Ik staar wat voor me uit. In gepeins verzonken. Zal ik nu wel of niet. Echt lekker waren ze niet die eerste glaasjes sekt. Maar ik wil er nu dan wel weer van genieten. De muziek wat harder dan anders en lekker doorzuipen.
Dat had ik me voorgenomen. Proud Mary van Ike en Tina weer een keer. Of Unchain my heart. Gewoon op lekkere muziek net als in die reclame in m´n eentje een beetje swingen met een passend drankje. Ik wil het wel opschrijven. Hoe ik me voel. Dat ik de vijf glaasjes tot nog toe wel genoeg vind. Maar ik wou toch een keer echt genieten en flink doorzakken na al die weken alcoholvrij. En nu zit ik daar een verhaal over te schijven met een glas sekt binnen hand bereik en Ike en Tina als begeleiding. Nee, ik wil niet schrijven ik wil door het lint.

Ma en Theek, m´n zus, kwamen vandaag na een tripje van een paar dagen weer thuis. Ik heb allerlei lekker hapjes bij wijze van welkom thuis in huis gehaald. Het leek me wel een geschikt moment om weer eens het glas te heffen. Theek heeft geen trek en geen dorst. Ma wil wel wat blokjes kaas. De zalmhapjes, de pate en de filet americain kunnen weer de koelkast in. Ik zet ´n beetje tegen beter weten in, misschien wel met iets van tegenzin door.
Toch moet het er nu maar van komen. Of zal ik nog twee dagen wachten? Waarom?

´Het is al laat Frans. Misschien kun je beter morgen weer beginnen.´
´Ja, ik vind het nu ook niet de gelegenheid om de geplande champagne te drinken, zullen we die prosecco die ik van tante Gradi heb gekregen open maken. Als jullie meedrinken, tenminste.´
Ik schenk in. Zal ik het wel doen? Och wat of ik nu of over twee dagen weer begin dat maakt ook niet uit.
´ Proost.´
´ Doe je voorzichtig.´
´ Ik val niet meteen na een glas om hoor.´
Ik vind het tegenvallen. ´Het smaakt me niet echt.´
´Gelukkig maar.´
´Ja, maar dan wil ik dadelijk wel m´n sekt proeven.´
´Doe dat nou niet meteen de eerste keer weer zo veel.´
´Jullie drinken toch mee.´
´ Nee. ik heb geen zin.´
´Ik doe wel mee maar niet meer dan een glas.´
´Oke dan zet ik de rest wel in de koelkast.´

Een half uurtje later loop ik naar huis met het vaste voornemen om nog een fles open te maken. Ik heb er lang genoeg op gewacht. Kan ik eindelijk weer eens echt van de muziek genieten.
Ik twijfel.
Dan draai ik Proud Mary en Outta Love van Anastacia.
Ik weet het niet. Zal ik nu wel of niet. Als ik wil genieten moet in ieder geval muziek op, maar het verhaal wil ik ook schrijven. Wat het met me doet om weer te gaan drinken of niet.
Maar als ik het opschrijf kan ik niet swingen op muziek met een lekker glaasje in m´n hand. Ik schrijf het toch maar op. Het eerste glas is alweer een kwartier geleden ingeschonken. De laatste tonen van de muziek zijn al lang vervlogen. Ik schrijf in stilte. Zonder muziek zonder drank schrijf ik over drinken met muziek.

Ik wil niet schrijven, ik wil dansen met een glaasje en verdorie een sigaret.

Categorieën: Algemeen

Frans

Ooit schreef ik voor een regionaal dagblad. Daar hadden ze na 22 jaar genoeg van en nu probeer ik het hier. Na een grote tussenpauze hoop ik de draad weer op te pakken.

3 reacties

LouisP · 26 december 2010 op 12:10

Frans,
‘k weet eigenlijk niet of ik da zomaar kan zeggen maar ‘k vind het mooi om te lezen…

“Zonder muziek zonder drank schrijf ik over drinken met muziek.”

goeie dagen Frans!

louis

Frans · 26 december 2010 op 15:38

Dank je Louis. jij ook fijne dagen gewenst. Je bent geloof ik fan van m´n schrijven. Dit schreef ik zaterdag 18 december na 180 dagen alcoholvrij. Ik zat op het moment dat ik net een glas sekt had ingeschonken naar m´n beeldscherm te staren van zal ik nu wel of niet. Het is een letterlijk verslag van de gebeurtenissen tijdens het schrijven en drinken. Uiteindelijk zijn er twee flessen op gegaan terwijl ik van allerlei muziek genoot vooral Proud Mary van Ike en Tina Turner gaat er bij mij fantastisch in. Ik schreef daar ooit wat over wat ik misschien in de detox-serie kan opnemen. Ik ben nu alweer acht, negen dagen aan de drank. Vreemd, na bijna een half jaar zonder alcohol kan ik er nog steeds veel te goed tegen.

Ontwikkeling · 28 december 2010 op 23:31

“Ik schrijf in stilte”.
Die vind ik mooi!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder