Echt weer zo’n zondag: je hebt niets te doen behalve je zorgen te maken. Maar deze keer is er toch nog iets goeds uit gekomen.
Eindelijk: beroeps keuze gemaakt. Me school zat me ook zo te pressen, moet over twee jaar namelijk een vervolg opleiding kiezen. Tijd genoeg vond ik, maar de directrice van mijn school niet, maar dat maakt nu niet meer uit want ik ben er achter gekomen wat ik wil. Mijn keuze verandert de komende jaren waarschijnlijk nog wel, maar in ieder geval heeft het iets met een vorm van kunst te doen… Dat heb ik nu altijd gewild, alleen was er een probleem: ik kan niet zingen, dansen acteren of tekenen of wat dan ook in die richting. Toch had ik iets over geslagen: schrijven. Dat kan ik namelijk wel. En columniste/journalist is echt iets voor mij. Wel een risico baan: je moet je werkt voor de deadline af hebben, of anders. Veel stressen dus. Maar dat deed ik toch al, ik weet niet of dit dat wel zoveel erger maakt. En het andere risico is; de enige kans die je hebt om aangenomen te worden is als je echt goed bent. En dat is nu een probleem. Misschien toch maar een ‘back-up plan’ hebben?
En wat moet je eigenlijk studeren om columniste te worden? Journalistiek of een taal? Al die vragen, gelukkig heb ik nog een paar jaartjes om het allemaal uit te werken. En onder tussen veel oefenen, en de columns van andere columnisten lezen. Tenminste de interessante.
En nu de allerlaatste vraag; waarover schrijven… Liefde of sex, beauty of make-up? Of misschien toch fashion. Het lijkt me ook wel leuk om naar een ver land te reizen en daar over te schrijven.
Maar nu eerst… leren blind typen

Nephele

🙁

16-11-2003

Categorieën: Algemeen

4 reacties

deZwarteRidder · 19 november 2003 op 13:49

Kort, krachtig, duidelijk en informatief.. dus daar ligt het niet aan…
Maar nu een column uit een vande vele onderwerpen die je zelf al aanhaalde….
ben benieuwd Nephele…Succes
Rich@Rd

Godspeed · 19 november 2003 op 14:10

[quote]En wat moet je eigenlijk studeren om columniste te worden?[/quote]

Stage lopen bij Kees Schilder.:-D

Godspeed:pint:

Martijn · 19 november 2003 op 14:33

@ Godspeed:

[img]http://smile.smilies.nl/372.gif[/img] [img]http://smile.smilies.nl/372.gif[/img] [img]http://smile.smilies.nl/372.gif[/img] [img]http://smile.smilies.nl/372.gif[/img] [img]http://smile.smilies.nl/372.gif[/img]

[img]http://smile.smilies.nl/376.gif[/img]

Groet Martijn 😀

pepe · 19 november 2003 op 20:06

Ik ben benieuwd wat er uit je pen (pc) komt binnenkort. En alle begin is moeilijk… maar als je het nooit probeert, kom je niet verder.

Zelfs een marathon lopen begin je met die eerste stap.

SUC6:-)

En stage lopen bij Kees, lijkt me leuk moet je toch maar overwegen 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder