Praten, kletsen, discussiëren, klessebessen, (verbaal) communiceren, spreken. Mensen hebben de neiging om veel verschillenden benamingen te geven voor dingen die hun interesseren. Dit baart me zorgen want, bedenk je eens hoeveel benamingen we hebben voor het naar de wc gaan. Daarentegen hebben we ook enorm veel benamingen voor ‘het gemeenschap met een ander’. Hierbij kan ik me dan wel weer voorstellen dat mensen er een bepaalde fascinatie voor hebben.

Al die benamingen hebben een groot nadeel, het brengt mensen namelijk behoorlijk in verwarring. Als je zegt ik breng even een bezoekje aan de toilet zullen veel mensen je begrijpen. Maar is iedereen bekend met het kleine kamertje? Ik bedoel is de gang ook geen kleine kamer? Of misschien heb je wel een enorm kleine slaapkamer. ( Zou ik persoonlijk liever niemand naartoe willen sturen als ze daadwerkelijk naar de wc moeten.)

Aan de andere vind ik het ook wel grappig als mensen zeggen ik mot piesen als een berggeit, even Kluivert uit de selectie zetten of mijn aardappelen afgieten.

Dit wilde ik even melden ik ga nu even naar mijn eigen gezeik luisteren.

Categorieën: Algemeen

1 reactie

Shitonya · 27 juni 2007 op 00:34

ik vind hier eerlijk gezegd weinig bijzonders aan..

Geef een reactie

Avatar plaatshouder