Hebben jullie dit soms ook: je moet wat schrijven, maar je weet niet wat. Heel vervelend en frustrerend! Ik heb het vandaag weer. Ik heb geen inspiratie. Maar toch moet ik wat schrijven. Mijn gedachten malen snel. Wist ik maar wat! Help me! Ik tuur naar mijn beeldscherm. De eerste regels van mijn slechtste column staan er al. Het gaat nergens over. Ik sla op mijn hoofd, in de hoop dat er toch wat te binnen schiet. Ik zucht, niets zorgt ervoor dat ik iets weet te schrijven. Ik sta op en loop naar het raam. De achterliggende dag gaat langzaam mij voorbij. Er is niets, maar dan ook werkelijk niets vandaag gebeurd wat interessant is voor een column. Ik ga weer zitten. Ik probeer mijn gedachten te ordenen. Het lukt niet! Ik moet wat schrijven.

Ik lees de voorgaande regels van mijn column door. Wat moeten de mensen hier nu mee, denk ik.
Ik ga even achterover zitten, ik sluit mijn ogen. Bijna schiet er wat te binnen, bijna! Ik voel het gewoon! Maar het schiet niet genoeg door. Het ligt op het puntje van mijn gedachten. Ik probeer me te concentreren. Het lukt me niet!

Sorry mensen, ik geef het op. Het lukt me echt niet! Hier moeten jullie het maar mee doen. Volgende keer beter, hoop ik!

Categorieën: Algemeen

6 reacties

Anne · 28 september 2006 op 16:39

Wat zie je uit je raam?

Eddy Kielema · 28 september 2006 op 16:40

[quote]Volgende keer beter, hoop ik![/quote]

Dat hoop ik ook!

DreamOn · 28 september 2006 op 18:25

[quote]Je moet wat schrijven[/quote]

Je moet niet schrijven op cx, maar je MAG schrijven! Bij gebrek aan inspiratie en toch moeten schrijven: Ga naar buiten, lekker op een terrasje zitten met een kopje koffie…dan kan er best veel om je heen gebeuren hoor en zorgen voor inspiratie!!
😀

champagne · 28 september 2006 op 20:08

Een column over een writersblock kan best prettig zijn om te lezen. Bij deze had ik die ervaring echter niet.

En wanneer je krampachtig ‘moet’schrijven, dan lukt dat meestal niet. Laat het los en er dient zich vanzelf wel weer iets aan. Morgen, volgende week of over een maand. 😉

Trukie · 29 september 2006 op 00:43

Het lijkt een beetje op een concept dat ik ook eens in elkaar heb gewrocht. Ik heb het toen naar de prullebal gestuurd.
Maar nu ik het van jou lees, vind ik het wel leuk om te lezen.
Herkenbaar (oef, nog zoiets wat “not-done” is)

pally · 29 september 2006 op 12:27

wacht rustig af , dan komt het wel weer, want hier zit toch niemand op te wachten?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder