Er is recentelijk onderzoek gedaan naar het vrouwelijke orgasme en de uitslag luidt als volgt:
het vrouwelijk orgasme wordt bepaald door een gen.
Manlief kan zich een slag in de rondte strelen, likken, wrijven of stoten, haar hartje zal er niet sneller van gaan kloppen en haar hoogtepunt zal uitblijven wanneer ze dat felbegeerde gen niet bezit. Helaas. Gewoon een kwestie van pech hebben. Een foutje van Moeder natuur. Na jaren en jaren waarin de man er langzaam maar zeker van doordrongen is geraakt dat hij een beetje méér zijn best moet doen om het óók voor een vrouw leuk te maken tussen de lakens, wordt dit nu in één klap weer tenietgedaan door de uitslag van zo’n ‘lullig’ onderzoek. Wanneer je verschillende pogingen hebt ondernomen om de dame in kwestie een hoogtepunt te laten bereiken, en je merkt dat ‘het’ niet komt, kun je nu, geheel plausibel, stellen dat het in ieder geval niet aan jóuw kwaliteiten als minnaar ligt, maar aan dat ontbrekende gen. Wél zo makkelijk. Geen beladen gesprekken of onuitgesproken verwijten over en weer, maar gewoon open en eerlijk constateren dat het aan háár ligt. Dat geeft rust.

Geen gepieker meer over wáár nou precies die G-spot zit of hoe je haar het meeste kunt laten genieten. Er is geen reden meer om je technieken te verfijnen, haar subtiele hints op te volgen of een graai in het nachtkastje te doen voor sfeerverhogende speeltjes. Ze heeft dat gen nou eenmaal niet en zal het ook nooit krijgen. Ze zal nooit kreunend van genot, haar nagels in je rug zetten wanneer ze haar hoogtepunt bereikt, of kronkelend van genoegen hees fluisteren dat ze komt. Niets van dat al. Je kunt het maar beter accepteren zoals het is en je gewoon helemaal op je eigen hoogtepunt concentreren. Je hoeft niet bang te zijn dat je verwijtend aangekeken wordt of, erger nog, voor egoïst wordt uitgemaakt. Jij kunt er immers toch ook niets aan doen?

En laten we wél wezen: het vrouwelijke orgasme heeft geen enkel nut, voor wat betreft de voortplanting. Het is ‘alleen maar’ lekker. De man daarentegen kan niet zonder zijn hoogtepunt; hij moet zijn zaad verspreiden, om het nageslacht in stand te houden. Zo was het al in de oertijd en zo is het nu nog steeds. Kortom: we zijn weer terug bij aah…aahhh…..aaahhffff !

Categorieën: Actualiteiten

24 reacties

WritersBlocq · 17 juni 2005 op 07:27

Goeiemorgen wijfie, leuke column heb je weer geschreven. Sinds een paar columns valt mij op je je regelmatig de klemtoon aangeeft, bijv. ‘méér’, ‘háár’, ‘jóuw’, en zo zijn er nog een paar. Persoonlijk vind ik dat niet zo lekker lezen, althans, niet als ze zo vaak in 1 verhaal gebruikt worden.
[quote]Ze zal nooit kreunend van genot, haar nagels in je rug zetten wanneer ze haar hoogtepunt bereikt, of kronkelend van genoegen hees fluisteren dat ze komt.[/quote]
Ik denk dat hier óf een komma achter ‘nooit’ moet, óf de komma achter ‘genot’ moet weg. Of ‘kreunend van genot’ kan tussen – (streepjes) geplaatst worden.
[quote]De man daarentegen kan niet zonder zijn hoogtepunt; hij moet zijn zaad verspreiden, om het nageslacht in stand te houden.[/quote]
Hiervoor hoeft hij niet klaar te komen hoor, een beetje voorvocht heeft al voor een groot deel van de overbevolking gezorgd. Dames met gen-pech: Trek Je Terug! 😛 onder het mom ‘jij pech, hij pech’.

Louise · 17 juni 2005 op 07:42

Ik mis het huishoud-gen, maar ik lees nu dat het allemaal veel erger kan 😀
Vanuit een verrassende hoek geschreven (ik dacht dat hier een mannelijke schrijver achter zat;-) )

Martijn · 17 juni 2005 op 08:13

In wat voor verhouding staat dit onderzoek met de lesbische medemens onder ons?
Ook geen gen(ot)? Dat zou dan iets zijn als twee potten met panne, gentechnisch gesproken.

Het nadeel van zulk soort (al oudere) onderzoeken is we ons slechts focussen het deel dat mediageil genoeg is om naar voren gebracht te worden, zeg maar tot een climax wordt verheven.

Youp van het Hek had het ooit over het over iemand laten vonken als een oude Lada met sneeuwkettingen in de Gotthardt-Tunnel.
Ik blijf steken bij de vraag waarom steeds een climax moet gelden als Het Ultiem …

En het voor waar aannemen dat we terug bij af zijn, impliceert tevens dat je opnieuw kan / mag beginnen, en dat lijkt dan voor niemand echt erg.

Misschien dat clichés soms heroverwogen moeten worden.
Kan men dát niet eens onderzoeken?

Groet Martijn 😀

Wright · 17 juni 2005 op 08:18

[quote]En laten we wél wezen: het vrouwelijke orgasme heeft geen enkel nut, voor wat betreft de voortplanting. Het is ‘alleen maar’ lekker[/quote]
Moeder Natuur laat wel steken vallen, maar zo’n grote…?
Hier kan ik het niet mee eens zijn, Champagne.
Genot beleven aan voortplanting, zorgt voor vaker willen, wat de voortplanting natuurlijk ten goede komt.
Jij laat weinig steken vallen en schrijft gewoon een lekkere column!;-)
😉

Avalon · 17 juni 2005 op 08:24

Ik denk dat de man nooit voor die kwestie kan komen te staan dat hij het maanden probeert en dat het dan niet lukt door dit gengedoe.

Als dit werkelijk bestaat dan zal de vrouw dit richting haar 12de (of eerder) al merken als ze voor het eerst de hand aan zichzelf legt. Als je 23 bent als vrouw en je hebt nog nooit klaar kunnen komen met masturberen weet je zelf ook wel dat er iets fout is.

Maar zoals iemand anders al zei, vind ik het vooral een column voor een man om te schrijven. Ik vraag me ook sterk af of je niet iets bij de vrouw kan implementeren…

Dees · 17 juni 2005 op 08:44

[quote]En laten we wél wezen: het vrouwelijke orgasme heeft geen enkel nut, voor wat betreft de voortplanting.[/quote]

Dat is pertinent niet waar. Bij het vrouwelijk orgasme doopt de baarmoedermond zich in het sperma, voor nog betere geleiding van de zaadjes richting het felbegeerde eitje.

Enne dit soort onderzoeken, mwa.

Al vind ik jouw insteek en de afsluiter erg sterk.En vrouwelijk zat 😀

Troy · 17 juni 2005 op 08:45

[quote]”het vrouwelijke orgasme heeft geen enkel nut, voor wat betreft de voortplanting”.[/quote] Ben het wat dit betreft met Wright eens; zonder geslachtsdrift wat gestimuleert wordt door het bereiken van een orgasme, geen (of minder) voortplanting. Wel een leuke, discusiabele column in ieder geval. Voor de rest sluit ik me bij Martijn aan want hij heeft mijn mening tevens prima verwoord.

Louise · 17 juni 2005 op 08:51

Het is vrijdagochtend, 17 juni, 8.50 uur, licht bewolkt, om en nabij de 20 graden en we discussieren over het vrouwelijk orgasme…
:laugh:

Kees Schilder · 17 juni 2005 op 09:06

Bij mij is het nu rond 9 uur en al 22 graden.Zag net mijn kat in de tuin zijn zaad lozen bij de buurpoes.Wat onmiddellijk de vraag oproept; hebben poezen een orgasme? Kan dat niet eens onderzocht worden?
Over de column: Geweldig! Leuke invalshoek en geestig neergezet.

Eddy Kielema · 17 juni 2005 op 10:01

Het probleem met onderzoeken is dat er later vaak weer een onderzoek verschijnt dat het tegendeel bewijst. Maar je column is er niet minder door!

KawaSutra · 17 juni 2005 op 10:17

Wat kan jij je goed verplaatsen in het onnodige leed dat een deel van de mannen jarenlang is aangedaan. Eindelijk een vrouw die de, weliswaar zeldzaam voorkomende, vrouwelijke tekortkomingen erkent.
Heel goed geschreven; vanuit mannelijk oogpunt bekeken. 😀

Mosje · 17 juni 2005 op 10:40

Ik stel voor: een brede maatschappelijke discussie over nut en noodzaak van het vrouwelijk orgasme, af te sluiten met een raadplegend referendum.
Mocht de uitslag “ja” zijn, hetgeen betekent dat het vrouwelijk orgasme nut heeft, dan dienen vrouwen die niet kunnen orgasmeren zich ter beschikking van de regering te stellen (TBS) om van Donner persoonlijk een prikkelende enkelband te ontvangen.
😛

Martijn · 17 juni 2005 op 11:48

[Slightly off topic]

Of …. iets [url=http://www.toxic.no/php/vis_film.php?id=82]anders. :-D[/url]

champagne · 17 juni 2005 op 13:09

Nadat ik vorige week de uitslag hoorde van dit onderzoek heb ik navraag gedaan bij enkelen psychologen en psychiaters en zei vertelden allemaal dat het vrouwelijk orgasme geen enkel nut heeft bij de voortplanting…ben ik nou gewoon te goed van vertrouwen?? 😕
Het maakt me verder ook niet uit of het nut heeft al dan niet, ik blijf erbij: het is gewoon lekker! 😀 en wanneer je dat gen moet missen heb je het niet getroffen m.i.

Domicela · 17 juni 2005 op 13:11

[quote]haar nagels in je rug zetten wanneer ze haar hoogtepunt bereikt[/quote]

En doe je dat wel is het ook niet goed …. 😉 😉 😉

Heel leuk!

bert · 17 juni 2005 op 13:37

[quote]Eindelijk een vrouw die de, weliswaar zeldzaam voorkomende, vrouwelijke tekortkomingen erkent.[/quote]
Volgens mij komt dit helemaal niet zo zeldzaam voor bij vrouwen. Ik zou alle stellen die dit betreft aanraden om toch niet echt de moed op te geven op grond van dit in mijn ogen twijfelachtige gengebrek.

Komt tijd komt raad!

KingArthur · 17 juni 2005 op 14:29

Bij het lezen van de titel begon ik bijna te denken dat er een column over mij was geschreven. Dit bleek gelukkig mee te vallen. Leuke column.

bert · 17 juni 2005 op 16:19

[quote]orgasme[/quote]
Nog één opmerking van mij: Je hebt nu al een topscore met het aantal lezers en recenties en dat terwijl je het onderwerp van de column niet eens in de titel hebt verwerkt. Complimenten!

Of hebben al jouw lezers je toch via google gevonden?
😕

pepe · 17 juni 2005 op 22:59

Super column

[quote]zo’n ‘lullig’ onderzoek[/quote]

Hoezo lullig? 😛

sally · 17 juni 2005 op 23:09

Hij is weer mooi champagne…

“gevoelig”onderwerp, super beschreven.

😛

groet Sally

Bakema_NL · 18 juni 2005 op 00:08

Weer word de man verkeerd neergezet……hij moet zijn zaad verspreiden om het nageslacht in stand te houden……….nou, met alleen dat zaad verspreiden zijn de meesten van ons al meer dan tevreden, dat nageslacht hoeft er niet elke keer een gevolg van te zijn…en het vrouwelijk orgasme bepaald door een gen…hmmm, ok, nu was het allang bekend dat de ene vrouw de ander niet is wat betreft het orgasme, dus het zal best kloppen.

Ma3anne · 18 juni 2005 op 09:38

Moeten we nu gaan bewijzen dat we dat gen wel of niet hebben, wanneer een man het knopje niet kan vinden? Hebben we alles gehad en nou dit weer. Zal het weer aan ons liggen! :laugh:

Heerlijk al die variatie in onderwerpen die jij aankaart. Waar haal je het vandaan! Ik kijk alweer uit naar je volgende.

champagne · 18 juni 2005 op 10:42

[quote]Moeten we nu gaan bewijzen dat we dat gen wel of niet hebben, wanneer een man het knopje niet kan vinden? Hebben we alles gehad en nou dit weer. Zal het weer aan ons liggen! [/quote]

Ma3anne….wat jij nu zegt; dat was precies hetgeen ik dacht toen ik de uitslag hoorde. Vandaar deze column dus 😀

Shitonya · 20 juni 2005 op 12:33

interessante column

Geef een reactie

Avatar plaatshouder