In 2001 riep Pim Fortuyn op tot een koude oorlog tegen de Islam. Het is in een uitzending van Barend en van Dorp dat een VVD kamerlid zich aanmeldt om de islam te verdedigen tegen de verwerpelijke uitspraken van eerder genoemde politicus. In de uitzending geeft de man aan, dat hij en de VVD ‘niets tegen de islam’ hebben. Hij noemt de oproep van Pim Fortuyn ‘een verwerpelijke opmerking, omdat deze daarmee alle moslims op een hoop gooit’. Het youtube filmpje van de betreffende uitzending van Barend en van Dorp duikt opnieuw op tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2010, in het filmpje noemt de blonde man de islam een ‘te respecteren godsdienst’.

In 25 jaar tijd bezocht Wilders Israel zo’n veertig keer. Zijn oorspronkelijke gedachte was te verhuizen naar de Joodse deelstaat omdat hij hier ‘kon werken voor zijn geld’ . Zolang ik mij kan heugen heerst er een strijdt tussen de Joden en Moslims in Israel. Niet vreemd natuurlijk dat Wilders verklaart zich er ‘geheel thuis’ te voelen. Twee jaar lang heeft hij gewoond en gewerkt in het land waar haat tegen de Islam met de paplepel wordt ingegoten. Waar kinderen op scholen en door ouders pure haat onderwezen krijgen. Het zijn de gesprekken in de kroeg, op het werk en aan de eettafel. De Islam moet vernietigt worden, het beloofde land is van het uitverkorene volk. Een strijd om het land Israel wordt nu uitgevochten. Uit het hol van de Leeuw is hij gekomen, zonder pardon is hij gaan brullen. En Nederland? Nederland brult lekker mee.

Over zijn militaire dienst heeft Wilders nooit echt veel gezegd. Wel verklaarde hij ‘blij te zijn dat hij nooit met de Duitsers een tent heeft moeten delen’ tijdens de NAVO oefeningen met West-Duitse troepen. De oorlogservaringen van zijn vader hebben in directe vorm deze afkeer tegen Duitsers aangewakkerd. Zullen we die oorlog ook nog even voor hem uitvechten zodra we klaar zijn met de Moslims?

Natuurlijk kan ik zo nog even doorgaan. Wilders heeft een verleden waar men vele vraagtekens bij kan plaatsen. Niemand stelt vragen. We hebben een zondebok nodig. Nu verklaart Wilders te gaan bezuinigen, niet bij het volk. Nee, dat regelt hij wel even. Realistisch als hij is.

Nederland heeft gekozen en kiest voor straatterreureenheden, troepen welke bestaan uit duizend agenten en vijf officieren. Oproepbaar door de burgermeester om elke vorm van Marokkaans terreur te elimineren. Deze mannen zitten dus te wachten op een telefoontje. Wie gaat dat betalen?

Zorg boven bezuinigingen. Deporteren van vervelende Islamieten. Meer banen. Verlagen van de belasting. Laat de overheid de crisis betalen en niet de gewone burger. Wie betaald de overheid?

En beste Geert, ik heet geen Ingrid, ik heb geen Henk. Worden wij je nieuwe breekpunt nu je de kopvoddentax en de AOW leeftijd hebt laten vallen?
Compromisloos als je beloofde te zijn zul je nu concessies gaan maken.
Maar Geert, kunnen we de oorlog van Israel niet in Israel laten?

Als iemand zo graag op de voorgrond treedt, bekijk dan ook zijn achtergrond eens.


Assepjotster

In the depth of winter I finally learned that there was in me an invincible summer...

3 reacties

Mien · 18 juni 2010 op 14:00

Tja, wie en wat (achter)volgt wie en wat?
Stof tot nadenken.

Mien breekt open

arta · 18 juni 2010 op 15:52

Je zet hier even een goed en duidelijk punt neer, U-queen! Jouw laatste zin ga ik in de quotes plaatsen. Ik vind hem ijzersterk. Over de column zelf ga ik nog even doordenken, misschien gebruik ik hem wel nu en dan, want ja, ik zit nu eenmaal in een staad waar 18% van de stemmers voor Geertje heeft gekozen…

Dees · 18 juni 2010 op 16:10

Vind de bedoeling sympathiek, de uitwerking wat warrig, het geheel in ieder geval erg eigen en dat laatste is wel een compliment.

Wilders heeft meer heden dan verleden om vraagtekens bij te plaatsen. Toch denk ik inmiddels niet meer dat het werkt om vraagtekens te plaatsen, denk dat je daar enkel geschim en gezeur van krijgt. Kijk zelfs hier, als er een column over Wilders wordt geplaatst krijg je van Wildersadepten altijd geïrriteerde reacties, wat je ook zegt. Die mensen gaan niet anders kijken van een besmet verleden. Het heden is immers al besmet zat, meer dan genoeg redenen om die man te mijden en te vrezen. Als er ruimte was voor gezond verstand in de vorm van die vraagtekens, hadden niet anderhalf miljoen kiezers het verkeerde rondje in gekleurd. Al werkte Wilders voor de Mossad, dan zouden Wildersstemmers daar niet van teruggeschrokken raken, vrees ik. En misschien zelfs eerder tegenovergesteld.

Denk dat eigen uitroeptekens uiteindelijk beter werken dan het opwerpen van vraagtekens. Ik hoop het maar, dat er nog iets werkt. En dat er nog mensen zijn die effectief uitroeptekens kunnen vormen. Hoop het echt. Excuus voor de lange reactie 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder