U leest deze tekst als homo sapiens en u, ik en velen met ons bestaan uit tamelijk complexe cellen met een kern. Dat we leven en zintuigen hebben is al een wonder op onze aarde waar we dagelijks bedreigd worden door bacteriën en de virus. De farmaceutische producten waarmee u en ik bacteriën proberen te doden zijn helaas steeds minder effectief:resistent! Als ik schrijf dat de E.coli is aangetroffen in een ijsje waaraan u zo heerlijk likt of met een lepeltje uit een bakje eet en zegt tegen een mede ijsgenieter ‘lekker ijsje!’om vervolgens de ijsopscheppende medewerker uit het toilet te zien komen en verder gaat met het scheppen van ijs. ‘welke smaakt wilt u?’ Fluistert u
zou hij zijn handen hebben gewassen?’ Ineens voelt aandrang, gaan uw darmen protesteren en haast u zich met grote spoed naar het…toilet! Bezet! Sorry, ik moet nodig zegt u tegen de verlatende persoon die u verschrikt aankijkt. Verschrikt?
Nog maar net de billen ontbloot boven de pot en uw darmen ledigen zich als de slagroomspuit dat uw ijsje van zonet van slagroom had voorzien. Kortom de poepbacterie heeft het werk gedaan!, en het toiletpapier is ook nog ’s op. Aha, daarom keek de verlater verschrikt als schuldig voelend. Maar u hebt papieren zakdoekjes en 2 mondkapjes bij u,enfin.
Op de toiletdeur wordt gebonsd ‘zeg nog niet klaar, ik moet ook!’ Stop!
Bacteriën, virus, wat is er nog meer?
Ik kan nu gaan schrijven over: microbiologie of de MRSA: de multi resistente staphylococcus aureus (de ziekenhuis bacterie), over probiotica die we kennen als drankjes met melkzuurbacteriën (Yakult, Actimel bijvoorbeeld) maar daar gaat mijn column niet over! Waarover dan wel?
Het is feitelijk onjuist om ‘virussen’ te hanteren. Virus behoort tot de categorie Latijnse woorden waarvan het meervoud hetzelfde is als het enkelvoud!, maar dat geheel terzijde.

Eet een ijsje in een ijssalon, zittend aan een tafeltje op een terras en kijk goed hoe de hygiëne regels worden toegepast!


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

van Gellekom · 7 juni 2020 op 11:15

Absoluut! Ik kijk naar een man van ca zeventig die elke dag wandelt met zijn vrouw die 1.5 meter achter hem loopt. Beiden hebben een mondkapje voor. En je kunt zien dat ze 60x per dag hun handen wassem. Ze zien vrijwillig hun kleinkinderen niet. Ze zien hoe dan ook niemand en komen verder nergens. Zelfs de boodschappen laten ze bezorgen. Wandelen is het enige dat ze doen. Ze voelen zich volledig veilig want meer kunnen ze niet doen
Ik zie de man stoppen voor een voetgangersoversteekplaats. Het licht staat op rood. De man drukt met zijn wijsvinger op het knopje, zoals nog honderden vóór hem en na hem………..

Nummer 22 · 7 juni 2020 op 14:28

Brrrr. Druk knoppie dus

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder