Wij als vrouwen moeten toch heel wat doorstaan op lichamelijk gebied. Als het gaat om verzorging. Er wordt verwacht dat we geschoren, getrimd, bijgeknipt voor de dag komen. En het dan ook nog laten lijken alsof we er nooit wat aan hoeven te doen. Elke zomer glijden we zó weer in een bikini. Niets is minder waar het eist een scherpe voorbereiding. En niet zonder de nodige risico’s. Nu las ik (ja álweer) dat in Amerika op een haar(letterlijk) na een verbod was gekomen op de B-wax oftewel de Brazilian Wax. De dames onder ons weten hoogstwaarschijnlijk precies wat dit is. En trekken bij voorbaat al een gekweld gezicht. Want waxen/harsen is een bijzonder pijnlijke onderhoudsbeurt. En als het niet goed gebeurt zit je zo ineens bij de eerste hup post in het ziekenhuis. Zie je het voor je…zit je daar in een volle wachtruimte met een ijzak tussen je liezen geklemd.
Het beroep schoonheidspecialst is niet beschermd dus een ieder kan zichzelf bombarderen tot wax-prof. Wees dus wijs en ga naar een salon die is aangesloten bij een branche vereniging. De ‘Bovag’ voor de schoonheids salons. Niettemin blíjft het een pijnlijke behandeling. Ze roepen wel dat je niet vlak voor je menstruatie moet gaan want dan is alles gevoeliger. Ze wíllen de dames niet eens hebben vlak voor de menstruatie want dan is niet alleen de pijngrens lager maar ook de irritatie grens hóger. Steeds meer mannen willen eraan geloven, welliswaar eenmalig. Ze komen met op elkaar geklemde kaken en rood doorlopen ogen naar buiten. Hun pijngrens ligt lager dan die van de dames. Vraag maar eens aan een vrouw hoe een man zich ‘gedraagt, als hij griep heeft.
Ik hoop dat de b-wax niet verboden wordt. Er zijn altijd mensen die dat verbod tegen willen gaan door te demonstreren. Lijkt me reuze lollig, vrouwen met spandoeken op straat waarop dingen staan als: Wij gaan op onze stre(epjes)pen staan. Of leuzen roepen als: Wij houden de lippen op elkaar, waxen is zonder gevaar.
Dus ik citeer: Wil je een kale punani, ga dan naar een specialist die aangsloten is bij een vereniging en laat je eerst uitgebreid informeren.


5 reacties

Mien · 28 april 2009 op 11:46

Hee kuifje, welkom op CX.

Goh, hoeveel letters heb jij uit deze column weggewaxed?

Ik laat me altijd waxen in de wasstraat.
Glad en glimmend resultaat verzekerd en geheel pijnloos.

In een goede bui laat ik ook meteen mijn bandjes oppompen.

Mien met streepje achter :hammer:

Dees · 28 april 2009 op 15:20

Hahaha, leuk stukje. Punani kende ik nog niet, kaal of harig. Is dat Braziliaans Portugees soms?

LouisP · 28 april 2009 op 17:28

Kuifje,

grappig onderwerp.
De kale punani blijft mijn favoriet.

gr.

L.

arta · 28 april 2009 op 20:58

Het onderwerp is erg goed gekozen, er staan hier en daar hele leuke zinnen/woordspelingen in, maar wat mij betreft had je hier veeeel meer uit kunnen halen, en dan heb ik het niet over diepgang:-D

KingArthur · 29 april 2009 op 21:53

Tekst leest weliswaar lekker weg, hier kan veel meer uitgehaald worden.

Rubriekkeuze vind ik wat vreemd maar goed ik heb zelf ook altijd problemen om de juiste te kiezen.

Jammer van de slordigheidjes: eerste hup post en ijzak? Of mis ik hier de grap?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder