Vrijdagmorgen. Op het perron heb ik even oogcontact met de NS hostess van dienst. Met snelle pas loop ik van haar vandaan en voel een wantrouwende blik in mijn rug. Ik was op de fiets naar station Enschede gekomen en had de route genomen die vorige week nog was gebruikt als Via Dolorosa in de schijnheiligheid van The Passion. Onderweg zag ik op de stoep een man en een vrouw in een innige liefdevolle omhelzing. Hij had een ochtendjas aan en zij was duidelijk klaar om te vertrekken. Tot in de fietsenstalling op het Stationsplein vroeg ik me af of zij naar haar werk zou gaan of naar huis. Ik voelde de lentegeest langzaamaan in mijn genen neerdalen en hoopte eigenlijk op het laatste. Op station Drienerlo verschijn ik met opzet weer in het blikveld van de conductrice en sprint naar een coupé ver de andere kant op. Ze komt achter me aan en sluit de deuren daar waar ze mij in het spiedende oog kan houden. Ik zat inmiddels tussen een aantal ROC studentes die enthousiast praatten over het dragen van Victoria’s Secret. Nog voor Hengelo vlucht ik daar weg maar word bij de arm gepakt door een blauwe rok, de enige die ik op rokjesdag tot dusver heb gezien. Trots kan ik eindelijk mijn pas verworven OV chipkaart laten zien. Ik surf daarna naar het plaatselijke nieuws. Een regionaal actieve notoire vrouwenbetaster was onder verzwaard toezicht geplaatst. Bij de Stichting Jolijt. In Borne check ik schaterlachend uit.

11 april 2015 #BinnenDoorDenken

 

Categorieën: Algemeen

Robert

Robert Beernink auteur van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten. Zijn motto: elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.

6 reacties

Mien · 13 april 2015 op 15:04

🙂 🙂 🙂

troubadour · 13 april 2015 op 16:40

Leuk, maar…schaterlachend uitstappen of sjekken, dat doe je toch niet? Ga eens kijken wat frotteurisme betekend.

    Mien · 13 april 2015 op 17:12

    Dan ken jij [url=http://www.npo.nl/mathie-van-hoof-frutje-frot/23-04-2012/WO_TROS_027762]Frutje Frot[/url] nog niet … 😉

Peter Peek · 15 april 2015 op 21:35

Knap om dit in 250 woorden neer te zetten. BinnenDoorDenken: mooie term! 😎

Sagita · 17 april 2015 op 11:33

Ik moest ook eerst het begrip opzoeken. Maar nooit te oud om te leren. Je hebt de spanning mooi opgebouwd en het verhaal naar een climax geleid. Leuk!
Sa

Nachtzuster · 17 april 2015 op 18:25

Dit was een ideale uitdaging van de maand geweest. Mooi neergezet. Goeie titel! Moest het ook even googlen. 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder