De vereniging van eenzame kluizenaars  (DVVEK) organiseert:

Studiedagen met als thema”Hoe word ik een kluizenaar”

Het programma

03.33- 03.43 uur  Centrale Kapel

Welkom  en versappering                           Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (O.I.L)

NB: de professor kan helaas niet deelnemen aan deze studiedagen. U kunt zijn publicaties voorafgaande deze studiedagen inzien, kopen en direct contant betalen. Kopt u 43 boeken, dan betaalt u slechts 42! Op=Op!

04.00 uur Kamer van kluizenaar – volg de aangegeven route

1e thema “Is het eenzaam?”   Workshop & plenaire discussie onder leiding van Mevrouw Dr. V. Alleen-Zijn, emiritus hoogleraar elitaire alternatieve studies

06.00 uur  Eetzaal

Gezamenlijk ontbijt ! Geen maskers, monnikkenkaps, hoofddoekjes

Catering: Broedergemeenschap uit St.Job is Goor(B).

09.00 uur Afdeling geld ontzorging en erflaters nalatenschap donaties

Gezamenlijk brainstormsessie over de fiscale aspecten van het kluizenaarschap onder leiding van  Mr. P.Ecunia , PWCEYKPMG

12.00 uur-14.00 uur  Kloostertuin of op uw kamer

Gezamenlijke lunch in de kloostertuin(bij goed weer) anders op uw eigen kamer in eenzaamheid ( personal training sessie)

14.00- 15.00 uur   Wasruimte op de 2e verdieping zuid vleugel

Stilte voor allen! Tijd voor overdenking.

15.00 uur Wijnkelder, ruimte A23

Verzamelen in de wijnkelder voor de praktische oefening”hoe herken ik wijn uit brak- en wij water”

17.00 Eetzaal

Gezamenlijk voorbereiden op het karig diner bestaande uit oud brood, hosties wijwater en als toetje een rozenkrans (tevens groeps training) en knuffelminuten. “hug uw buurman”

 

19.00 uur

Naar uw kamer, deur op slot en lichten uit, handen boven de dekens

23.00 uur

Gezamenlijk douchen, ontluizing, aankleden en  wandelend naar huis

24.00 uur

Einde van de eerste studiedag 2011

Informatie en aanmelding

Bospad 29, Lunteren. Geen telefoon, geen e-mail, geen website, alleen persoonlijke aanmelding. Volg het 33 kilomete lange pad en u ziet het conferentieoord vanzelf. Pas op voor loswandelende kluizenaars in opleiding

Kosten € 12.500,– inclusief het boek de Filistijnse Belofte en een reader”Van rijk naar arm maar gelukkig”  Groepskorting mogelijk. Inschrijving staat open voor mannen, vrouwen, hetero’s homo’s lesbiennes, indianen, wichelroedelopers, theebladeren lezers, bomen- vissen- voetstappen praters, paraidioteristen, sleutelgatgluurdes en andere religieuzen.

Meldt u nu aan, er zijn maar 1253 plaatsen.

Namens de organisatie, Piet V. Erdwaald, kluizenaar

 

Wij hebben geen WIFI, FACEBOOK en andere digitale snelweg mogelijkheden.

Categorieën: DiversenFictie

Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2020 minder verward, en mede oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde, kijker en luisteraar naar anderen.

28 reacties

Mien · 8 augustus 2016 op 07:26

Ik vind dat de redactie CX moet ingrijpen. En wel onmiddellijk. Te veel humor in een keer. Niet te verstouwen. De Olympische Spelen verbleken erbij. Graag wat meer spreiding. Anders maken mijn buikspieren een spagaat. Met vriendelijke groep, Heilige Hoon ? ? ?

  Nummer22 · 8 augustus 2016 op 12:52

  Beste Mien, Dat het verbleken soms doro afgrijzen tot stand kwam, zagen we gisterenavond bij de afdaling dodevrouwsrit van onze – en ander vrouwen cyclisten. Ik zal uw raad, advies, tip en wens doorgeven aan de professor die momenteel zelf even gespreid aan het mediteren is.

   Mien · 8 augustus 2016 op 14:01

   Ik haak af. Heb mijn cyclus net gehad. Bovendien ben ik niet in het bezit van een geschikt matje voor deelname. Tot mijn grote spijt.

    Nummer22 · 8 augustus 2016 op 14:26

    Beste Mien, Het kantoor waar de inschrijvingen binnenkomen , gesorteerd op postcode, plaats en matjes bezitters, heeft met spijt kennis moeten nemen van uw besluit. “Ik haak af”zo begint uw afmelding. Mogen wij vernemen wat u aan het afhaken bent? Er zijn vele aan en afhakers onder de onderzoekers. Over het aantal neuspeuteraars zwijg ik liever!

     Mien · 8 augustus 2016 op 14:44

     Dat wilt u niet weten. Duikt u maar eens in het archief van CX. 🙂 🙂 😉

NicoleS · 8 augustus 2016 op 08:07

‘Is het eenzaam?’

??????

  Nummer22 · 8 augustus 2016 op 12:55

  NicoleS. Middag! Ja, het kan een eenzame opleiding zijn, maar ook weer niet. In gesprek met jezelf levert verrassende ontdekkingen op en vooral als het eten karig is, de buik rammelt van de trek en je dan ineens beseft dat er zoveel anderen op deze aarde in eenzaamheid hun honger niet kunnen stillen en als wij “ik heb honger”roepen, wij ons diep en diep moeten schamen omdat wij geen honger hebben maar “trek”. Oeps, zie ik net een andere medewerker (m/v/) trekdrop tot zich nemen.
  Blijft u vooral scherp reageren!

Kees Schilder · 8 augustus 2016 op 09:50

Theebladeren koppen; is dat hetzelfde als Steeplechase? Zegt u eens eerlijk thuis? Heeft u daar wel eens van gehoord?
U heeft het Absurdistiche verbond eer aan gedaan met deze , ik mag wel zeggen, voortreffelijke krabbel. Uw mede-absurdist, Kees alias Paco

  Nummer22 · 8 augustus 2016 op 13:04

  Heer Kees”Paco Painter”Schilder, Dank! In antwoord op u vragen ons gezamenlijk antwoord.Wij en ik mag dat schrijven “WIJ”van het O.I.L. (1955) kennen wel de varianten: Kogel Koppen, Speervangen en Discus happen. In Rio worden deze sporten helaas in de zeer afgelegen locatie nu gelijktijdig met de spelen ( die wij zien en tot huilens toe worden herhaald en herhaald) afgewerkt. ook het Theebladeren koppen is nu een olympisch onderdeel geworden. Helaas is er geen enkele EU en NL deelnemer (m/v en of MV , VM) naar de volgende ronde gegaan. De finalisten komen uit Sri Lanka, India, Indonesie en China, met als grootste kanshebbers voor de groeps theebladeren koppen finale de Chinezen. De 76 jarig Thee Blah Nu, is de nog kwieke coach met; Dar Jee Ling, Fruit Blossom, Green Tee and Tee Black, als kwartet der theeblader koppers.
  Maar dit zoals u als mede absurdist inmiddels ook kent: geheel terzijde. O ja, de 100 meter spijkerbed finale (bij de mannen) is gewonnen door F.Akir uit Iran. Helaas moest hij door emoties en verdwenen spijkerharde mentaliteit, met spoed worden opgenomen in het lokale ziekenhuis, afdeling Orthopedie, dat dus weer- heaals- wel. Wij van het O.I.L ( 1955) wensen hem van harte beterschap!

van Gellekom · 8 augustus 2016 op 09:54

Welkom in Utopia. Wat een prachtige waanzin. 😀 😀

  Nummer22 · 8 augustus 2016 op 13:06

  Van Gellekom, waarde meelezer! Allereerst ontvangt u de groeten van Vissenkom (onze correspondent In Burgers Zoo te Ernem), maar dit even ter intro. U raakt precies de kern: WEPW. Waarvan akte en chapeau! Blijft ook reageren?

Bhakti · 8 augustus 2016 op 10:25

Madness waar John Cleese een puntje aan kan zuigen. Net iets te melig voor mij, maar daarom niet minder knap gewoord en gezind.

  Nummer22 · 8 augustus 2016 op 13:12

  Dank, dank, dank Bhakti! Meligheid in tijden van andere waanzin geeft soms net dat beetje ontspanning en zelfreflectie dat het maken van selfies geheel overbodig maakt. Wat selfies er nu mee te maken heeft, nou als volgt: In Peru, waar de prof. dr. mr. ir. R. Leijdecker (1955) op verkenningstocht was( enkele weken geleden) en de MAchu Picchu bezocht (overigens een aanrader om die reis ook te maken, mocht u dat nog niet gedaan hebben), heeft een oosterbuur van ons een selfie gemaakt op deze berg en sprong daarbij even op. De hulpdiensten moeten deze 51 jarige man bergen, waarop een reddingswerkers ( in het spaans en ik zal dat even vertalen) riep”Gelukkig hebben wij de foto kunnen redden” en een andere reddingswerker van oosterbuurse afkomst, direct uitriep”Wir Schaffen Das! ( weet u van wie deze uitspraak is?”

   Bhakti · 8 augustus 2016 op 14:13

   Helaas, ik ben slecht in citaten, vooral omdat onze oosterbuur Roemenië is en ik geen Roemeens spreek (media volgen is erg beperkt voor een boer in den vreemde, zo zonder satelliet-tv).

    Nummer22 · 8 augustus 2016 op 14:28

    Tja, dat kan zo een heel vreemd zijn in den vreemde en ook nog als boer! Overigens ik spreek ook geen Roemeens, alhoewel….

    Nummer22 · 8 augustus 2016 op 14:30

    Draga…, fermier!

    Ei bine, nu este atât de dificil să scrie în het Roemeens. Deci, ce fel de agricultor sunt ta?

    Nummer22 · 8 augustus 2016 op 14:33

    Welke taal spreekt u dan? Dan ontvangt u van onze afdeling een juist in uw taal het antwoord
    (Afdeling Fremde Sparchen, O.I.L.( 1955), Met vriendelijke groet, namens de professor
    Mevrouw V.Reemde- Sprache (#1862)
    Wetenschappelijk assistente en Ft koffiejuffrouw

     Bhakti · 8 augustus 2016 op 15:02

     Ik zit op het platteland van Hongarije, op een zelfvoorzienende boerderij.
     Dus meer in de stijl van Sör, bor, pálinka.

     Het Roemeens met dank aan G.Oogle en T.Ranslate?

     Bhakti · 8 augustus 2016 op 15:03

     Maar spreken is alleen in het Nederlands, Engels, Duits, Spaans en Frans (eventueel op aanvraag ook plat Twents)

     Nummer22 · 8 augustus 2016 op 15:30

     Aha…. Boedda pesten soms ook?

Esther Suzanna · 8 augustus 2016 op 11:00

Aangemeld! Haha…

Wie volgt?

  Nummer22 · 8 augustus 2016 op 13:15

  Betse Aanmelder! U aanvraag is in behandeling, maar gelet op de grote stroom van aanmelders, kan het zo zijn dat het nog een paar maanden zal duren voordat u een bevestiging ontvangt, dat u welkom bent en mag blijven. De reden: er zijn nog wat deelnemers zoek geraakt in de naburige bossen en sommigen van hen zelf in de illigaliteit van de Bible Belt dorpen verdwenen. Tsja, maar het komt goed. Dat weer wel. Heb vertrouwen!

Ferrara · 8 augustus 2016 op 15:02

Onderweg naar het bospad in Lunteren ben ik hopeloos verdwaald omdat ik alvast TomTom en alle andere mogelijkheden tot navigatie heb thuis gelaten. Ik voel mij Klein Duimpje, maar dan zonder broodkruimels.

  Nummer22 · 8 augustus 2016 op 15:34

  Tsja, u hebt juist de geestverruimende broodkruimels ( te verkrijgen via de online webshop paddobroodgraag kruimels.nu moeten bestellen. Hoop dat u nog op tijd de juiste weg kunt vinden, maar mocht u Roel van Velzen
  (lijkt wel op maar is het hem niet, speelt wel piano en zingt als een bosuil, veldkraai zo vals) tegenkomen doe hem de groeten en vraag direct zijn openstaande factuur te betalen; 1e cursus, 2e aanvullende training daarvan is het al 163 dagen niet betaald.

Snarf · 8 augustus 2016 op 15:28

Het lijkt mij een geweldige ervaring en hoop vurig dat er nog een plaatsje vacant is. Desnoods slaap ik wel in de wijnkelder. Hoe krijgt u het allemaal voor elkaar tegen zo’n vriendenprijsje …? Heremietgroet van D. Romer.

  Nummer22 · 8 augustus 2016 op 15:37

  Snarf, u boft! Welke wijn blieft u? Pleegzuster Bloedwijn, Wijn zonder Krans, Na Wijn, Oude Wijn in nieuwe zakken, alleen gezegend met het finste Wijwater uit de bakken van de Basilieken van het Franse en Turkse platteland.

  Ach, vrienden moet je blijven prijzen, toch. Het kostte wel enig geestelijke overtuigings vocht en kracht, maar dit terzijde. Proost!

Nachtzuster · 8 augustus 2016 op 16:31

Blijkbaar ben ik de enige, maar dit is echt niet mijn kopje thee. Teveel wielewap naar mijn smaak. Sorry. 🙁

Arta · 9 augustus 2016 op 11:02

😀
Heel grappig, het stuk én de reacties!

Geef een reactie