Kom op Trawant en nou eens ’n keer een échte column!
Niet altijd die koddige huis tuin en keuken anekdotes, maar een ferme uitspraak over het een en ander. Laat zien dat je ergens voor stáát man.
Nou dan, doop je pen in vitriool en fileren die handel. Laat je zeis neerdalen over alle middelmatigheid en knulligheid die ons dagelijks teistert. Je kan het! Neem ’n voorbeeld aan andere columnisten hier die hun stem luid en duidelijk laten horen. Dat is nog eens andere koek dan al die slappe aardigheidjes van jou.
De wereld heeft recht op een krachtig geluid Trawant en zéker CX. Jóuw geluid en niet dat gepiep over campers en diepvriezers, dat hebben we nu zo onderhand wel gezien.
En ook niet weer met zo’n dialoogje aankomen of een andere omtrekkende beweging waar je je achter kan verschuilen, nee recht voor z’n raap.
Dat het een schánde is enzo en dat het niet zo kan zijn dát, en dat je maatregelen eist want ánders..
Je kijkt toch ook naar Pauw en Witteman hè, met laatst van Muiswinkel vs de enige sprekende vleespastei ter wereld mét oranje sjaal. Dat waren nog eens gestaalde meningen. Muiseman met het schuim op de kaken en Terp met het liefste vileine lachje van alle olympische spelen ooit. Manipulatieve charme tegenover obsessieve verontwaardiging. En jij gaat me vertellen dat ze allebei wel een punt hadden..?
Dat je telkens dacht, ja die heeft gelijk om vervolgens weer te vinden dat ook de ander iets zei waar wel wat in zat ?
Zo komen we toch nooit ergens.
Wat had je trouwens opgeschreven.. laat eens kijken.
Nee hè ! Dat je laatst voor het stoplicht stond met je raam open en dat je ineens een hoge piep hoorde ? En dat je eerst dacht dat het je telefoon was, maar die heeft een muziekje en dat je daarna om je heen keek of er bij een andere auto het alarm afging ? En dat je toen zag dat er naast je een grote vogel in een ontluikende boom zat te fluiten..? En dat dat je ontroerde ?
Wat ben jij voor een vent. Niet te geloven. Een vogel maakt geluid, nou én.
En wat is de boodschap ? Dat de lente komt. Ja, ja. Dat we zo technologisch verdwaasd zijn dat we de natuur voor onze eigen misbaksels aanzien.
Dat is toch geen ónderwerp, Trawant. Streep er door. Uruzgan, de kredietcrisis, de bof in de bijbelbelt, stakende postbodes dáár gaat het om.
Kom op, zitten, snel aan het werk en op de site zetten !
En die taalfoutjes, ach die halen de anderen er wel voor je uit..


10 reacties

Neuskleuter · 27 april 2008 op 17:36

Hahaha, je steekt er mooi de draak mee! Dit is dus een anti-column tegen columns schrijven? 😉

DriekOplopers · 27 april 2008 op 17:41

Even Trawant gebeld. “Goedemiddag, Oplopers hier. Geweldige column! Compliment.” Verbaasd legde ik de telefoon weer neer. Grappig, je kan er dus ook complimenten mee uitdelen… 😀

Dees · 27 april 2008 op 18:16

Hahaha!

Het tragische lot van de bemiddelaar, de tussenwegkiezer, de D66-stemmer, de uitgebalanceerde, de redelijke, de te intelligent invoelende. Ik vind het een fantastisch stukje. :wave:

Li · 27 april 2008 op 21:24

Heet dit nu zelfreflectie? 😀

Li

arta · 27 april 2008 op 21:26

Ook hier enorm gelachen!
😀

Mosje · 27 april 2008 op 23:10

whaha, Trabant, hij is errug leuk.
🙂

KawaSutra · 28 april 2008 op 01:17

Dus de volgende….?
Deze belooft veel goeds!

pally · 28 april 2008 op 09:49

Hij is goed , hij is leuk, Trawant en blijf jij maar bij je ‘huishouden’ 😆

groet van Pally

jmdeking · 29 april 2008 op 10:43

Leuke column!

Prlwytskovsky · 30 april 2008 op 01:00

Gniffel.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder