De uitslag is nu bekend, het CDA heeft nipt gewonnen van de PvdA. Met een behoorlijke afstand is de VVD de derde partij geworden. Op een nog grotere afstand staat de SP, als vierde partij van Nederland. Helaas was het weer een groot circus de afgelopen weken. De ene peiling was nog niet geweest, of de andere stond alweer klaar. De SP stond enkele weken geleden nog op een grote winst en de PvdA leek een klein beetje te winnen. Hoe is het toch mogelijk dat in amper drie weken tijd de ‘stemming’ totaal is omgeslagen? Wouter Bos kon makkelijk praten en maakte slim gebruik van zijn charmes, terwijl de rest op een meer ingetogener manier probeerde door te gaan. Het leverde hem uiteindelijk veel stemmen op, ook omdat een grote groep mensen het niet meer zagen zitten om Balkenende als leider te hebben. Bos heeft deze benadering met de kiezer goed afgekeken van Pim Fortuyn.
De debatten op TV gingen bijna niet meer inhoudelijk op de partijprogramma’s in en het leek meer op een spelletje wie kan het slimste vertellen dat de andere partijen verkeerde keuzes maken.

Hoe kan het toch dat er mensen zijn geweest die op de ‘Conservatieven.nl’ hebben gestemd. Waar staat die partij voor? Voor een beleid om de manisch depressieve mensen nog depressiever te krijgen? Als je al uit de kleren wilt gaan voor de Panorama om kiezers te winnen, dan moet je wel heel ver heen zijn. En hoe haalt mevrouw de Jong het toch in haar hoofd dat ze hierdoor stemmen zou kunnen winnen, met zo’n uiterlijk.

Het meest ongelooflijke vond ik bij de vorige verkiezingen dat er 1,6 miljoen mensen waren geweest die op de LPF hadden gestemd. En daarbij de meeste mensen nog bewust op een overleden persoon. We hebben er een zeer zwalkend beleid voor terug gekregen en daarvoor wil ik die 1,6 miljoen mensen hartelijk danken! Niet de VVD of het CDA heeft de stekker er uit getrokken, maar toch echt de LPF zelf. Steeds maar ruzie en meningsverschillen in één partij. Juist de partij die het hardste schreeuwt dat mensen moeten denken aan het landsbelang. Landsbelang ja, haha, hoe vul ik mijn eigen portemonnee zullen ze bedoelen!

Gelukkig heeft de LPF dit keer veel verloren, ze hebben ‘slechts’ acht zetels over. Maar besef één ding: acht zetels, dat betekend dat er meer dan een HALF MILJOEN mensen op die partij hebben gestemd! Een half miljoen gekken, die nog steeds geloven dat Nederland positief zou verbeteren als de LPF het voor het zeggen had. Dat zijn voornamelijk de mensen uit de achterstandswijken. Wat doet de LPF voor die mensen? Helemaal niets. Als die mensen een verandering hadden willen hebben was Leefbaar Nederland toch echt een veel beter alternatief, die komen tenminste op voor de zwakkeren in deze samenleving.

Dan hebben we nog de Partij voor de Dieren. In sommige kiesdistricten heeft deze partij best veel stemmen gekregen. Niet genoeg voor een zetel, maar toch een hoop stemmen. De Partij voor de Dieren. Leuke insteek hoor, om de dieren voorop te stellen in je verkiezingsprogramma, maar zullen we dan ook maar een Partij voor de Daklozen, een Partij voor de Integratie, een Partij voor de Surinamers, een Partij voor de Antillianen, een Partij voor de Groningers, een Partij voor de Limburgers, een Partij voor de Alcohol, een Partij voor de TV en weet ik veel wat nog meer oprichten, dan kan iedereen zich richten op de eigen interesses.
Ik wist trouwens niet dat dieren zelf ook konden gaan stemmen, want waarom stemt iemand op zo’n partij? Natuurlijk is het beland van de dieren belangrijk, maar overtrek het nou toch niet op deze manier!

De meest domme ganzen hebben gekozen voor de LPF, meer dan een half miljoen. Er waren er een aantal aanwezig bij het verkiezingsuitslagprogramma van de NOS. Daar geloofden een aantal nog heilig in de LPF. Ze betichtte de andere partijen dat ze de standpunten van de LPF hadden overgenomen. Toen er gevraagd werd welke dat dan waren werden er een aantal punten genoemd, zo ook de zorg. Natuurlijk hebben de andere partijen ook wel in gezien dat Fortuyn in sommige dingen hele goede ideeën had, en die hadden ze nu iets aangescherpt. Maar de zorg is mijn inziens toch echt geen onderwerp die door andere partijen is overgenomen. Fortuyn wilde geen enkele cent meer uitgeven aan de zorg en er moest maar de middelen moesten maar beter benut worden. Voor verandering is altijd geld nodig! En geen enkele partij heeft gezegd dat de zorg er geen cent meer bij zou krijgen.
Wat moeten we nou met deze groep doen? Is het een idee om deze mensen allemaal verplicht (want van een democratie houden ze toch niet) de pil van Drion te laten slikken?! Dat scheelt weer wat drukte in Nederland, waardoor we niet meer hoeven te zeggen dat Nederland VOL is. Dan houden we ook weer wat geld over, wellicht hoeven we dan nog niet eens zoveel te bezuinigen.
Ideetje LPF-stemmers? Want een betere maatschappij begint toch echt bij jezelf en niet bij een ander!


6 reacties

Ion · 23 januari 2003 op 12:16

Ik denk dat het tijd is dat die LPF’ers eens een inburgeringscursus gaan volgen. Dat ze eens leren hoe de maatschappij in elkaar zit en hoe het politieke systeem werkt. In het ‘gesprek’ met een zaal vol LPF’ers gisteren bleek toch duidelijk hoe die mensen in elkaar zitten; het was een grote ruzie en frustratie onderling. En dat mens dat ‘ik heb errug veel lef want ik stem weer elpee ef’ gilde kon maar niet begrijpen dat een ex lpf stemmer nu weigerde omdat hij er (eindelijk!) achter was gekomen dat ze de melkertbanen af wilden afschaffen. Het respect ontbrak duidelijk aan alle kanten.

Overigens bleek ook onlangs dat de LPF kamerleden het MINST bij debatten aanwezig waren geweest. Blijkbaar zagen zij de volksvertegenwoordiging meer als een kroegentocht.

gast · 23 januari 2003 op 16:00

quote van de volkkrant: “Herben was de held van de avond, zeker toen hij verklaarde dat de partij van 2 zetels in de polls naar 8 was geklommen en dat er dus eigenlijk een monsterzege was geboekt. Dat staaltje creatief boekhouden kon onder de LPF-aanhang op groot enthousiasme rekenen.”

dat zegt toch wel iets van het iq van die lpffers of niet??? ‘yoyoyoyoyoyoyoyo 18 zetels verlies yoyoyoyoyoyoyoyoyo leve lpf’

Rachel · 24 januari 2003 op 11:32

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik van me leven niet op LPF zou stemmen en dat ik toen Pim nog leefde dit een zeer gevaarlijk heerschap vond.
Echter, is het niet wat al te gemakkelijk om al de kiezers af te doen als mensen die niet na kunnen denken? Dat zegt meer over jou dan over de kiezers! Wat heb jij dan gestemd nu je de wijsheid kennelijk in pacht hebt?

Groetjes Rachel Perrin 😡

Kees Schilder · 24 januari 2003 op 16:59

Ben ik niet met je eens Rachel. Want als je echt in staat bent om zelfstandig na te denken,en als je de 87 dagen regeren van de LPF nog even in je geheugen haalt,dan is er toch iets mis gegaan in je leven als je nu nog op de LPF stemt.
groet Kees

Rachel · 25 januari 2003 op 12:08

Hoe gek het ook klinkt Kees, ik ben dat met jou eens. Ik denk dat er inderdaad heel wat mis gegaan is het leven van heleboel (niet allemaal) van die mensen. En dat de lpf of liever Pim een soort laatste redmiddel was. Wat is het alternatief voor die mensen? Die zo denken hé?
Balkenbrij met z’n pruimenmondje, ik heb hem nog nooit iets echt concreet horen zeggen. Wouter Bos? Veel te links. Zalm? geen charisma.
Ik denk echt bij gebrek aan beter.
Groetjes Rachel Perrin

Kees Schilder · 25 januari 2003 op 19:46

Lieve Rachel,
Als die mensen nou eens iets minder naar GTST, Westenwind,Bigbrother,lingo, postcodeloterijshow,idols,en meer van die #### keken, dan zouden hun hersens misschien weer zelfstandig gaan opereren.Zodat ze zelf gaan nadenken en tot betere beslissingen zouden kunnen komen.Beslissingen die niets met de LPF te maken hebben.
ben het wel met je eens dat er niet echt veel te kiezen valt.Mijn hond zou ook nog premier kunnen worden.Het zou niet eens opvallen.
groet
kees(paco)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder