Ik lag vanmorgen in bed, echt heerlijk in bed. Door mijn ogen op kieren open te zetten zie ik precies de wekker staan en ook zie ik met pijn in mijn hart dat hij elk moment af kan gaan, aangezien ik van huis uit erg lui ben draai ik me nog even om en sluit mijn ogen. Nog geen twee minuten later dringt er een geluid door mijn oren binnen, het geluid dat ik werkelijk tot diep in mijn hart haat, met een ferme kracht laat ik mijn hand op de wekker vallen en het geluid verdwijnt als bij toverslag.

Vanaf dit moment wordt het voor mij moeilijk, ik moet kiezen, blijf ik nog vijf minuten liggen of ga ik eruit. Als ik er direct uit ga betekent dit dat ik rustig kan gaan douchen, scheren en ontbijten. Blijf ik echter nog vijf minuten liggen dan weet ik dat ik me moet haasten om alles nog op tijd voor elkaar te krijgen. Maar mijn bedje is zo lekker warm en ik ben nog zo moe. Zonder er lang over na te denken besluit ik voor de dodelijke vijf minuten langer te gaan, en draai me nogmaals om.

Ach ik stink toch niet zo erg? Ze ruiken vast niet dat ik niet gedoucht heb en een beetje deo doet wonderen. Tadaa weer tien minuten langer liggen gescoord. Weet je wat ik doe ik pak vandaag de trein wel die vertrekt vijf minuten later. Als een topscoorder bij voetbal blijf ik minuten scoren. Na bijna twintig minuten langer te hebben gelegen, besluit ik dat het tijd is voor actie en rol me ‘o’ zo warme bed uit. Voordat mijn voeten de koude vloer raken heb ik er al spijt van en tegelijker tijd vliegen de gedachten door mijn hoofd

Waar kan ik nog meer tijd vandaan halen, welke slaap rovende handeling heb ik over het hoofd gezien, wat kan ik doen om nog langer te blijven liggen?

Categorieën: Algemeen

8 reacties

Mug · 22 februari 2006 op 17:09

Ja….Morpheus houdt ook te veel van mij…of hou ik teveel van hem? Ach, binnenkort wordt het lente en daarmee een stuk makkelijker opstaan.

Deze column schreeuwt natuurlijk om het H-woord. Het leest lekker weg, maar verder vind ik het niet zo’n heel bijzonder stukje…

Chantal · 22 februari 2006 op 18:06

[quote]Als ik er direct uit ga betekent dit dat ik rustig kan gaan douchen, scheren en ontbijten. Blijf ik echter nog vijf minuten liggen dan weet ik dat ik me moet haasten om alles nog op tijd voor elkaar te krijgen.[/quote]

Zal wel aan mij liggen, maar ik ben al 20 minuten bezig met douchen en met mijn ontbijt ben ik wel een kwartiertje bezig. Knap dat je dat in vijf minuten kan! 😀

Shitonya · 22 februari 2006 op 18:56

Door deze column ben ik ook snel geneigd “gaap” te zeggen/doen

Li · 22 februari 2006 op 20:42

De eerste alinea nodigt niet echt uit om verder te lezen. Het onderwerp is ‘aardig’ maar je kunt er m.i veel meer uithalen.

[quote]wat kan ik doen om nog langer te blijven liggen?[/quote]

Wat dacht je van eerder naar bed gaan 😀

Li

Prlwytskovsky · 22 februari 2006 op 22:18

[quote]wat kan ik doen om nog langer te blijven liggen?[/quote]
Wat denk je van een snipperdag???

Trukie · 23 februari 2006 op 01:15

Daar wordt dus een baaldag ingeleid.
Niet echt vernieuwend, soms herkenbaar.
Maar om er een column van te maken….
Ik slaap er nog een nachtje over :laugh:

Troy · 23 februari 2006 op 14:54

Een column met de titel “gaap” doet het altijd goed bij mij. Een bron van herkenning natuurlijk;-) Een erg bijzondere column is het niet, maar wat wil je als je net wakker bent?

Carlien · 23 februari 2006 op 18:06

Een saaie column. Sorry 🙁 !

Geef een reactie

Avatar plaatshouder