Dat vrouwen steeds meer emanciperen, weten we allang. En wij mannen staan het oogluikend toe, omdat het moet. Maar laatst had mijn vrouw mij weer op pad gestuurd, om boodschappen te gaan doen bij de Appie. Al bladerend door de AH Bonusfolder had ze een boodschappenlijstje opgesteld met voor alle aanbiedingen een A’tje, van aanbieding, zodat we zo verstandig mogelijk met ons geld omgaan. In de Albert Heijn waande ik me een baan door alle andere klanten die met hun boodschappenlijstje in hun hand, verdwaald door de winkel liepen. De gemiddelde consument is dan altijd helemaal in zijn eigen wereld, met soms de kinderen spartelend om zich heen die o zo graag zelf boodschappen doen met hun mini-winkelkarretje. Deze kinderen, waarop de vele kleuren fruit in de winkel hun uitwerking hebben, rennen blind in het rond tussen je benen door, op zoek naar hun ouders.
Al dromend vang je dan soms een gesprek op. “Papa, waarom kopen we alleen de spullen met die gele dingen eraan?” “Dat moet van mama, dat zijn aanbiedingen.”
Hoe kenmerkend…
Thuis aangekomen heb ik het eindelijk met mijn zoontje goedgemaakt, waarvan ik volgens hem zijn chocoladereep had opgegeten, die hij van oma had gekregen. Want door dat we met al die aanbiedingen geld bespaard hebben, kon ik wel weer mooi vijf verschillende repen chocola kopen!
Dat voordelig boodschappen doen niet zo makkelijk is als het lijkt, blijkt wel uit het volgende. Nog geen uur geleden stond ik voor het enorme schap met alleen maar thee, thee en nog eens thee. Mijn vrouw had me op het hart gedrukt wel de rooibos te kopen van de bonusaanbieding, maar zonder extra smaakjes. Ik dacht het goede gedaan te hebben: ik kocht 3 doosjes Pickwick Rooibos Original, voor 2 + 1 gratis.
Thuis gekomen haalt mijn vrouw de thee uit de boodschappen tas en ziet gelijk dat ik alweer heb gefaald. In piepkleine lettertjes, die voor de gemiddelde 50+’er niet te lezen zijn, staat eronder dat er verschillende kruiden aan toegevoegd zijn. “Ik had nog wel zo op het lijstje geschreven: normále rooibos. En wat koop jij, Rooibos met toegevoegde kruiden!”
Waar is dan de tijd, dat vrouwen nog zelf boodschappen gingen doen?
Groeten, André


6 reacties

Dees · 13 mei 2010 op 12:07

[quote]En wij mannen staan het oogluikend toe, omdat het moet.[/quote]

Dubbel vreemd, deze zin. Wat bedoel je precies met toestaan? En met ‘omdat het moet’? Van wie?

[quote]Groeten, André[/quote]

Groeten terug, ook aan je vrouw 😀

Ontwikkeling · 13 mei 2010 op 12:46

[quote]En wij mannen [/quote].
Uhuh..watje! 😀
[quote]In de Albert Heijn waande ik me een baan [/quote]
Moest je er werken dan? :hammer:

Op wat schoonheidsfoutjes na, vind ik het stukje -de bedoeling- wel grappig.
Want wij vrouwen 😀 nemen natuurlijk altijd alleen maar het goede mee, dat begrijp je 😉

arta · 13 mei 2010 op 12:55

Wij vrouwen, jullie mannen… Hopelijk zijn er nog wel verschillende gradaties, qua boodschappen doen, in iedere soort??

Fem · 13 mei 2010 op 13:04

Tsja… jullie mannen kunnen nu eenmaal niet zoeken/lezen/luisteren en dan kan het niet anders dan dat je met het verkeerde thuis komt :hammer: 😆

leipelullo · 13 mei 2010 op 14:24

Groetjes terug! 😆

Ingrid · 13 mei 2010 op 14:45

[quote]Waar is dan de tijd, dat vrouwen nog zelf boodschappen gingen doen?[/quote]

Wanneer komt de tijd dat mijn man het gaat doen?

Groetjes terug!

Ik vind het een grappig verhaal. Punt!

Geef een antwoord