Onlangs kandideerden de heren van Vandaag Inside onze lokale flierefluiter Bas Nijhuis voor de functie coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB.

VI is normaliter het afzakkertje voor het slapengaan. Toen echter het dringend advies volgde dat Bas dan wel iets aan zijn accent moet doen, was ik direct klaarwakker.

Het ABN wordt omsingeld door karakteristieke tongvallen: ten noorden argwanend, ten zuiden jolig, zalvend in de bijbelbelt en vanuit het oosten … wat komt daar ook weer vandaan?  

Een accent heet niet voor niets zo, heeft een existentialistische functie. Dus Bas, ouwe reus, laat je vooral niet van de wijs brengen.

* * *

Lees of luisterkijk meer #BinnenDoorDenkers op https://robertbeernink.nl/sub/binnendoordenker/

Categorieën: Algemeen

Robert

Robert Beernink auteur van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten. Zijn motto: elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.

2 reacties

Nummer 22 · 29 maart 2022 op 07:51

Flierefluiters met de wijsheid van een schijtlijster, tsja en dan schijt het publiek ook nog eens als het gefluit niet bevalt. Hup snel naar een liederlijke dronkenschap en na de wedstrijd matten met de tegenstander of de vermeende wijsheid oreren aan tafels met gok reclames als drug voor wat als dromen worden gewenst. Rien ne va plus….!

Mark van Roosmalen · 4 april 2022 op 16:36

Tuurlijk moet Bas iets aan zijn accent doen. Ook het accent dat hij legde toen hij -met een heli- zijn lief ten huwelijk vroeg kon niet door Johan zijn beugel. Bas is wel èrg zichzelf.

Johan Derksen lijkt meer op Louis van Gaal dan hij ooit zal durven inzien. Beiden zijn overtuigd van hun gelijk. Het verschil is dat Louis het zelfvertrouwen heeft daarvan te genieten en Johan -steeds wanhopiger- afsluit met de dooddoener dat we hem niet serieus moeten nemen. Ze zijn van ongeveer dezelfde leeftijd en kijk eens naar het verschil in lichaamshouding…Of leg ik nu de verkeerde accenten?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder