Beste lezers, jullie zullen mij een paar dagen moeten missen. Ik heb zojuist een ticket besteld voor een vlucht naar London met easyJet en tachtig euro gepind voor een bezoek aan de kapperzaak van Hari Salem. Die heeft mij dikker en zachter haar gegarandeerd als ik één van zijn speciale haarbehandelingen onderga. Ik heb het in de krant gelezen en direct een afspraak gemaakt. Nu weet ik wel dat ik met mijn kale kop niet al te veel hoop moet hebben op de terugkeer van een weelderige haardos, maar je weet maar nooit. Hoop doet leven.

Inmiddels wordt er in de Schotse Hooglanden stevig getrokken aan een Aberdeen Angusstier, die het sperma mag leveren voor mijn aanstaande proteïne behandeling. Jazeker, Hari Salem garandeert dat een kwakje op de kruin heel goed is voor de haargroei. Hari mengt het stierensperma vooraf met kateraproteïnen en masseert dit mengsel zacht en zorgvuldig in mijn tere hoofdhuid. Daarna volgt een behandeling met stoom, die een goede opname in de nog resterende haarwortels bewerkstelligt. Na een uurtje onder de droger, begint de weelderige haardos zich te ontwikkelen.

Ik hoop dat jullie volgende week het resultaat al kunnen zien op een nieuwe foto op mijn homepage www.hansschoevers.nl : een polsstokspringer met een paardenstaart.

Ik heb de blijde boodschap nog aan bijna niemand kunnen vertellen, maar degenen die ik het heb toevertrouwd, schudden meewarig het hoofd. ‘Man laat je niet foppen’ of ‘Geld over de balk gooien’ werd er gezegd. Maar het ergste; iedereen was het er over eens: ‘Het is een kwak-zalver!’

’t Is maar hoe je het bekijkt.

Categorieën: Algemeen

Hans Schoevers

Flashbackpacker. Schrijver van columns; dikwijls met een knipoog naar vroeger. Tot december 2017 ook actief geweest als zanger/entertainer. Elts sprekt fan myn sûpen, mar nimmen fan myn toarst.

15 reacties

tontheunis · 5 mei 2007 op 11:53

Ware ik lid van de Partij voor de Dieren, had ik het intense inlevingsvermogen van Marianne Thieme, zou ik mijzelve kunnen inzetten als de heer Kees van Kooten voor het leed dat alles wat groeit en bloeit en ons toch altijd weer boeit wordt aangedaan, bezat ik maar een schijntje van het barricades bestormende inzicht van Jort Kelder, dan zou ik het opnemen voor die stier. Anderzijds bekruipt me plotseling de gedachte dat de oorzaak van het aanzwellen en afnemen van de borstomvang van Georgina Verbaan wellicht ook door toedoen van de stier Sperman werd veroorzaakt.
Dus, waarde Hans, leef je uit, zou ik zo zeggen. Gooi er desnoods een hele emmer overheen. Vraag bij Talpa of ze nog wat op de plank hebben staan van die mislukte ‘Spermarace’. Een tocht naar Engeland kun je je dus besparen. Nederlandse waar is prima voor je haar.

TT

arta · 5 mei 2007 op 19:00

Toepasselijke titel! 😀
Ik ben benieuwd naar jouw paardestaart! (hoop voor je de dat het in dit geval geen stierenstaart wordt 😀 )
Leuke column weer!

axelle · 5 mei 2007 op 19:29

Het lijkt wel een soort mislukte reclameboodschap, in ieder geval: na dit stukje gelezen te hebben vind ik dat het misschien niet slecht is om wat inspiratie in Londen op te doen.
Axelle
ps, veel plezier daar! 😉

pally · 5 mei 2007 op 19:42

Ondanks deze haarfijne column zal het wel kwakkelen blijven met die pruik van jou, Hans :- Ik wacht met spanning op de foto en niks fotoshoppen hé? 😀

groet van Pally

KawaSutra · 5 mei 2007 op 20:09

Ik wens je veel succes maar kijk uit: straks zit je met de handen in het haar. 😀

schoevers · 5 mei 2007 op 20:33

Te koop gevraagd: Haarnetje, flinke maat;
Adres: Hans, Post restante, Post Office, Abbey Road te Liverpool.
Spoed.

Trukie · 6 mei 2007 op 00:13

Struikel niet over je eigen lange haren.

Prlwytskovsky · 6 mei 2007 op 00:23

[quote]Ik heb de blijde boodschap nog aan bijna niemand kunnen vertellen[/quote]

In gedachten zie ik dan een aktetas dragende regenjas met hoed waaronder een dik omrande bril, met een voet tussen de deur. Je bent toch niet …..?

Dees · 6 mei 2007 op 15:58

😆 Erg leuk gevonden. Is het zelf bedacht, of is het een tot column uitgewerkte mop?

schoevers · 6 mei 2007 op 16:05

Dees,

Het is zelf gevonden. De dingen die ik schrijf, heb ik echt meegemaakt (de meeste) of het zijn vrije interpretaties van berichten uit de krant.
In dit geval het laatste.
Groeten,

Hans.

schoevers · 6 mei 2007 op 16:06

Dees,

Het is zelf gevonden. Alle dingen die ik schrijf, heb ik echt meegemaakt (de meeste) of het zijn vrije interpretaties van berichten uit de krant.
In dit geval het laatste.
Groeten,

Hans.

Dees · 6 mei 2007 op 16:08

Gelukkig maar – des te beter. Leuk stuk.

Mup · 6 mei 2007 op 19:10

Engeland, heerlijk! Daar zou ik mijn haar voor afgeven, leuk stuk, niet meer aan knippen en/of plakken,

Groet Mup.

Li · 6 mei 2007 op 19:21

Engeland? Dan word je scheiding vast linksdragend 😀

Li

schoevers · 6 mei 2007 op 22:16

Dit was een zalvende opmerking. Thank you!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder