Je zegt dat je geen vriendje wil…. Heb ik godverd de godver iets verkeerd gezegd? Nee dat heb ik niet… Ik vind je leuk, erger nog ik vind je te gek, zelfs verliefd zou je kunnen zeggen. Ik heb je één keer gezien toen daar in de stad op het pius plein. Ik kon niks meer zeggen….ik sloeg volledig dicht.

Ik spreek je weer via MSN en we praten over van alles en nog wat. Maar het is niet zo simpel als het lijkt. Nee, jij hebt je eigen problemen. Je hebt daarom al een vriendje achter je gelaten, nou ja achter je gelaten, eigenlijk denk je nog steeds aan hem. Elke dag, maar denk je ook aan mij?

Je ziet het leven niet altijd rooskleurig in en daar probeer ik verandering in te brengen. Want jij bent zo mooier dan een roos, en misschien nog wel mooier. Heeft één of andere hufter jou getekend voor het leven? Ik hoop het niet want ik zou hem ook tekenen, in de hel.

Ik hoop dat wij ooit bij elkaar mogen zijn met een gevoel zoals ik al eerder heb gehad. Jij bent anders, jij bent geen vervanging. Maar nog veel belangrijker is dat ik hoop dat jij gelukkig wordt en dat je het leven gaat leven en dat je plezier hebt terwijl je gelukkig bent.

Als ik naar bed ga weet ik dat ik niets verkeerd heb gezegd, maar dat ik op het verkeerde moment de dingen heb gezegd.

Categorieën: Algemeen

16 reacties

Mosje · 16 februari 2005 op 20:53

Beste robster,

Las in het café dat je feedback wilt op je inzendingen. Nou joh, daat ga je.

Als je een dergelijk kort verhaaltje schrijft, een verhaaltje dat wel een beetje op poëzie lijkt, dan moet elk woord raak zijn en op de goede plaats staan. En er mag geen woord te veel instaan.
In jouw stukje voldoe je niet aan die voorwaarden.
Ik zal twee voorbeeldjes noemen.

“Heb ik godverd de godver iets verkeerd gezegd?”
Vloeken mag best, wat mij betreft, maar hier had je wel wat mooier mogen vloeken. die “d” achter de de eerste “godver” hoort daar niet. Waarom niet één keer het woord “verdomme” gebruikt. Dan zou het een mooi zinnetje zijn geweest.

“Als ik naar bed ga weet ik dat ik niets verkeerd heb gezegd, maar dat ik op het verkeerde moment de dingen heb gezegd.”
In deze slotzin komt twee keer voor “heb gezegd”. Dat is ook niet zo mooi. De laatste vier woorden had je zonder meer weg kunnen laten”
“Als ik naar bed ga weet ik dat ik niets verkeerd heb gezegd, maar op het verkeerde moment.”
Zoiets dus.

Als dit soort fijnproeverij je niet zo ligt, probeer dan wat meer “verhalender” te schrijven, dan doen die kleine dingetjes er veel minder toe.

Succes ermee. Voor iemand die weinig schrijfervaring heeft (schreef je in het café) doe je het zeker niet slecht.

Ma3anne · 16 februari 2005 op 20:56

Dit thema leent zich beter voor poëzie dan voor een column op deze manier, denk ik.

Eddy Kielema · 16 februari 2005 op 21:50

[quote]Ik ben 22 jaar en heb een opleiding in de elektro dus ben niet te kritisch op mijn schrijfstijl![/quote]

Ik vond het in ieder geval een heel aardige poging!

Robster · 16 februari 2005 op 22:40

Om heel eerlijk te zijn vond ik hem zelf ook niet zo. Maar ik wou hem toch inzenden. iig weet ik nu hoe het niet moet en dat jullie gewoon eerlijke kritiek geven 🙂

Btw: maak van weinig schrijfervaring mara GEEN schrijfervaring 😉 Nouja op mijn 1e column en standaard NL op de havo na dan 🙂

Thnx,
Rob.

Fred · 16 februari 2005 op 22:43

[quote]Ik vind je leuk, erger nog ik vind je te gek, zelfs verliefd zou je kunnen zeggen. Ik heb je één keer gezien toen daar in de stad op het pius plein. Ik kon niks meer zeggen….ik sloeg volledig dicht.[/quote]

En zo’n zin zegt mij niets. Laat mij (ons) dan ook een dichtslaan. Verliefd is slechts een woord, maar zet dan eens die gevoelens op papier zodat wij zeggen: Hey hij is verliefd.

Robster · 16 februari 2005 op 22:45

hey das een goeie tip, ik omschrijf de dingen te kaal!

sally · 16 februari 2005 op 22:49

Ik vind het knap hoe mosje jou duidelijk maakt wat er aan schort.

Had hetzelfde gevoel.

Maar door zijn commentaar ben ik het wel meer gaan waarderen omdat je het anders bedoeld had dan ik het las waarschijnlijk.

Dus een paar keer overlezen, na een paar dagen ofzo en dan zie je dat vaak zelf ook wel.

Ps.Ga zelf ook nog vaak genoeg de mist in hoor!

Dat vind ik het enge aan commentaar geven.
Ik vind het alleen al prachtig om te lezen dat een man zo gevoelig kan zijn wat de liefde betreft.
Veel liefs
Sally

Shitonya · 17 februari 2005 op 13:05

Kortbondig, maar wel een goed schot. Nog een paar ballen schieten en het kan wel wat worden 🙂

Mar · 17 februari 2005 op 13:22

Weet je Rob, ik vind het goed van je dat je gewoon schrijft en het publiceerd. Ik vind het makkelijk om te lezen en merk gewoon aan alles, ook aan je reacties dat je er plezier in hebt.
Dat is belangrijk. En verder… veel schrijfplezier.

Mar

Mup · 17 februari 2005 op 13:56

Gisteren sprak ik een mede-column x-er (oke, die spreek ik elke dag meerdere malen) en toen hadden we het over onze eerste columns, en hoe vreselijk we die eigenlijk achteraf vonden. Ook over hoe spannend en angstig de stap naar inzending eigenlijk was. Dat heb je nu mooi al achter je gelaten. Voor de rest is alles al beter gezegd dan ik zou kunnen in de reacties, dus daar sluit ik me bij aan, blijven schrijven!

Groet Mup.

Robster · 17 februari 2005 op 14:57

Idd ik schrijf voornamelijk voor mijn plezier, en omdat het lekker oplucht. Maar ik wil natuurlijk wel vooruit, beter schrijven, de dingen opleuken en wat overdrijven dus alle tips in die richting neem ik zeer graag in ontvangst 😀

Bedankt voor alle leuke reacties 🙂

WritersBlocq · 17 februari 2005 op 15:23

Ik denk dat we uit deze commentaren allemaal onze lering kunnen trekken. Vandaag heb ik toevallig mijn 20 columns overgelezen en hier en daar gewijzigd. Vaak stuur ik ook te enthousiast, te snel in, achteraf is dat jammer, een kleine verandering maakt vaak een groot verschil. Suc6 met alles, tot ziens! Maar vooral veel plezier met schrijven en lezen hier op de Column Mix

Ab · 17 februari 2005 op 16:02

Hoi Robster,ik begreep jouw verhaal direct,het straalde verliefdheid uit.En wat het andere betreft, dat komt wel goed. En jouw verontschuldiging op jouw profiel voor,dat wij niet op jouw schrijftaal moeten letten.Gooi er spelling controle over heen voor je inzend,doe ik ook anders schrijf ik ook nog kut met dt.
een mede taalverkrachter AB 😀

pepe · 17 februari 2005 op 20:54

Meer commetaar heb je niet nodig, gewoon lekker doorschrijven.
Ik vind de eerste columns die ik hier instuurde, nu ook niet zo geweldig. En het gebeurt me nog wel eens dat ik achteraf denk, die had beter gekund.

Gelukkig zijn we allemaal mensen en mogen we onze leermomenten beleven.

tontheunis · 17 februari 2005 op 21:15

Het wachten is op de reactie van de Bond tegen het Vloeken… (zucht)

TT

Robster · 19 februari 2005 op 19:25

godver is de afkorinting voor godverblijd ons allemaal 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder