Leest u even mee? “Mijn naam is Dion Graus en sinds november 2006 zit ik voor de PvdV in de Tweede Kamer. Ik ga strijden tegen onfatsoen en hufterigheid die momenteel in Nederland heersen.” Klinkt veelbelovend. Fatsoen is de norm. Dus als een factuur niet begint met het woord ‘alstublieft’, dan betaal je die gewoon niet. En geen hufterige zwijgzaamheid, maar duidelijk communiceren! Dus als je hoogzwangere vrouw de kopjes niet perfect recht in de kast heeft gezet, dan trap je haar gewoon in elkaar. Zodat meteen duidelijk is hoe je over de kwestie denkt. Wat een engerd, die meneer Graus. Zo’n stakker die zijn kaalheid probeert weg te moffelen door het overgebleven haar zo lang mogelijk te laten groeien. Matje. Stierennek. Hij ziet er een beetje uit als de man van die kraam op de kermis waar je aan een touwtje mag trekken voor een prijsje. Bij die kraam zetten ze altijd de allerstomste neer. Niet bij de botsautoootjes, want elektriciteit is te moeilijk. Niet bij de schiettent, want dat is te link. En niet bij de oliebollen want de Voedselinspectie wil écht hebben dat ‘ie zijn handen wast nadat ‘ie op de plee zijn reet heeft afgeveegd. Zo’n type, zeg maar. Ik zou persoonlijk op straat niet naast hem willen lopen: ik ben niet bang voor imagoschade, maar je moet nooit de Goden verzoeken. “Oplopers gesignaleerd met Randdebiel”, nee, dat heb ik liever niet.

Graus had zich op een wel heel handige manier op de kandidatenlijst voor de PvdV ingelikt. Hij werkte voor de Venlose stadstelevisie. Daar heeft hij een volkomen kritiekloze serie gemaakt over Leven En Werken Van Geert Wilders. In ruil daarvoor kreeg Graus een plaatsje op de kandidatenlijst. Als dank voor zijn duidelijk communiceren. Dus kwam Kraus geheel onverwacht in de Tweede kamer. Om zijn titanenstrijd tegen onfatsoen en hufterigheid verder te kunnen voortzetten. Maar wat is een zich journalist noemende mediahoer die handelt als Dion Graus? Juist: onfatsoenlijk en hufterig. En wat is een geschifte ijdeltuit als een Geert Wilders die zich omringt met zulke vazallen? Juist: een gepermanente hoop stront.

Het Limburgs Dagblad is eens fijn in het verleden van Graus gedoken. Dat hij niet te vertrouwen was met geld, dat was al bekend. Maar er is meer… Zijn toenmalige echtgenote is, terwijl ze 8 maanden zwanger was, ernstig door hem toegetakeld. Hij heeft, aldus de aangifte, geprobeerd haar te verstikken en te wurgen en hard in haar buik geslagen.

Maar het Limburgs Dagblad vond nog meer aangiftes. Het gaat ook daarin om zaken als mishandeling en bedreiging. Van zijn voormalig schoonvader, van een vriendin van zijn ex, van een vrouw met wie Graus een buitenechtelijke relatie had en van haar collega die hij zou hebben gestalkt. Buitenechtelijke relatie? Dus Graus kon behalve zijn handjes ook zijn lul niet thuishouden? Maar ja, omdat de bewijslast voor dit soort zaken altijd erg lastig is, en doordat de politie huiselijk geweld geen prioriteit gaf, is het nooit tot een veroordeling gekomen. Het is wel helemaal duidelijk, aan welke onfatsoenlijke en hufterige zaken de PvdV dus géén eind wil maken. Huiselijk geweld heeft terecht geen prioriteit bij de politie, vindt de PvdV. Een echtgenoot hoort er gewoon op los te timmeren, vindt de PvdV. Daar is ‘ie voor, vindt de PvdV blijkbaar… Da’s duidelijk communiceren.

Okee, geen veroordeling dus. Maar u en ik weten wel genoeg. Zoveel aangiftes van zoveel verschillende mensen… Nee, Dion Graus deugt niet. Graus is gewoon een griezelige, gestoorde, gevaarlijke aso. Zo’n engerd die, als hij ten onder gaat in verbaal geweld, maar één oplossing kent: fysiek geweld.

Het was vandaag crisisberaad bij de PvdV. U weet wel: de Partij Voor Vreemdelingenhaat. Ze zijn er helemaal uit. Hun persvoorlieger: “In Nederland is niemand schuldig zolang het tegendeel niet is bewezen. Voor de fractie staat vast dat zonder bewezen schuld niemand, strafrechtelijk of politiek, mag worden veroordeeld.” Kan de PvdV nog even duidelijk communiceren waarom “buitenlands tuig” niet welkom is in ons land? Waarom de grenzen op slot moeten? Die buitenlanders zijn toch ook niet veroordeeld, en dus onschuldig? Over hen mag dan toch ook geen politiek oordeel worden gevormd? Toch?


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

8 reacties

SIMBA · 28 december 2006 op 17:07

[quote]Hun persvoorlieger[/quote] 😀

Ik zou zeggen: “Naar Siberië met deze man!”

arta · 28 december 2006 op 17:18

Wat een vreselijke man!
En wat een terechte “aan de kaak-stelling”!
Weer heerlijk geschreven, Driek!
🙂

KawaSutra · 28 december 2006 op 18:39

[quote]In Nederland is niemand schuldig zolang het tegendeel niet is bewezen.[/quote]
Juridisch inderdaad correct. En er zijn voorbeelden te over waarbij dat maar goed is ook. Helaas zijn er ook voorbeelden te noemen waarbij justitie ernstig tekort is geschoten. En dit lijkt daar één van. Dat een partij een dergelijk discutabel persoon in de gelederen opneemt zegt m.i. genoeg over de partij zelf.

Prlwytskovsky · 28 december 2006 op 19:11

[quote]een gepermanente hoop stront.[/quote]

En ook nog hoogblond? Kan toch bijna niet gekker.
😎

pally · 28 december 2006 op 22:16

Mijn God, Dries dat is maffia!
Gaan we de siciliaanse kant op?
Goed dat je zo’n figuur aan de kaak stelt en hoe….
Ik voel me in dat opzicht vergeleken bij jou wel een doetje.
Goed dat er Driezen zijn!
Compliment !
groet van Pally

DriekOplopers · 28 december 2006 op 22:39

Nee hoor Pally. Je bent zeer beslist geen doetje. Daar geloof ik echt niks van.

En dankjewel voor je compliment.

Veel groeten,

Driek

Dees · 29 december 2006 op 16:07

[quote]In Nederland is niemand schuldig zolang het tegendeel niet is bewezen.[/quote]

Juridisch helemaal niet correct. Ik weet dat de heren het zelf zo geformuleerd hebben, it wasn’t Driek, maar alleen al die formulering geeft de partij een wranggrappig iq-loos randje…

Normaal houd ik niet van de inkopcolumn, maar vooruit, deze vroeg er ook wel heel hard om. Partij voor de Vrouwenmishandeling had ook gekund trouwens 😡

Bitchy · 30 december 2006 op 09:05

pffff walgelijk!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder