Kerst herrinnert mij er altijd aan waarom ik ook alweer zo’n hekel had aan Mariah Carey. Je kan geen winkelstraat binnenlopen zonder dat je haar kerstliedjes hoort. Niet dat het vreselijke nummers zijn, maar nadat je ze 5x op 1 dag hebt gehoord (en dan heb je nog een rustige dag) dan beginnen ze je toch wel te irriteren. Daar beginnen ze vervolgens al op 7 december mee zodat tegen kerst je hele kerstgevoel weg is. Maar gelukkig draait kerstmis niet om Mariah Carey en ben ik altijd zo positief ingesteld dat zij mijn kerst niet kapot krijgt! Met kerst moet ik ook altijd denken aan dat kinderen voor kinderen-liedje van ‘De Kerstezel’, dat die jongen de kont van de kerstezel niet wilde zijn totdat zijn mede-ezelgenoot ziek werd en de maria de voorkant van de ezel werd. Daarnaast hoop ik elk jaar dat het weer als vroeger was in mijn gedachte. Heel veel sneeuw en dan op kerstavond naar de kerk waar Joeri weer niet stil kon zitten, maar de gedachte aan de worstenbroodjes naderhand maakte de kerstmis toch wel dragelijker. Tegenwoordig is het probleem niet meer het stilzitten of de worstenbroodjes of de sneeuw die er nooit meer is, maar meer de week na kerstmis dat ik plat moet liggen op bed omdat die bankjes in de kerk altijd hard zijn en niet prettig zitten.

Wat bij kerstmis ook altijd door mijn gedachte speelt zijn ‘Alvin and the Chipmunks’, een geweldig tekenfilm van vroeger met superkerstliedjes. Met een tekst als ‘All I want for christmas are my two frontteeth’ doe je het bij de kleine kindjes toch goed. En het kerstdiner natuurlijk… ik verheug me altijd de hele maand december op die lekkere hapjes die ik naar binnen kan stouwen en als ik dan aan het smikkelen ben kan 1 ding mij gruwelijk irriteren. Ik weet dat ik irritant kan zijn maar dat is nog erger, mensen die gaan zeggen op de tv, jullie zitten nu lekker te eten maar denk aan die kindjes in de derde wereld die geen kerstdiner hebben. Je mag mij het hele jaar lastig vallen met de derde wereld maar met kerstmis wat mijn eethoogtepunt is moet je niet tegen me gaan zeuren en mijn kerstgedachte verpesten.

Mijn goede kerstgedachte is dan ook dat ik heel veel moet eten want als ik veel eet moet er veel ingekocht worden…en dat is goed voor de economie. En aangezien het slecht gaat met de economie stel ik voor dat iedereen de kerstwens moet hebben om zoveel mogelijk te eten want dat stimuleert de economie, en zo is het goed voor ons allemaal.

Oh ja, kerstmis schijnt ook iets te maken te hebben met kindje Jezus.

Een prettige kerst allen!

Categorieën: Actualiteiten

11 reacties

Kees Schilder · 8 december 2005 op 17:09

[quote]Kerst herrinnert mij er altijd aan waarom ik ook alweer zo’n hekel had aan Mariah Carey[/quote]

Daar heb ik kerst niet voor nodig 😀

[quote]Oh ja, kerstmis schijnt ook iets te maken te hebben met kindje Jezus.[/quote]

Geeft niet hoor, geen mens die zich dat nog herinnert 😀

Outsider · 8 december 2005 op 17:15

[quote]Kerst herrinnert mij er altijd aan waarom ik ook alweer zo’n hekel had aan Mariah Carey[/quote]
Jongens, wat zeuren jullie nu? Als Mariah Carey naast mij in bed lag, dan zou ik ze niet wegsturen, dat kan ik wel vertellen.

Kees Schilder · 8 december 2005 op 17:17

Ik wel! Ik word meer opgewonden van een besneeuwde stoeptegel. Bovendien val ik nu eenmaal alleen op die weerhaan Piet paulusma 😀

Eddy Kielema · 8 december 2005 op 17:44

[quote]Kerst herrinnert mij er altijd aan waarom ik ook alweer zo’n hekel had aan Mariah Carey. [/quote]

Zoals ik ooit in een [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?item_id=3383]column[/url] over Mariah schreef, vindt ze het elke keer nodig om toonladders in plaats van liedjes te zingen en lijkt ze nog het meest op een omhoog gevallen opblaaspop. Ze heeft de aantrekklijkheid van een natte vaatdoek. De nepheid schreeuwt je tegemoet. Met haar kerst vieren maakt het feest er zeker niet leuker op. Maar het lezen van deze column wel!
[img]http://radio538.nl/538/mmbase/images/520028[/img]

Shitonya · 8 december 2005 op 18:03

luchtige actualiteit, dat ik dat nog eens mag meemaken. Nog redelijk amusant ook om te lezen

Outsider · 8 december 2005 op 20:01

[quote]Bovendien val ik nu eenmaal alleen op die weerhaan Piet paulusma [/quote]

Dat verwondert mij niets, Kees. Iedereen moet vroeg of laat wel bezwijken voor de onweerstaanbare charme van Piet Paulusma.
Het is dat ik zelf de grootste heteroseksueel van West-Europa ben, maar anders zou ik niet rusten voor ik in de armen van Piet lag.

Outsider · 8 december 2005 op 21:40

[quote]Ze heeft de aantrekklijkheid van een natte vaatdoek. De nepheid schreeuwt je tegemoet. Met haar kerst vieren maakt het feest er zeker niet leuker op.[/quote]

Meen je dat nou Eddy? Als ze met kerst naast mij lag, zou ik me helemaal suf wippen tot ik er scheel van zag.

Ma3anne · 9 december 2005 op 00:51

Ik lees steeds over Mariah Carey en kerstliedjes. Geen idee waar jullie het over hebben. Is me nog nooit opgevallen dat ze kerstliedjes zingt.

Het enige leuke kerstliedje vind ik nog altijd: ‘Sjok sjok sjok doet het ezeltje’. En dat kent ze niet, denk ik.

Mup · 9 december 2005 op 02:39

[quote]’Alvin and the Chipmunks’,[/quote]

Ja, inderdaad, pfff, ik wordt echt oud, maar jij dus ook 😉

Groet Mup.

Mars · 9 december 2005 op 09:33

En wat hoor ik op de radio 2 (om 9.28) tijdens het lezen van deze column? Jawel hoor…All I want for Christmas… 😡
Fijne Kerst nog 😀

Dees · 9 december 2005 op 10:30

Mariah Carey vraagt om een puke smiley, hier niet aanwezig. Verder een smakelijke column.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder