Probleem in huis: er is geen warm water. We hebben Toon® en kunnen wereldwijd de storingscode van onze combiketel zien: F.62. Helaas lig ik nu niet nu op een plage in Fréjus maar thuis in flanel in bed, op te drogen van de regenrijke bezorgronde van de ochtendbladen. Ik start de laptop op om de code te kraken. ”Uitschakelvertraging gasventiel werkt niet goed. Oorzaak: Lekkage in gasblok, elektronica defect” staat er. Het eerste woord gaat mijn technische competenties al ver te boven. De oorzaak ervaar ik ronduit als bedreigend. De juffrouw van de storingsdienst heeft dat in de gaten en belooft een mannetje langs te sturen. Binnen het half uur gaat de bel en het mannetje, vergezeld door een vrouwtje dat een meekijkstage loopt, komt op de resetknop drukken en brengt zo de warmwatervoorziening weer op gang. Om de een of andere reden komt het er niet van nog te douchen die dag. Al in de voormiddag bespeur ik langs de meest gevoelige intieme naden wat irritatie ontstaan. De haarranden beginnen tegen de avond te jeuken en voor het slapen gaan transformeer ik een deurpost tot krabpaal. Raar eigenlijk, want vroeger gingen we alleen op zaterdag in bad en voelden nooit wat. Ik houd vol en douche pas de volgende ochtend. Het wegvliedende water heeft geen zichtbaar andere kleur dan anders. Dan herinner ik me een fietsenmaker waarvan gezegd werd dat hij het kogellagervet met een schep van zijn huid moest steken. Hij is stokoud geworden. Ik was me dood!

29 juli 2017 #BinnenDoorDenker

Categorieën: Algemeen

Robert

Robert Beernink auteur van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten. Zijn motto: elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.

7 reacties

Nummer 22 · 28 juli 2017 op 16:41

Was de dood maar trager..

Mooi geschreven..zoe het krabben tegen ernbdeurpost zo voor me?

Nummer 22 · 28 juli 2017 op 16:59

Was de dood maar trager..

Mooi geschreven..zoe het krabben tegen een deurpost zo voor me?

NicoleS · 28 juli 2017 op 21:31

Mooi geschreven weer!

Arta · 1 augustus 2017 op 20:49

Jaaa, de keerzijde van ons luxeleven…. Op het moment dat een kiezelsteen wegvalt, missen we een baksteen 😀

Je schrijft goed, Robert.

Mien · 2 augustus 2017 op 12:29

Leuk stukje. Een uitschakelvertraging is toch niet echt een moeilijk woord. Het lijkt voor zichzelf te spreken. Een gasventiel idem dito. Wellicht was het nog vroeg in de ochtend en stond de uitschakelvertraging bij de schrijver op een hoge stand. Met een defect gasventiel zou ik onmiddellijk naar het toilet gaan. Daar hoef je toch niemand voor langs te laten komen. Even rustig gaan zitten, deur dicht, tijd nemen, opgelost. 😉

WritersBlocq · 2 augustus 2017 op 18:35

Je schrijft lekker zeg. Deze vond ik eruit springen:

quote: De haarranden beginnen tegen de avond te jeuken en voor het slapen gaan transformeer ik een deurpost tot krabpaal einde quote

Karen.2.0 · 2 augustus 2017 op 23:28

‘De haarranden beginnen tegen de avond te jeuken en voor het slapen gaan transformeer ik een deurpost tot krabpaal.’ Geweldig, Wb was me net voor.

En ik begrijp je weemoed, ik wil ook weer terug naar een strand bij Frejus, geharst en wel 😉

Geef een antwoord