SUUS! Jippie, ik steek mijn armen in de lucht. De zaal juicht en iedereen kijkt naar achteren. Huh? Ik laat ze razendsnel zakken en draai me om. Schaam me dood. Er is schijnbaar nog een andere. Er ontstaat wat reuring omdat niemand naar voren loopt om de prijs in ontvangst te nemen. SUUSJE, SUUSJE wordt er geroepen. 

Zou ik het dan toch zijn? ik draai me om en probeer oogcontact te krijgen met de juryleden, maar die kijken over me heen. Achter in de zaal, gaat de deur naar de toilet open. Er verschijnt een vrouw. SUUSJE, SUUSJE! Ze kijkt achterom en zegt: Nee hoor ik ben Betsy. Er ontstaat lichte paniek bij de jury. Is SUUS wel in de zaal? Ik steek mijn wijsvinger op, maar laat hem acuut weer zakken als ik zie dat de jury overlegt en na enkele minuten Douwe naar voren wordt geroepen. DOUWE, DOUWE!

De volgende dag krijg ik een appje van de voorzitter. Wat jammer dat je er niet was, je wist toch dat je genomineerd was? Huh? ik stond vooraan. Echt waar? Oh sorry, ik heb je niet gezien. Maar ik stak mijn handen nog omhoog toen ik mijn naam hoorde. Echt? Mijn wijsvinger omhoog bij de tweede keer. Dat meen je niet, of wat erg. En ik gaf je mijn middelvinger toen je een ander de prijs gaf, maar die was er helemaal niet. DOUW hem er maar lekker in, schrijf ik, en douw op blokkeren.

De volgende dag ontvang ik een mail van de VVVM. (Vereniging Van Verlegen Mensen) dat mijn manier van communiceren niet strookt met hun missie en visie, Douwe niet durfde te komen en ik niet meer langer welkom ben. 

Ik ben net lid geworden van MHWM. (Mag Het Wat Minder) Ben benieuwd of ik word genomineerd.


Suus

Huis, tuin en keuken typiste. Meer een blogster dan columniste, schrijf graag over dagelijkse sores in Jip en Janneke taal. Regelmatig met een kat op mijn toetsenbord die hfgrts;s;saa;llal;kk sas typt.

6 reacties

Nummer 22 · 14 juli 2019 op 09:32

Geachte Suus, het bestuur van het AV vertegenwoordigd door haar 2 oprichters en enige leden, heet u van harte welkom bij het Absurdistisch Verbond! Jawel! en uw kat mag mee!
Aldus, zo besloten per decreet op 14 juli 2019

Namens het AV

P.o. Jkvr.Truus van Aechteren Naor Veuren- Geschopt

Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker
Van Gellekom

  Suus · 14 juli 2019 op 19:37

  Geachte Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker,
  Ik ben zeer vereerd dat ik deel mag maken van het AV. Mijn kat Theodorus de drie miljoenste, maakt zich echter zorgen of mijn poes ook welkom is.
  In afwachting van Uw reactie verblijf ik,
  Suus.

   Nummer 22 · 15 juli 2019 op 07:15

   Uw poes is welkom! Maar niet katten hoor, beleefd blijven. Er is opvang geregeld.

    Suus · 15 juli 2019 op 16:42

    U hoeft niet bang te zijn. Ik heb onlangs mijn nagels geknipt. Ik heb nog wel een vraag over de kattenopvang. Is deze inclusief of exclusief kattengrit?

Nummer 22 · 15 juli 2019 op 17:14

U kunt hey griy zelf scheppen. Het herbruikbaar, y kan dus een beetje ruiken, maar dat terzijde .De berg is 6 meter boven NAP, ook dat terzijde. Wat hoor ik nu buiten in mijn tuin… 1 momentje…. aha Mevrouwwwww kommmmm nauwwwww, miauwwww

  Suus · 15 juli 2019 op 18:27

  Ideaal, dan hoef ik het niet mee te torsen met het OV. Aangezien ik tot op heden geen reactie heb gehad van MHWM sluit ik mij graag aan bij de AV.

Geef een reactie