Het dagboek van: Trees en Kees.

Lief Dagboek (wat een stom begin maar ja, ik doe maar mee zoals vele dagboekschrijvers beginnen of is er ook een aantal dat begint met “Stom Dagboek” of nog andere woorden u – als lezer- rode oortjes zou kunnen geven of juist niet, maar dat terzijde
Kees kent mijn dagboek niet en dat hou ik ook maar zo. Hij weet niets van mijn scharreltjes, geheime afspraakjes. Kees ken ik al uit de zandbak op de kleuterschool waar hij ineens met zijn vingers mij warm deed worden.

We zijn Trees, 34 jaar, Kees 34 jaar en Storm 10 maanden.
Kees is advocaat en brengt het geld binnen, ik ben een ZZP en coach verdwaalde mensen. ( wanneer ik zin heb tenminste) Storm is onze liefdesbaby en wij weten niet tot welke deel het gaat behoren: LHBTQAX, dus of Storm zich He/Him, She/HIM, Him/She of andere varianten bekend gaat maken.

Wij wonen in een plaats dat ik niet bekend ga maken. Een beschrijving dan? Ja, dat wel. We hebben een mooi grachtenpand in een stad dat ergens in het midden van ons land staat. Zo’n stad waar je even naar toe wilt gaan, door de straatjes en steegjes van het centrum wandelt en in een Grand Café gaat eten en bij voorkeur ( daar herken je de niet inwoners aan)2 kroketten op brood bestellen. Drinken? Ja, voor mij een Café Latte en voor jou schat? Ik, oh lief dat je het vraag: 1 Gember thee.

Kees rijdt elektrisch van de baas. Zo’n lease bak in een standaard saaie kleur. Ik heb een donkergroene Mini Cooper, met een wit dak. Ik hoor u al zeggen ‘echt een vrouwen auto”, en dat klopt.

Vandaag is het de 22e van de 2e maand in het jaar. 2022
En wel is het nu exact 22 uur 22, 22 minuten en exact 22 seconden dat ik mijn stopwatch liet stoppen, maar dat terzijde

Kees komt naar onze open keuken met kookeiland, Smeg apparatuur, Alessi en zo’n koffie apparaat met boord computer te besturen programma’s.
Zeg, heb je jezelf wel gewassen? Je ziet er niet uit. Geen antwoord, nou dan niet.

‘Goedemorgen!, ga jij naar de supermarkt dan ga ik naar de bouwmarkt. Ja, maar eerst een bak koffie en een verse croissant, uh.. doe maar twee. Ga jij naar de bakker, dan zet ik de koffie. Zijn de kranten er al? Heb je in de brievenbus gekeken? Nee, het regent ga jij zelf maar buiten. Hoor ik daar Storm huilen? Nee dat is de storm buiten.. grapje, maar ga jij even naar boven… ik denk dat hij een volle luier heeft. WIE haalt nu de croissantjes?

Dat was lekker! Storm slaapt weer. Zo en ga jij nu naar de bouwmarkt, jij moet toch echt gaan beginnen met de badkamer want meneer kan toch zo goed metselen en tegelen.. nou ga je gang.

Ik ga met Bjorn straks als het droog is even naar het centrum.
Wat moet je daar doen? Bjorn heeft nieuwe kleertjes nodig en ik een paar schoenen die zijn in de sales. Maar ik heb jouw auto omdat ik naar de bouwmarkt ga. Niet de lease bak? Nee!

Dat weet ik schat, Tom komt mij halen. Wie is Tom nu weer? Tom is een ZZP die ‘uit de kast’ cliënten psychologisch bijstaat tegen een tarief van 175 euro per uur. Je hebt hem ontmoet Wanneer dan.
Ach, weet je het nu al niet meer. Feestje bij… feestje bij? nou. Oh ja, bij Xavier uit Spanje met wie hij ging samenwonen.

Tom heeft een smaak wat jij niet heeft, maar ach jij bent mijn bouwvakker vandaag Nou, ik ga me aankleden en zorg jij alvast voor de andere dingen. Bijna vergeten, bel jij nu maar met jouw moeder.

App: Tom hoe laat , wanneer en heb je een oppas voor Storm kunnen regelen? xx Trees

Wordt vervolgd


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

1 reactie

Kees Schilder · 26 februari 2022 op 10:58

175 per uur. daar gaat men van kwijlen en dergelijke

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder