Zou Martina het zelf geloofd hebben, die verklaring voor de cocaïne in haar plas op de Open Engelse Tenniskampioenschappen? Een verhaal met cocaïne in een fruitsapje. Hoeveel keer zou ze de verklaring, door advocaten voorgekauwd, hebben gelezen voor ze besliste dat het dat maar zou worden op een persconferentie in Zürich? Dat ze zou zeggen dat ze onverwacht high was geworden van haar jus d’orange maar dat ze het niet vreemd had aangevoeld. Laat ons een kat een kat noemen. Cocaïne slikken heet in het jargon een snow bomb en het schijnt je volledig van de sokken te kunnen blazen. Via de klassieke weg brengt het je op een andere planeet vertellen snuivers. Het tenniswereldje is zo’n andere wereld. Een wereld waar sport en glamour zich weten te vermengen. Caleidoscopisch. Fashion en sport liggen nergens dichter bij elkaar.

Anna Kournikova wist al meer munt te slaan uit haar modellencarrière dan uit haar loopbaan als tennisster, de zoekresultaten die google biedt voor Maria Sharapova zijn van een geheel andere orde dan wat je krijgt als je polstokhoogspringster Yelena Isinbayeva googelt. Russisch en topsporter maar toch. Een leuk snoetje maakt een wereld van verschil. Dan lonken de catwalk en de badpakkenspecial van Sports Illustrated.

In het tennis wordt gespeeld om Porsches en Lexussen en diamanten rackets. Dat zegt het meteen. In het spelletje dat tennis heet, gaat geld om en er wordt naar het schijnt omgekocht op redelijk degelijke schaal en daar zal dus ongetwijfeld ook wel eens wat worden gebruikt. Of je het nu doping wil noemen of je noemt het recreatiedrugs. Het glamourwereldje steunt in meerdere opzichten op gepoederde neuzen en dure feestjes met champagne.

Je moet daar dan ook niet kinderachtig over doen. Hingis is 27 jaar, leeft van haar veertiende in het profcircuit, traint al die tijd, een jeugd lang. Een kind nog toen ze haar eerste proftoernooi won. Op de vooravond van Wimbledon is ze vermoedelijk wat verder doorgezakt dan een echte sporter betaamt. Het zij haar vergeven. Op 28 met een slechte heup afhaken was niet mooier geweest. Ik hoop voor haar dat het een leuke avond is geweest.

Categorieën: Actualiteiten

6 reacties

Beryl · 6 november 2007 op 11:54

Leuke invalshoek! 😀 Zo had ik het nog niet bekeken…
Vlotte, goed geschreven column!

dj_Eddy · 6 november 2007 op 13:06

[quote]Ik hoop voor haar dat het een leuke avond is geweest.[/quote]

Ik ben bang van niet. Zij is een diepgevallen diva die niet meer tot die prestaties in staat bleek die zij als tiener leverde en daarom naar de geestverruimende middelen heeft gegrepen. Het Britney Spears-effect, zeg maar.

Ineke · 6 november 2007 op 15:30

Ik sluit me volledig bij Beryl aan. Leuke column om te lezen!

WritersBlocq · 6 november 2007 op 16:29

[quote]Laat ons een kat een kat noemen. [/quote]
Jij bent niet voor de poes!

Ik geloof er geen ruk van, dat ze het gedaan heeft.

Goed geschreven verhaal, lèkker!

arta · 6 november 2007 op 19:51

Wederom een goed geschreven verhaal!
🙂

KawaSutra · 7 november 2007 op 23:03

Tja, wat een leven hè. 27 jaar en nu al afgeschreven. Prima column.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder