Als een leger tijdens hun victoriemars, marcheerden ze door de straat, op weg naar de eindstreep om hun dorst met gemberbier te lessen.
Een bijeen geraapt zootje dronken adolescenten marcheert naar de kroeg. ‘Studenten?’
Oh ja, tuurlijk. Neuken en zuipen moet ook geleerd worden. Een presentatie houden, vanzelfsprekend. Vandaar dat elke viervoeter, elke bejaarde of iedere dame met een geschatte D-cup met een megafoon wordt afgeblaft. Netwerken wordt met de paplepel ingegoten als de ketting van bh’s en volgepiste onderbroeken rond is. Waardigheid, wat is dat?
Maar alles voor de broeders van het corps. ‘Corps’, is dat geen anglicisme?
En natuurlijk het uniform, het door de lokale bank gesponsorde T-shirt.
Het hoofd studentenleningen mag dan later die T-shirts in een natte contest beoordelen, of liever wat er onderzit. Wie weet valt er voor hem dan ook nog iets te scoren.
Geeft rood staan bij de bank een geheel nieuwe dimensie, niet?

Natuurlijk is ieder legioen trots op zijn of haar vlag, die verdedig je met je leven:
‘Vechten zullen we ervoor,’ zo brult de eerste lichting tegen de negende jaars student.
Vechten zullen zo ook tegen de drank, want een fles stro-rum in een keer in je giechel schudden als opwarmertje geeft strijdlust voor de nog vijf te volgen fusten.

Nee, ik baal als een stekker dat ik nog nooit de wip van mijn leven met de Hogeschoolhoer op de toiletkalender heb kunnen wegstrepen, vet balen.
Vaak worden ze ook flink te grazen genomen, nekzuigers vermoed ik. Ik kan geen enkele andere legitieme reden verzinnen waarom die kraagjes haast hun oren raken.
Ooit waren er nog de aangename klanken van Bloem en Noodweer die de lege kroeg na sluitingstijd opvulden.
Nu word ik tragisch dronken van de helse après-ski klanken van een DJ Otzi of een soortgelijke import Tiroler.

Wat baalde ik ervan dat die dispuutmaten mij, het burgermannetje, de gehele avond volgooiden met vocht met een minimaal percentage van achttien procent.
En wat was het erg dat het ‘huiskipje’ naar mij toe kwam om uit te huilen als het uit was met de koorbal van een herendispuut. [i]Never minded being the boyfriend in between.[/i]

Al dat gezuip, geneuk en gebral is aan mij écht niet besteed en daarom heb ik mij dan ook ingeschreven bij de modeacademie met een vrouwelijk deelname percentage van meer dan negentig procent.

Proost..

Categorieën: Algemeen

1 reactie

MBB · 8 september 2003 op 16:13

[quote]Al dat gezuip, geneuk en gebral is aan mij écht niet besteed[/quote]
je wil geen geneuk, en toch schrijf je je voor een opleiding waarvan 90% vrouw is? 😉
Jaaaja, en dat moeten [i]wij[/i] geloven?
😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder