ‘f’ dan , Dikke Boom?
😀
De column kan ik niet helemaal volgen, eigenlijk. Maar er zitten wel grappige elementen in.

groet van Pally

lisa-marie · 12 december 2007 op 20:36

Hij is lekker humoristisch.
En een “groene sint”nee die hoeft voor mij ook niet. Wel graag een witte kerst 😀

Grumpy-old · 13 december 2007 op 00:30

Ben wel blij dat je het kort hebt gehouden want ik ben een paar keer de weg kwijt geraakt .

Met name deze

[quote]Wanneer hij over een groene Kerstman begint wijs ik hem op een voorbij lopend stuk en hij draait zijn hoofd. [/quote]

een voorbij lopend stuk?

de rest wat best smurFig

Greetz
Grumpy

Avalon · 13 december 2007 op 00:43

Die groene sint kon ik al moeilijk hebben als ie dan nog over een groene kerstman begint leidt ik hem af zodat zijn verhaal ophoudt…

die techniek zou jij als oudje zijnde toch tot in den perfectie moeten kennen 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder