Ik heb gedroomd vannacht. Ik droomde dat ik over de sterren liep en dat de nacht geweldig mooi was. Ik keek naar de maan die straalde. En onder mij zag ik de aarde die glinsterde van alle lichtjes. Ik voelde mij vrij. Ik huppelde heen en weer over de sterren en besloot om naar beneden te gaan. Daar waar de vogels vlogen. Ik rende net zo hard over de sterren als dat de vogels vlogen en we zongen samen. Zo vrij heb ik mij nog nooit gevoeld.
Ik keek naar de zee die helder blauw was en terwijl ik keek naar de mooie zee vergat ik naar de sterren te kijken en stapte ik mis. Ik viel naar beneden en de vogels vlogen om mij heen om mij te redden. Ze floten en schreeuwden.
Toen ik bijna beneden was, voelde ik liefde. Ik voelde 2 armen om mij heen. Opende mijn ogen en zag jou. Jij die mij opving. Ik keek in jou mooie ogen die straalde van geluk. Ik sloeg mijn armen om jou heen en legde mijn hoofd op jou schouder.
Langzaam liep je naar het strand. Ik rook jou heerlijke lichaamsgeur. Vlinders in mijn buik die fladderde nog wilder dan normaal. Op het strand aangekomen sprak jij de mooiste woorden tegen mij en kuste mij teder op mijn mond.
Je pakte mijn hand en we dansten tot diep in de nacht. We dansten zoals we nog nooit gedanst hadden en het geluk hing om ons heen. Mensen die voorbij liepen stopte om naar ons te kijken. Ze lachten en klapte mee op het ritme van onze dans.
Ik voelde mij zweven en toen ik naar beneden keek zag ik dat de mensen steeds kleiner werden. Ze zwaaide naar ons. Ik keek omhoog en zag een ster. Jij pakte de ster vast en trok ons omhoog om erop te staan. Samen genoten we van het uitzicht. We keken naar de heldere zee en zagen de stralende sterren om ons heen. Het voelde goed om hier te zijn met jou. Samen in onze droom.
Maar dan.. Je laat me los. Kijkt me aan met droevige ogen en blaast een kus naar me. “Nee” roep ik, maar jij zwaait naar me en verdwijnt achter de maan. Ik wil je achterna rennen, maar langzaam verdwijnen de sterren en ik val weer naar beneden.
Ik schrik wakker, badend in het zweet ga ik rechtop zitten. Ik wil uit mijn bed stappen, maar ik stap op iets. Ik klik het nachtlampje aan om te kijken wat. Het zijn mijn slippers die op een hoopje zand staan. Ik ga weer liggen, met kriebels in mijn buik. En zo droom ik weer dat wij op het strand zijn en dansen zoals we nog nooit gedanst hebben.

Categorieën: Liefde

14 reacties

Neuskleuter · 19 april 2008 op 13:18

Het moeilijke van verhalen over liefde, is dat het onderwerp al zo uitgekauwd is. Je hebt hier iets poëtisch geprobeerd te maken, dat ik goed kon meebeleven. Maar om heel eerlijk te zijn, is het een aardig cliché. Maar wel een cliché.

Je hebt soms incongruentiefouten die storen. Je hebt het over mensen en zegt dan: Ze zwaaide naar ons. Dat moet dan zwaaiden zijn, omdat mensen meervoud is.

[quote]Vlinders in mijn buik die fladderde nog wilder dan normaal.[/quote]
Fladderden
[quote]Mensen die voorbij liepen stopte om naar ons te kijken. Ze lachten en klapte mee op het ritme van onze dans. [/quote]
Stopten, klapten. Zoals je ziet, komt diezelfde fout vaker voor. Gewoon even goed nalezen dus.

Ik ben wel benieuwd naar een volgende inzending van jou, waarbij ik hoop dat je iets anders probeert dan de beschrijving van de liefde. Het is een moeilijk onderwerp om origineel te zijn, maar met andere onderwerpen ligt je dat misschien wel beter 😉

Succes en welkom!

Tanja · 19 april 2008 op 13:26

Bedankt voor de tips. Mijn spelling is idd niet zo goed, maar ik ga er aan werken. Ik ben ook al van plan om een cursus schrijven te gaan doen. Ik ga nu een nieuwe column insturen. Niet over liefde. Ik ben benieuwd wat jullie daar van vinden.
Groetjes van Tanja

pally · 19 april 2008 op 14:12

Ja, Tanja, het is wel lief zoals je schrijft, maar ik vind het niet erg interessant, eigenlijk. Ook maak je wel erg veel fouten, bijv: heel vaak ‘jou’ in plaats van ‘jouw’ als het bezittelijk vnw is, dus bij een zelfst. naamwoord hoort, enz.
Als verhaal voor kinderen zou het een soort sprookje kunnen zijn, dat wel. Succes met je volgende

groet van Pally

Tanja · 19 april 2008 op 16:38

Bedankt voor uw reactie. Ik hoop dat u mijn volgende column minder kinderlijk vind. En ja, spelling is niet echt mijn sterkste kant. Ik ga er wel wat aan doen.
Groetjes van tanja

axelle · 19 april 2008 op 19:48

en je droomde wsl ook dat je een interessante column geschreven had???

Tanja · 19 april 2008 op 20:05

En jij bedoelt dit wsl als een misselijke steek onder water???????

WritersBlocq · 19 april 2008 op 22:01

Hoi Tanja,
Ik sluit mij aan bij de eerste paar reacties. Erg veel zinnen ook die met ‘Ik’ beginnen, daar kun je best mee goochelen.

@ hierboven: Hee meiden, kom op, schrijf er een duo over 🙂

Prlwytskovsky · 20 april 2008 op 00:25

Welkom bij de ploeg.
Ben benieuwd naar de volgende.

KawaSutra · 20 april 2008 op 03:07

Toch heb ik best even heerlijk met je mee gezwijmeld. Helaas, de kater komt later. 😀

arta · 20 april 2008 op 17:38

Ook ik ben het eens met de voorgaande reacties. De eerste alinea bijv. Daar begin je elke zin met ik. Dat maakt dat het een beetje een lagere schoolopstel-gehalte krijgt. Probeer die ‘ikjes’ een beetje te omzeilen.
Alle begin is moeilijk: Succes met je volgende.

[quote]En jij bedoelt dit wsl als een misselijke steek onder water???????[/quote]
Niet leuk…

Dees · 20 april 2008 op 20:10

Het heeft iets onschuldigs jouw stukje, dat wel…

Wel door blijven zwijmelen hoor (alleen misschien niet te vaak over schrijven ;-))

dashuri · 21 april 2008 op 19:41

Idd, ik geraakte ook niet veel verder dan een eerste alinea, misschien doordat men zo vaak over liefde schrijft en dat het altijd op hetzelfde neerkomt.

Maar dit betekent niet dat je slecht schrijft ofzo!!

Li · 21 april 2008 op 21:26

Het is helemaal zo slecht nog niet! Er staan echt leuke, pakkende en treffende zinnen tussen.
Als je de feedback ter harte neemt, dan kan het alleen maar beter worden. Gewoon lekker doorgaan met schrijven dus! Misschien dat je iemand kunt vinden die de schrijffouten er voor je uitvist. Soms word je namelijk blind voor je eigen typewerk omdat je teveel met de inhoud van het verhaal bezig bent.

Suc6
Li

Tanja · 22 april 2008 op 21:48

bedankt voor de tip. Ik zal idd mn moeder er naar laten kijken, want die is beter in spelling van mij.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder