Ik droom niet meer. Niet dat dit iemand wat uit maakt, maar het zit mij toch behoorlijk dwars.
Elke dag (ja, beetje overdreven) hoor ik wel iemand vertellen over zijn of haar droom. Beetje raar, maar mensen doen het vaak, vertellen wat ze gedroomd hebben. Volgens mij deed ik dat ook wel eens – als het een leuke of lachwekkende droom was dan. Want dat is zo leuk aan dromen, ze zijn zeer onlogisch. Zo droomt een gestoorde vriendin van mij over haar zus in blote kont; poepend. Een andere heeft in haar droom de hele nacht liggen zoenen met een of andere Thomas. En een andere gekke vriendin droomde zeer recentelijk nog dat Lowlands ons drieduizend euro kostte, per persoon. Alsof die 117 euro nog niet lang genoeg sparen was.

Maar ik droom dus niet meer. En dat is heel jammer, want nou moet ik dus mijn rare verhalen zelf verzínnen in plaats van dat ze gewoon uit de lucht komen vallen. Een voordeel is natuurlijk wel dat ik ook geen nachtmerries heb. Nope, dus dat is lekker rustig. De laatste nightmare die ik had was geloof ik in groep drie, toen kwam Karbonkel uit ‘Ik, Mik, Loreland’ me achterna. Als dát niet eng is, dan weet ik het ook niet meer. Maar nu droom ik niet meer van engerds, leraren, monsters, kidnappers. Maar ook niet meer van vrienden. De laatste droom die ik had ging over een dansje in groene kleren, in een bus naar Engeland. Samen met een vriendin, dat was wel gezellig. Ik kom wel vaak vóór in dromen geloof ik. Misschien is dát het wel, ik ben ’s nachts gewoon te druk bezig met bezoekjes brengen aan andere slapende wezens. Mijn Oma droomt heel vaak dat ik langskom. Dat vind ik best aardig van mij.
Maar ik droom niet meer. Ik bedoel, ik wil ook best in mijn droom bij Oma langs, maar hoe doe je dat? Wat doe ik fout dat ik niet meer droom? Dromen is zo leuk! Mensen, alle tips zijn welkom, want ik voel me een beetje hopeloos dromeloos. Moet ik een dromenvanger hebben? Ik had er wel eentje ooit, maar toen aten mijn ratten hem half op en vond ik hem niet sexy genoeg meer, dus heb ik hem maar weggedaan. Misschien moet ik voor de zekerheid maar een nieuwe kopen dan, want dromen is belangrijk. Maak ik nou zo weinig mee dat ik niks te verwerken heb ’s nachts? Voorspellende dromen hebben lijkt me ook wel wat. Ooit droomde ik dat ik een ring vond in een bos, en de volgende dag, in een wildvreemd bos, vond ik dezelfde ring onder de bladeren. Nou, ik wil best nog wel eens zo’n ring vinden eigenlijk.
Ik kon dus ooit wel verdacht goede dromen hebben. Wat ik nu alleen nog kan is dagdromen. En daar ben ik best vaak mee bezig, ja, ik ben er verdomd goed in tot groot ongenoegen van een aantal leraren. Maar gezien ik blijf zitten dit jaar, kan ik dat dromen maar beter ’s nachts gaan doen. Hup Mathilde, dream on!

Categorieën: Algemeen

4 reacties

fren · 27 augustus 2006 op 12:19

de meeste dromen zijn bedrog! Tenminste volgens Neerlands volkszanger nr1 M. Borsato.

Wellicht zou je kunnen gaan dagdromen? tip, denk terug aan een spannend moment zodat de dagdroom niet louter is gebasseerd op fantasie. Geloof me, zaligggggg.

Gr, Fren. ( erg leuk stukje om te lezen)

Li · 27 augustus 2006 op 18:01

[quote]Wat doe ik fout dat ik niet meer droom?[/quote]

Misschien kan iemand je uit de droom helpen?

Li

Mosje · 27 augustus 2006 op 19:49

Matzness, ik heb van je gedroomd vannacht. Wel een beetje gek, want ik had je stukje nog niet gelezen toen. Het was een voorspellende droom. Eentje die voorspelde dat jij nog veel leuke stukjes zult schrijven.

Dees · 28 augustus 2006 op 19:15

Is een leuk stukje met goede vondsten. Het is voor mij wel een tikje te ver aan de navelstaarkant.

Er mag iets meer spice in, vind ik….

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder