Ik ga lekker op vakantie! ‘Oh ja, waar ga je heen?’
Vier weken naar Mexico en ik heb er echt zo’n zin in! ‘En je hond dan?’ Nou die heb ik weggebracht naar het asiel, er komt vast wel iemand die hem wil hebben. Ja mensen, dat is helaas de harde werkelijkheid tegenwoordig.
Het is weer zomer! Eindelijk vakantie!
Dumpen maar die beesten, de asiels zitten overvol en overal vliegen er valkparkieten en agapornissen en parkietjes rond.
In de winter zie je al die mensen weer in de dierenwinkels staan om een leuk konijntje of vogeltje te kopen.

Honden en katten gaan als warme broodjes over de toonbank en mogen zo nu en dan eens mee naar buiten met hun baasje als het mooi weer is, want in de regen wandelen daar beginnen we niet aan.
Maar dan…tja dan komt de zomer er weer aan en worden de konijntjes weer losgelaten in het park, de vogeltjes worden vrij gelaten om buiten rond te vliegen en de honden en katten worden of naar het asiel gebracht of vastgebonden aan een touwtje in het bos en heel soms heb je een gestoorde die het nodig vind om ze in een vuilniszak te proppen met bakstenen, ja zulke gekken zijn er helaas ook.
Als ze dan mazzel hebben dan worden ze nog gevonden door iemand in het bos. Hebben ze dat niet dan stikken ze of dan komen ze om van de honger en dorst.

Leuk hoor een huisdier! Geweldig! Mensen zouden eens wat meer hun verantwoordelijkheid mogen tonen.
Je neemt een huisdier niet even voor een paar maanden, maar voor de rest van hun leven.
Wij hebben ook een hond, we gaan op vakantie MET hond of we gaan niet. Ik ga een ander niet opzadelen met MIJN hond. Wij hebben ervoor gekozen, dan zorgen we er ook maar voor.

Ik zou er trouwens niet aan moeten denken, dat wij heerlijk in een hangmatje op het strand hangen, terwijl mijn hond in een pension zit in een vreemde omgeving. Of ik nu een muts bent dat interesseert mijn niks, maar hij gaat gewoon lekker mee.
Het is ons kind, mensen die een hond hebben zullen dit vast begrijpen, mensen die geen hond hebben die wijzen vaak naar hun voorhoofd. Want hoe durf je het in je hoofd te halen je hond te vergelijken met een kind.
Denken jullie dat een hond het niet voelt als je hem zielig en alleen achter laat in een pension om vervolgens zelf vrolijk en blij op vakantie te gaan?

Elk jaar is het weer hetzelfde ritueel en elk jaar weten de asiels niet meer waar ze alle honden en katten en cavia’s en vogels moeten laten omdat het er steeds meer worden.

Wat vinden jullie hier nou van? Gaan jullie lekker met een gerust hart op vakantie zonder je huisdier of zijn jullie net zo’n meut als ik. Of zouden er hier ook van die figuren zitten die hun hondje aan een boom vast binden of hun vogeltje “per ongeluk” naar buiten laten vliegen, of hun konijntje los laten in het park?

Categorieën: Diversen

12 reacties

SIMBA · 6 augustus 2008 op 17:25

Ik heb momenteel het konijn te logeren van vrienden, een vreselijk duf konijn maar ik zorg wel goed voor hem hoor. 😀
Wat zijn agapornissen?

SpaansePeper · 6 augustus 2008 op 18:22

Gelukkig maar Simba 😉 😀 een Agapornis is een dwergpapegaai. Je ziet ze hier gewoon buiten rondvliegen. Valkparkieten trouwens ook.

KingArthur · 6 augustus 2008 op 18:51

Ik heb moeite met het uitlezen van je tekst (ik heb dan ook weinig geduld). Strepen in je tekst blijft mijn advies en je houd dan een leuk juweeltje over. Soms mag je het wat mij betreft ook scherper neerzetten om echt een spaanse peper te zijn. Als je het namelijk toch over konijn en gevogelte in de winter hebt, maak die zin dan wat scherper door een toevoeging als: ‘…daar schijnt tegenwoordig de kerst uitermate geschikt voor’ bijvoorbeeld.

SpaansePeper · 6 augustus 2008 op 19:42

Bedankt voor je reaktie, ik ga er deze week eens naar kijken. Het begin vind ik vaak ook makkelijker dan het eind, dus daar heb je zeker gelijk in. Ik ga mijn naam maar eens eer aandoen 😀

Groetjes S.P. 😉

kiehen · 6 augustus 2008 op 21:03

Vind het wel een leuk stuk, ook toepasselijk voor de tijd van het jaar. Wat ik vind? Pension moet kunnen, over het algemeen wordt het beestje goed behandeld en komt hij weer terug. Het bos is uiteraard geen optie.

Op een gegeven moment word je tekst wel wat langdraderig vond ik, en blijft de insteek van elke alinea hetzelfde.Dat is wel jammer, maar ik moet niet zeuren heb ook nog voldoende verbeterpuntjes voor mezelf…

Hoop in elk geval nog meer van je te kunnen lezen binnenkort!

SpaansePeper · 6 augustus 2008 op 21:07

Bedankt hoor! En gewoon lekker je mening erover geven, ik leer er alleen maar van. Als iedereen zou zeggen, geweldig/fantastisch ga zo door! Dan weet ik niet wat ik eventueel zou kunnen verbeteren, bedankt voor je reaktie in ieder geval, voor mij al genoeg positieve puntjes en dat is ook erg leuk toch! 😉

arta · 7 augustus 2008 op 08:36

Ik beken: ik ga rustig op vakantie zonder mijn dierlijke medehuisgenoten (Voor mijn katten ben ik het huisdier, geloof ik :-D) en geniet er van!
Geef me aan, sluit me op!:-D

Je schrijft lekker, hoor, Peper!
Wat minder uitroeptekens en opletten op punten en komma’s op de goede plaats zou wat mij betreft een verbeterpuntje kunnen zijn. (bij mijn eersten gebruikte ik uitroeptekens en punten in drievoud, dus wat dat betreft valt het nog mee)

priet · 7 augustus 2008 op 14:27

Hai SP,

Ik zorg momenteel voor konijn en poes van de buren, en volgens mij hebben ze het nu beslist niet slechter dan wanneer hun baasjes thuis zijn 😀 Ze leiden nu in elk geval een gestructureerder bestaan!

Wat betreft het eind. Ik heb er even op zitten broeden (doe ik altijd met leerzame reacties van anderen): ik denk dat je de lezer minder expliciet om zijn mening moet vragen [citaat: wat vinden jullie hier nu van]. Een column moet van zichzelf prikkelend genoeg zijn om reacties los te maken.

Groetjes, priet

SpaansePeper · 7 augustus 2008 op 16:33

Daar heb je zeker gelijk in. Waar ik zelf naar kijk is of diverse mensen met dezelfde opmerkingen/kritiek komen om daar vervolgens iets mee te doen met mijn volgende stukjes.

Wat betreft het stukje dat een column prikkelend genoeg moet zijn om reacties los te maken daar heb je ook heel gelijk in absoluut.

Maar ik ben pas begonnen en leer graag 😉

Bedankt voor je reactie en succes met de zorg voor de dieren van de buren 😉

SpaansePeper · 7 augustus 2008 op 16:34

Ik ben zo gek op punten en uitroeptekens etc. hahahaha ik neem het zeker mee in mijn volgende stukjes, bedankt 😉

axelle · 8 augustus 2008 op 20:48

Ik heb een hekel aan mensen die hun hond OVERAL meenemen. Zelfs op restaurant.
Dit even terzijde. :p
Axelle

Prlwytskovsky · 9 augustus 2008 op 10:09

Goed punt, om even te laten zien waartoe mensen in staat zijn met hun geliefde huisgenootjes.

Zelf ga ik altijd zonder mijn huisdier op vakantie. Ze zien mij daar al aankomen met mijn bladluis “Gijs”.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder