Een uhhh héél vage kennis (géén bloedverwant) wiens genetisch materiaal een wel heel zware deuk heeft opgelopen, hetgeen hij schaamteloos etaleert door bij tijd en wijle zijn hoofd op straat en zelfs familiebijeenkomsten te vertonen, heeft zich een vrouw ‘gehaald’. Het is inmiddels al enkele jaren geleden maar op een dag kregen wij te horen dat deze vleesgeworden laaf – daar lijkt hij het meest op – een ‘zwartje’ uit donker Afrika ging scoren. Dit soort nieuws is meestal al tenenkrullend genoeg maar het wordt pas echt een klucht wanneer dat nog blijkt te lukken ook. Zelfs een eenogige 80 jarige met builenpest besmette Oost-Siberische greppelsnol zou voor de eer bedankt hebben. Dit best wel mooie en aardige meisje echter niet.

Het dorp waar dit meisje vandaan komt heeft nog nooit eerder een blanke gezien. De komst van deze uitzonderlijke gestalte moet op hen een impact hebben gehad, die zijn weerga niet kent. Hij kwam spiernaakt met slechts een kralenketting om zijn nek en een veer in zijn reet het dorp ingewandeld en dát heeft indruk gemaakt; hij heeft een piemel waarvan elke zwarte accuut in een levensbedreigende depressie schiet. De gelijkenis met menig vruchtbaarheidsbeeldje bleek beangstigend en de dorpsoudsten èn de medicijnman hebben hem direct de godenstatus verleend. Ik verzin maar wat hoor. Ik weet het anders namelijk niet. Wat kan dit meiske in ’s hemelsnaam bewogen hebben zich in de echt te laten verbinden met deze rukfout. Het zaad waaruit deze creatuur is ontsproten moet op de wc-bril van een openbaar schijthuis hebben gelegen en abusievelijk in ’s moeders doos zijn beland nadat de vorst er, net als bij boerenkool, eens goed overheen is geweest en het belangrijkste genetische materiaal voor altijd heeft gewist.

Het heeft inmiddels enkele jaren geduurd voordat het meisje eindelijk toestemming kreeg om naar ons land te komen. Wij waren er al die tijd stellig van overtuigd dat ze als een speer de anoniemiteit in zou vluchten zodra ze voet op Nederlandse bodem zou zetten. Gewoon vanwege ‘hem’. Iemand met gezond verstand neemt dan de benen zou ik denken. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Het meisje blijft braaf bij haar heer (zo gedraagt hij zich, ahummm) en volgt een inburgeringscursus. Ik kan niet wachten tot ze onze taal goed spreekt. Ik kan niet wachten tot ze het verhaal hoort van ’s mans grootmoeder die oprecht en in alle onschuld gelooft dat de handen en voeten van zwarten niet helemaal zwart zijn omdat ze ‘daarop stonden toen ze gespoten werden’. Of zonder spoor van spot of humor vraagt of uit een negerinnentiet gewone melk of chocolademelk komt.

Ze moet zich dan langzaamaan gaan afvragen wat er aan haar man anders is dan normale mannen. Neeeeej, ik wens nu niet in discussie te gaan over wat wel en niet normaal is. Laat ik het makkelijk houden; alles vanaf de Tokkies is normaal. Tokkies inbegrepen, dus ik leg de lat echt niet te hoog.
Er moeten vragen in haar opkomen. ‘Was het leven in donker Afrika dan zó slecht? Hoeveel honger en misère moet een mens kennen om zich zó te laten verleiden? Door een rukfout GvD!’

Ik twijfel er niet aan dat het meisje alle redenen van de wereld heeft om uit haar vetrouwde omgeving te vluchten. Maar er zal een dag komen dat ze begrijpt dat deze ‘heer met Belgisch-koloniale trekjes’ eigenlijk gewoon geen heer is, maar een hufter waarbij ze geen dag langer wil blijven. Terug naar huis kan ze misschien niet.

Ik vraag me af of het met haar goed komt.


11 reacties

Kees Schilder · 16 december 2004 op 11:45

[quote]Een uhhh héél vage kennis (géén bloedverwant) [/quote]
Heb me kapot gelachen Vik, maar je maakt me Goddomme wel erg nieuwsgierig naar die vage kennis zijnde geen bloedverwant.

WritersBlocq · 16 december 2004 op 11:59

[quote]Zelfs een eenogige 80 jarige met builenpest besmette Oost-Siberische greppelsnol zou voor de eer bedankt hebben. [/quote][quote]Het zaad waaruit deze creatuur is ontsproten moet op de wc-bril van een openbaar schijthuis hebben gelegen en abusievelijk in ’s moeders doos zijn beland nadat de vorst er, net als bij boerenkool, eens goed overheen is geweest en het belangrijkste genetische materiaal voor altijd heeft gewist.[/quote]
Ahhhh HEERLIJK!!! Dit soort teksten kunnen er niet genoeg zijn. Ik laaf me eraan :laugh:

Wright · 16 december 2004 op 12:27

[img]http://smile.smilies.nl/1758.gif[/img]
Dank je!

(Lachen lijkt toch het beste middel tegen een vastzittende verkoudheid…)

Mosje · 16 december 2004 op 13:30

Kom net binnen (was even buiten)
Het is weer voor warme chocolademelk (met slagroom)

Deze reactie slaat nergens op, maar het schoot door mijn gedachten toen ik je stukje las.
😉

Ma3anne · 16 december 2004 op 16:24

[quote]een ‘zwartje’ uit donker Afrika ging scoren.[/quote]

Het maakt mij niet eens uit hoe die vage bekende van je eruit ziet, maar dat hij bovenstaande uitdrukking gebruikt, geeft bij mij al een beroerd gevoel in mijn maagstreek.

Mooi belachelijk gemaakt deze verkapte slavinnenhandel. Topcolumn weer.

Shitonya · 16 december 2004 op 18:04

😀
Ben blij dat er nog columnisten zoals jij overgebleven zijn na het vertrek van R@@fje

Mup · 16 december 2004 op 20:59

[quote]nadat de vorst er, net als bij boerenkool, eens goed overheen is geweest [/quote]

Zelfs bij deze tekst kreeg ik hele andere ideeën, dan jij waarschijnlijk bedoelde, zo zat ik ín je stuk,

Groet Mup.

sally · 16 december 2004 op 21:34

Als het zo al een tijdje goed gaat…
Is (heeft) die man een mazzelpik!

Of ze wacht tot ze echt haar “grote”slag slaat.
Ik kan ook wel kotsen als ik zo`n “paar”zie.
zie mijn column: Boerenliefde!

Maar heerlijk lachwekkend beschreven.
Genot om te lezen.
Een paar keer.
liefs Sally
😀

Bakema_NL · 16 december 2004 op 21:55

Ok, ik heb gelachen om de manier waarop je dit beschrijft, wie zou niet lachen?
Maar aan de andere kant kan ik een beetje begrijpen waarom er mannen zijn die deze vrouwen “halen”……..in dit geval zit er geen dwang achter zo te zien, dus is het vrije keus, een kans op ontsnapping uit ellende speelt ook mee natuurlijk. Maar dit mannelijke gedrocht heeft het natuurlijk gedaan. Zeer waarschijnlijk kan hij hier nog geen levend lijk vinden die wat met hem zou willen, dit baseer ik op jouw omschrijving. Want de westerse vrouw legt de lat nogal hoog, er moet tenslotte aan de opgedrongen schoonheidsideaal voldaan worden……andersom geld dat trouwens net zo goed. En als deze laaf nog iemand zou vinden dan is dat zeer waarschijnlijk nog dubieuzer in verschijning dan hij zelf, nog afgezien van de meerwaarde wat betreft intelligentie, waar het hoogstwaarschijnlijk nog meer aan zal ontbreken…….een slimme oerlelijke vrouw zal zich namelijk niet “overgeven” aan een domme oerlelijke kerel…..of die moet op topniveau sport beoefenen, acteur of muzikant zijn…daar gaan de beentjes wel weer van wijd…….geld niet voor alle vrouwen, ik zal me even indekken.
Wanneer deze knakker zich zo blijft uitlaten over “zwartjes” is de kans groot dat het meisje op den duur de beentjes neemt, maar misschien ook niet. Tot die tijd, of dus langer, kan deze laaf wel pronken met deze dame en iedereen zal zich afvragen hoe hij dat toch allemaal doet met die lelijke kutkop………..want dat is het eerste waar wij allen naar kijken met onze eigen kortzichtige gedachtengang…….net zo kortzichtig als de laaf die het over “zwartjes” heeft.

Li · 17 december 2004 op 09:43

Het is zo ontzettend knap om zo’n triest verhaal op deze wijze te beschrijven.;-)

Met een bulderende lach en een flinke dosis verontwaardiging gelezen 😀 🙁

Toch wil ik het opnemen voor de lieve en aardige gedrochten. Want die zijn er ook:-)

Li

viking · 17 december 2004 op 15:36

[quote]Toch wil ik het opnemen voor de lieve en aardige gedrochten. Want die zijn er ook[/quote]
Helemaal waar, maar hij valt niet in die groep.

Dank voor jullie gevoel voor humor!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder