Sinds een aantal weken volg ik een fit programma in het mooiste stadion van Nederland, genaamd Fitter met Feyenoord. Een alternatief vanuit de club om je bewuster te maken van meer beweging in je leven, dan alleen je hand naar je mond brengen om te eten en te drinken.
Het bevalt me prima. Bootcamps, hardlopen en workshops en dat allemaal in en rond het stadion. Het traject duurt tot de eerste week van januari.

De allereerste week moest ik wel erg wennen. Het was lang geleden dat ik echt gesport had. 4 jaar geleden ben ik gestopt met voetballen en sindsien vliegen de kilo’s er aan.
Geestelijk en lichamelijk waren de eerste weken erg zwaar. Ik gebruikte spieren waarvan ik was vergeten dat ik ze had. Afgelopen maandag had ik de eer om hard te lopen op het magische veld van Feyenoord. Althans, aan de zijlijn, maar wel het stadion rond. Tijdens het rondjes rennen droomde ik weg. Wat een uitzicht, wat een indrukwekkend bolwerk, nog steeds. Voordat ik het door had werd ik aan alle kanten ingehaald, wegromen kon niet, ook niet in de kuip.

Ook ben ik al in de kleedkamer geweest, voor instructies.
Zat ik daar op het stoeltje van Dylan Vente, mijn ogen uit te kijken naar de grootsheid van die ruimte.

Bewust van meer bewegen en op een andere manier dan ik deed ben ik geworden.
Ik heb een stappenteller, ik heb de eetwijzer app en ik ben me echt gaan beseffen dat
wie vind dat hij geen tijd heeft voor lichaamsbeweging, zal vroeg of laat tijd moeten hebben voor ziekte en dat wil graag voorkomen.

Maar eerst binnenkort toch nog even taart eten in Thailand.
Een groot feest gaat daar plaatsvinden. Mijn schoonmoeder word namelijk 15.

Categorieën: Overig

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder