‘Nee, nee…ik wil weg!’ Maar wordt omringd door gedrochten, vreemde grote vogels door hun schaduwen, gek van het gekrijs en fladderende vleermuizen, voel de stront op mijn hoofd en lichaam. De stank van urine doet een golf van mijn laatste maaltijd  uit mijn maag komen. Ik proef de smerigheid. Zie de gedrochten die mij omringen en met duivelse blik mij, in een onverstaanbare taal, hun woorden fluisteren, schreeuwen met demonische lach. Vuur om me heen, de grot van onheil,  dit vuur met walmen rook.  Daar is opa ook, wat doet hij hier? Mijn angst laat mijn darmen de controle verliezen. Ik huil en  stink!’

Ik tel tot 3 en dan wordt u wakker:1, 2 en 3.  Open nu uw ogen.

Glaasje wat water? Zo, dat is een heftige belevenis en wat duidt u nu zelf?

Even nu niet bewegen, mijn medewerker komt het hier zo schoonmaken. U weet de weg naar de douche, de handdoeken, shampoo en uw favoriete eau de toilette staat op het planchet.

Volgende week, zelfde tijd?


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2021 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de eigenheimer onder de eigenheimer, maar dat alles geheel terzijde.

9 reacties

Arta · 25 april 2018 op 22:46

Hoort deze niet innde rubriek ‘ Opdracht van de maand’?
Hij past er prima tussen, deze uitstekende beschrijving van een hypnotiseur!

Karen.2.0 · 26 april 2018 op 01:31

En ik vind ‘m leuk, 22! We krijgen er binnenkort 1 in het dorp, en alhoewel wars van zen, (zweef-)yogi’s, yin en yangs: ik ben te nieuwsgierig om het niet uit te proberen ;-D

Geef een antwoord