De ontmoeting met de belangrijkste persoon van ons land gaf een beetje nattigheid tussen de billen.  Zweet bips en billen. De uitnodiging op geschept papier met  de handtekening van koning lag klaar om later te moeten tonen aan de beveiliging.

Nerveus? Ja. Ik draag een licht gekleurde zomerbroek, een oranje poloshirt en een paar mooie, nee zeg maar hele mooi glimmende gepoetste instappers. Sokken draag ik niet. Wax door mijn haren, tanden gepoetst..stralend wit! als ‘ring van zelfvertrouwen’

Mijn geschoren gezicht heb ik ingesmeerd met Nivea gezichtscrême. ‘je ziet er fris en fruitig uit, lief’, zegt mijn partner. Zullen we gaan.

Mijn partner in haar lange jurk. Mooi blauw met hele kleine kroontjes. Kostte wel een bom duiten. Addy van de Crommenacker had er 6 weken aan gewerkt. Betaling in 120 maandelijkse termijnen kon niet.

Ik draag mijn onderscheidingen met trots. Mijn poloshirt kan deze de lintjes en medailles, amper, zonder te bezwijken, tonen aan alle uitgenodigden. Dat maakte me extra nerveus.

We rijden naar naar de parkeerplekken in de stad.  De borden met de pijlen geven alle uitgenodigden voorrang. Vrije baan door de drukke stad. Overal oranje en mensen die van alles aanbieden op straat. Ik zie een bord ‘ Schoonmoeder!, gratis ophalen!’

Oppassen, geen windjes laten, geen zwarte koffie en geen sigaret want dat werkt op mijn darmen die dan oncontroleerbaar gaan samenwerken en de bruine inhoud eruit willen persen. Keep calm, blijf lachen als een ‘boer met veschrikkelijke kiespijn’.

Wat is uw naam? Hoogheid, ik heet  Rudolf Leijdecker. Aha, u ben die prof.dr.mr. ir Leijdecker.  Ja hoogheid van het O.I.L.! Sinds 1955, toch? vraagt de vrouw naast hem. Ja, ook dat is correct. Ik heb inmiddels een lichte aandrang gevoeld. Nee, niet nu. Ik zweet een druppeltje  dat vloeit over mijn wang. Ik voel het, maar doe niets.

Ik voel de sterker wordende aandrang en knijp mijn billen samen. Helaas!, een zachte bijna onhoorbare wind..ssss komt vrij en ik ruik de stijgende windgeur, die de hoogheid ook ruikt. ‘fris windje hier, heb ik ook soms last van professor’ Erwtensoep zeker gegeten? Moet wel heel lekker geweest zijn!

Niemand hoort zijn woorden en zien alleen een glimlach en een licht trillende bovenlip.

De camera’s  blijven klikken, de hoogheid schudt mijn hand en fluistert ‘ik laat graag windjes..koninklijke..als ik met de minister president spreek over zeer belangrijke zaken des koninkrijk! Niet verder vertellen maar ook mijn dochters laten graag winden na het eten van erwtensoep. Ik ben de erwtensoep keuken hoogheid van Wassenaar!

Opeens hoor  ik een andere stem bij mijn oor. Wat?

‘Wakker worden, tijd om uit bed te komen’, het stinkt hier!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Esther Suzanna · 10 juli 2018 op 10:49

Hahaha, heel erg leuk! Ik dacht even, oh jee, waar gaat 22 nu weer naartoe maar toen werd je gelukkig wakker… ik ook! 🙂

    Nummer 22 · 10 juli 2018 op 11:24

    Hej Esther Suzanna… da’ s een blunder van mij ..dit verhaal en de lezer op een ‘ verkeerde been’ te zetten, nee naar toe te leiden?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder