Tegenwoordig heeft bijna iedereen Internet. Mensen die het niet lukt om een relatie in real-life te krijgen, gaan op jacht op het Internet. Dit kan doormiddel van een profiel site of dating site. Dating sites genoeg, maar vindt je de ware liefde wel op het Internet? Ik persoonlijk denk dat je er wel een relatie aan kan over houden, maar zou het zelf nooit op die manier doen. Ik snap dat drempel lager is voor mensen, want er zit toch nog een soort van afstand op de digitale snelweg. Het lijkt mij wel moeilijk om via Internet te zoeken naar een leuk type, je krijgt een algemeen plaatje van iemand die zijn hobby’s en dat soort gezeik opnoemt. Wat in principe, weet je niet tegen wie je praat? Misschien is de desbetreffende persoon wel doof? Ach, als mensen er op die manier gelukkig worden, gun ik ze dat wel. Op ieder potje past namelijk een dekseltje.

Door deze digitale technieken heb je wel sneller contact met iemand. Namelijk mijn vader vertelde mij dat je vroeger gewoon bij elkaar kwam eten en dan al bijna getrouwd was. Vandaar dat er nu zoveel echtscheidingen zijn! Toen had je namelijk nog geen (mobiele) telefoon en Internet en misschien viel daardoor het percentage ’vreemdgaan’ ook wel mee. De technieken veroorzaken ook relatiebreuken, want de mogelijkheid is er, om met iemand anders te praten. Teveel communicatie tegenwoordig?

Voor mij geen Internet date! Moet er niet aan denken, geef mij maar een ontmoeting in het echt! De puurheid die daaruit kan ontstaan is in mijn ogen veel mooier.. Zo valt er namelijk nog wat te ontdekken. Iedereen succes in de liefde op welke manier dan ook…..


23 reacties

arta · 18 januari 2008 op 13:22

Jeetje, Level1, jouw stukje is aaneengeregen door dit soort zinnen:[quote]Ik snap dat drempel lager is voor mensen,[/quote]
Fouten die je er na één keer overlezen gewoon uithaalt…[quote][quote]Ach, als mensen er op die manier gelukkig worden, gun ik ze dat wel. [/quote][/quote]
Fijn dat jij ze dat gunt, zal ze met een geruster hart laten daten.

Grammaticaal gruwelijk, inhoudelijk zwak…

DriekOplopers · 18 januari 2008 op 13:39

Ziezo. Je pseudoniem gekraakt. Want elders op internet heb je deze column onder je eigen naam geplaatst, Ronaldje! Zie onlineverhalen.nl.

En wat vindt de redactie eigenlijk van trollen?

lisa-marie · 18 januari 2008 op 13:41

Er is een gezegde “oefening baart kunst ” dus probeerde ik weer om het te lezen.
Maar naast dat de zinnen niet lopen vind ik de derde alinea zeer zwak.
Net alsof dit uit de lucht is gegrepen er zit geen onderbouwing in.
Alsof het vreemdgaan alleen aan de techniek ligt en niet van alle eeuwen is. 🙄

sidneydb · 18 januari 2008 op 13:45

jou lijkt het moeilijk om via internet te zoeken naar een leuk type.
Mij lijkt het juist sneller te gaan op het internet, als je in de “real-life” wereld (zoals jij het noemt) iemand tegen komt duurt het heel wat langer voordat je er achter komt wat de hobby’s van je slachtoffer zijn.

Over de grammatica zal ik niet beginnen aangezien die van mij ook niet altijd 100% is. Maar mag ik vragen hoe oud je bent?

Groetjes Sidneydb

KingArthur · 18 januari 2008 op 13:56

Tijden heb ik mij buiten de discussie rond deze persoon gehouden maar het wordt nu eens tijd het toetsenbord ter hand te nemen.

Redactie, ik herinner mij een Moustaffa en een Outsider. Kunnen dezelfde maatregelen niet richting deze persoon worden uitgeoefend?

Ik ga niet eens op deze tekst reageren. Dit prutswerk is niet eens level1 maar ver onder nul.

Helaas Level, voor mij ben je gezakt. Ga terug naar je hok of onder de stoeptegel waar je vandaan komt.

Met vriendelijke groet.

sidneydb · 18 januari 2008 op 14:31

laten we nou eerst eens afwachten, mischien is deze jongen wel net zo oud als mij, je moet toch ergens beginnen.
Dat heb ik ook gedaan, al heb ik het gevoel dat ik nog niet begonnen ben, maar dat is een ander verhaal…

SIMBA · 18 januari 2008 op 14:31

[quote]Vandaar dat er nu zoveel echtscheidingen zijn![/quote]
Wat een belachelijke conclusie 😆

pally · 18 januari 2008 op 16:36

Nee, geen internetdate voor jou, misschien helemaal geen internet?

Troy · 18 januari 2008 op 16:40

Dag Ronaldje,

Jammer dat je zo bevooroordeeld bent ten opzichte van het internet. Ik heb via het internet geweldige mensen ontmoet; sommige daarvan spreek of zie ik zelfs bijna dagelijks. Zonder het internet had ik hoogstwaarschijnlijk nooit contact met diegenen gelegd die mij nu zeer dierbaar zijn. En ja, ik heb zelfs via de virtuele wereld mijn partner ontmoet met wie ik al anderhalf jaar samen ben. Die eerste ontmoeting was prachtig en onvergetelijk. We hebben nu zelfs een woning gekocht. Ik bedoel maar…

Lang leve het internet wat mij betreft.

Ps: Je column is wederom ver beneden peil. Slecht beargumenteerd. Prekerig. Bekrompen. Om over de grammatica nog maar te zwijgen.

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan *zucht.

Dees · 18 januari 2008 op 17:35

Het pseudopseudoniem was al gekraakt Driek…

Van mij mag je in blijven sturen Ronald, zou *bijna* respect hebben voor je doorzettingsvermogen, ware het niet dat daar soms wat melodrama mee gepaard gaat. Ik vraag me wel af wat jij hier nog vindt (behalve pijnlijke momenten).

Verder is het misschien niet zo dat iedereen kan (leren?) schrijven.

Level1 · 18 januari 2008 op 17:43

pff

lagarto · 18 januari 2008 op 17:51

Net als Dees bewonder ik je wil om te schrijven. Ik vind ook altijd dat je wel goede onderwerpen aanboort. Alleen de uitwerking..huhmm (zucht). Sommige potjes zijn wel heel erg raar hoor. Of daar nou overal dekseltjes voor te vinden zijn, blijft de vraag.
Adios Lagarto

dj_Eddy · 18 januari 2008 op 18:00

Met doorzetten heeft dit natuurlijk niets te maken. Dit is alleen maar treiteren. Ben het helemaal met King eens. Ik kan nauwelijks geloven dat dit mbo-niveau is, zo onvoorstelbaar slecht geschreven is dit. Een kleuter kan het nog beter. Je verhaal heeft een rommelige argumentatie waarin niet duidelijk is wat je onder internet daten verstaat. Alleen contact via internet wellicht, zonder fysiek afspraken te maken, maar wat heeft het trouwen er dan mee te maken? Je haalt zoals gewoonlijk weer van alles door elkaar. Het lijkt me heel sterk dat ook maar iemand op deze flauwekul zit te wachten. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de verschrikkelijke zinnen die je schrijft… 🙁

DriekOplopers · 18 januari 2008 op 18:01

[quote]Level1 schreef: Ik zelf ben 22 jaar en bijna mijn MBO afgerond.[/quote]

Zozo, da’s mooi op tijd…

Level1 · 18 januari 2008 op 18:04

pff

geertsjohn · 18 januari 2008 op 18:33

Level1, laat je niet zo op de kast jagen joh. Probeer iets met de kritieken te doen, dan wordt het misschien nog wel eens wat!

dj_Eddy · 18 januari 2008 op 18:37

Probeer je energie in het schrijven te steken en minder in het beledigen. Probeer nou eens inhoudelijk te reageren. Jammer dat je steeds begint te schelden.

Level1 · 18 januari 2008 op 18:59

pff

sidneydb · 18 januari 2008 op 19:00

22 en net je MBO achter de rug? De meeste mensen doen een MBO in 3 jaar en beginnen er mee op hun 17e jaar, ik ook dus. Maar jij doet 5 jaar over je MBO? Welke MBO opleiding doe je trouwens?

Dat je leuke discussies over je columns krijgt in de kroeg begrijp ik, aangezien het gemiddelde intelectuele gehalte in de kroeg niet erg hoog is.

Groet Sidneydb

Miss Mod · 18 januari 2008 op 19:04

Zucht.

Kan deze discussie tot de inhoud beperkt worden, of hier stoppen?

Dank u!

Prlwytskovsky · 18 januari 2008 op 19:04

[quote]Probeer iets met de kritieken te doen, dan wordt het misschien nog wel eens wat![/quote]
@Geertsjohn: helemaal mee eens. Pracht antwoord!!!

dave2006 · 18 januari 2008 op 19:30

ow ow ow wat een soap weer hiero. Moet zeggen dat de reacties lezen leuker is dan de column…Misschien is dit wel het idee van Ronald. Iets met slechte publiciteit bestaat niet ofzo?

Prettig weekend CX, binnenkort weer is nieuwe column van mij

kusje

Wayan · 19 januari 2008 op 17:15

ronaldjecas, schimpend met de sterke kalmte der onwetendheid

Geef een reactie

Avatar plaatshouder