#ErgerMeNiet

Gepubliceerd door Robert op

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft onderzocht waar de inwoners van Nederland zich het meest aan ergeren. Het beantwoorden van oppervlakkige opinievragen was blijkbaar geen antwoordoptie. Opmerkelijk is dat de plattelandbewoner hele andere ergernissen ervaart dan de stadsmens. Het bevestigt tevens haarscherp dat de rondvraag een nutteloos komkommertijdverdrijf is: de stedeling zelve komt in de top drie van de rurale respondenten niet voor. Brave antwoorden, dat zijn het. Het CBS is een overheidsorgaan, dus je weet maar nooit. De mate van anonimiteit bepaalt die van de publiekelijk gedeelde ergernis. In een televisieprogramma als Bed & Breakfast blijft de feedback over bed, bad en brood beperkt tot een ontbrekend kledinghaakje of een te laag hangend spiegeltje (met uitzicht op de eigen dikke reet). Niemand durft de suggestie aan om als stimulans voor een bevredigend verblijf, naast het chocolaatje op het koffietafeltje, condooms neer te leggen en geen mens klaagt over de prikkende matrasveer tijdens de toch uitgevoerde onvermijdelijke weekendwegwip. Tussen haakjes: gelukkig krijgen we dat nooit te zien. De cameraman wil na gedane arbeid ook nog smakelijk kunnen eten. Het andere uiterste aan communicerende onbevangenheid wordt gevormd door de asociale media. Een mening daarover kan ik in minder dan 280 tekens af: virtueel vloeken, schermschelden, algoritmisch afreageren, biobraken, digitaal discrimineren of andere primaire uitingen vol taalfouten van de halfapen onder ons vooral geen enkele aandacht gunnen. Lafaards verdienen geen podium maar de doodzwijgstraf. Over taalfouten gesproken: ik erger me niet gauw, krijg alleen jeuk van mensen die zich daaraan irriteren.

9 juni 2018  #BinnenDoorDenker

 

Categorieën: Algemeen

Robert

Robert

Robert Beernink is literair fictieschrijver en columnist met een luchtige, onverbloemd relativerende en tragi-hilarische fileerpen. Daarnaast heeft hij een omvangrijk oeuvre lied- en toneelteksten op zijn naam staan. De columns van 250 woorden dwingen bij het schrijven tot bondig formuleren en bij het lezen tot #BinnenDoorDenken

4 reacties

Nummer 22

Nummer 22 · 8 juni 2018 op 07:24

Het is so opvallendt geregisseert dat de coppels altijd elkaar omarmen of een hant de andere hant vastpakt. 1 opmerking voor jullie lieve Truus en Thea: Jannie en ik missen de vaginale inbreng kapsules maar verder niets. Dank jullie wel, we gaan daar wat mee doen (..). 65, 66, 67 euro en 25 cent, precies het bedrag. Dank. Sharita en Piet, hoe was jullie verblijf? Jullie zijn geweldige gastvrouwen maar wij vonden de kamer een stinkhok zonder verwarming maar met 1 gastendoekje. 1 tip: 2 gastendoekjes en 2 haakjes voor onze jassen. 10, 11 en dat maakt 12 euro. 73 euro onder de kamerprijs. Dank je wel.
‘ dat viel tegen toch Truus? Nou nou Thea, maar we hebben elkaar en onze 5 hondjes.
‘ Sharita en Piet kennen elkaar nu 2 maanden en hun bed and breakfast boomhut kamer ligt op 5 meter hoogte. De wasgelegenheid licht fier hondert meter buiten het dorp’ . Daar komen de gasten. Kus, kus en kus! Welkom. Voor jullie Truus en Thea, sorry Thea en Truus hebben de ‘ Fietsenstalling’ met prachtig uitsigt op de vuilnisbelt. We zien julllie zo.

Mien · 8 juni 2018 op 10:47

Ja, heb ik ook wel eens, meer dan eens, dat mensen zich ergeren aan mijn geërger. Niets nieuws onder de horizon. De mijne dan. ?

Arta

Arta · 8 juni 2018 op 12:37

Haha, hier zitten wereldlijk geniale vondsten in: Komkommertijd redding, bijv.
Ik erger me niet snel, gelukkig; Is vaak zo zinloos…
Mooi stuk, Robert!

Nummer 22

Nummer 22 · 8 juni 2018 op 22:31

Zeker mooi stuk! Het geeft inspiratie en voedsel voor de geest!

‘We zoeken de moeder van Kim Il Jun in Noord Korea. Kim werd op 28 jarige leeftijd achtergelaten in een verlaten raketbasis en pas na 5, 6 of 7 jaar gevonden door Terre des Bommes. En Kim, hoe denk je dat jouw moeder eruit ziet? Niet! Sterk vermagert en vol met parasieten. Honger heerst daar in dat land ook al zien jullie dat niet. Oh, hebben jullie.. nee, echt… oh? nee.. echt waar. Dit Spoorlijn . Wilt u zien hoe Kim zijn familie ontmoet? ‘ KRO..
Vertel’. En na de reclame’ Droomhuis gezocht’ en daarna ‘ Mijn droomhuis is een krot’.

Geef een reactie