Even met ProRail gebeld. “Goedemiddag, Oplopers hier. Mag ik de afdeling fraude en oplichting van u? Fijn, dankuwel.” Ik werd subiet doorverbonden met de voorlichtingsafdeling, want liegen is hun vak. “Zeg, lamlul, wat was dat nou voor kletsverhaal over verkeerde sneeuw, dinsdag? Het is wit en het valt uit de lucht. Wat is het dan? Juist. Sneeuw. Dus hoezo, de wisselverwarming deed het niet, zodat het hele station van Rotterdam vastvroor en onbereikbaar werd. Wat dacht je dan, dat er uit de lucht kwam dwarrelen? Poedersuiker? Cocaïne? Roos? Rot toch op…” Wat een idioten, met hun verkeerde sneeuw. Volgens mij hebben ze bij ProRail de verkeerde voorlichter… Ook verkeerd was het gras in het voetbalstadion. Althans, dat vindt de trainer van het Oostenrijkse nationale elftal. Want dat Nederland de match met 3-4 won kon natuurlijk nooit aan zijn matig presterende voetballers liggen… Flikker toch op. Ik word sowieso altijd een beetje zenuwachtig van Oostenrijkers. Sinds de Anschluss vertrouw ik ze gewoon niet…

Maar pas écht verkeerd is die film van Geert Wilders natuurlijk. Nou ja, film… Dat is een groot woord voor wat aan elkaar geplakte beelden die hij van internet heeft geplukt. Meer is het niet. Gewoon wat nieuwsfeitjes aan elkaar geplakt met de Koran als een soort rode draad. Tsja, nieuwsberichten aan elkaar knopen op basis van een lulverhaal: dat doe ik allang. Iedere week. Die vuile Wilders heeft gewoon de kunst van mij afgekeken. De zakkenwasser. Maar die film rammelt aan alle kanten. Er worden krantenkoppen getoond over contacten tussen Nederlandse moslims en degenen die een Madrilleense metro hebben opgeblazen. Dat contact blijkt er nooit te zijn geweest. Bebloede kinderen, om te suggereren dat ze slachtoffers zijn van een aanslag. Ook verkeerd. Het waren opnames van een rituele herdenking. Die kinderen zijn niet mishandeld, laat staan gedood. En dan de foto van de moordenaar van Theo van Gogh. Alwéér verkeerd. Dat plaatje toont het hoofd van een of andere rapper. Tsja, de ene koffiebruine bebaarde kale neet is de andere niet… Nee, meer dan wat tendentieuze en populistische plaatjes heb ik niet gezien. Ja, dat zeg ik: tendentieus en populistisch. Zoals ik al zei: die vuile ploert is gewoon met mijn werkwijze aan de haal gegaan.

Ook verkeerd is uiteraard de reactie van onze premier op Geerts meesterwerk. JanPeter vond het jammer dat de film is uitgebracht. Jammer? Hoezo jammer? Laat iedereen maar gewoon zien dat Wilders niet in staat is om een goed verhaal te vertellen. Laat iedereen maar zien dat Wilders niets meer is dan een hol vat dat dus heel hard klinkt. Al dat gelul over het verbieden van die film omdat die onze relaties met sommige landen zou schaden. Onze relatie met Iran bij voorbeeld, waar elke dag burgers de doodstraf krijgen omdat ze de wetten van de Koran niet respecteren of anderszins de regering onwelgevallig zijn. Inderdaad, het zou heel zonde zijn als onze innige vriendschapsband met die woestijnmoordenaars onder de film te lijden zou hebben. Tuurlijk. Maar even zonder gekheid, ik ben tegen iedere beperking van de vrijheid van meningsuiting. Daar spreken we andere landen streng op aan, maar we moeten dan ook de hand in eigen boezem steken. Overigens, eerlijk is eerlijk, die Moslims zelf zijn ook niet allemaal zulke fervente voorvechters van de vrijheid van meningsuiting. In mijn geliefde Amsterdam is een raadslid van het stadsdeel De Baarsjes bedreigd door het bestuur van de Aya Sofia-moskee. De PvdA kreeg begin deze maand te horen dat het raadslid Yuksel Kaplan geen kritische opmerkingen meer mocht maken over de moskeeleiding en dat als hij dat wel zou doen hem iets te wachten zou staan. Er is inmiddels volkomen terecht aangifte gedaan bij de politie.

En dan dat gelul dat al die Moslims achter een schotel zitten. Ja, en? Mag dat dan niet? Ik zit zelf ook heel graag achter een schotel. Vooral die shoarmaschotel van snackbar Mohammed bij mij om de hoek is helemaal niet verkeerd. Behalve vorige week. Toen was de bacteriologische kwaliteit niet helemaal volgens de norm. Verschrikkelijke schijterij, dus meldde ik mij bij de huisarts. Verbijsterd hoorde ik het gejammer van mijn medepatiënten aan. De wachtkamer zat vol met mensen die last hadden van seksuele problemen. Gezondheidsonderzoeker Nivel heeft becijferd dat het aantal patiënten bij de huisarts met seksuele problemen de laatste tijd met dik 70 procent is toegenomen. Ik heb eens rondgevraagd in de wachtkamer. En ja hoor: veruit de meeste mannen hadden recentelijk de heer Wilders nog op TV gezien. Tsja, logisch, als ik aan die blonde idioot denk, gaat bij mij de boel ook hangen… Al vreet je een kilo Viagra, de zaak blijft hopeloos. Dus voor de daad TV kijken en het risico lopen dat je Geert door het beeld ziet schuiven? Verkeerd!

Wat een ellende, deze week. Van alles en nog wat is verkeerd. De sneeuw en de wissels. Het gras en de wedstrijd. Geert Wilders en het libido. Shoarma en mijn tere darmstelsel. Maar was er deze week dan ook nog iets wél goed? Ja. Een deel van de cast van GTST zet zich in voor Congolese hulpbehoevende kinderen. Marly van der Velden, Joris Putman en Everon Jackson Hooi schieten Internationale Kinderhulp Nederland te hulp door ludieke acties te organiseren. Mijn opmerkingen van vorige week over GTST waren dus tendentieus en populistisch. Niks “bordkartonnen debielensoap”. Lang leve de cast van GTST! Ze zijn een lichtpuntje in de duisternis die ons allen omhult, want zelfs aan het Friese talenwonder Kim Feenstra is wat verkeerd. Zij verwondde dit weekend een vrouw door haar met een bierglas in de keel te steken. Mevrouw Oplopers wist hoe dat zover kon komen. Ze grijnsde en zei: “Dat wijf is gewoon met het verkeerde been het bed uitgestapt…”


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

6 reacties

Kees Schilder · 29 maart 2008 op 09:44

Eigenlijk zit ik te wachten op FITNA de soap.Die plannen liggen nu even in de ijskast omdat het geen doen is voor de Nederlandse gristelijke en moslimgedelegeerden elke week af te reizen naar de Grootimam in Egypte om uit te leggen dat alleen Wilders zo denkt in Nederland.
En mocht het toch een soap worden dan zullen ze het wassen beeld van Balkenende uit Tussaud moeten slepen om deze in staat te stellen het originele exemplaar bij te staan in diens pogingen, in het oplopend aantal persconferensies de nodige mea culpa’s de wereld in te jammeren.
Heeft iemand al een reactie van de Paus vernomen want het gerucht gaat dat deze Goedheiligman bezig is een nieuwe kruistocht te organiseren en dat de Inquisitie al staat te trappelen om niet-Gristenen op de pas gebouwde brandstapels te gooien onder het motto “Benoemen&Bouwen”

Neuskleuter · 29 maart 2008 op 11:50

Bij de titel dacht ik even: ai. Er is weer een nieuwkomer die een Wildersstatement wil maken. Maar gelukkig, het is een Driek.

Die puntjes overal hadden van mij niet zo gehoeven, maar verder weer leuk gedaan.

arta · 29 maart 2008 op 14:53

[quote]Bebloede kinderen, om te suggereren dat ze slachtoffers zijn van een aanslag. Ook verkeerd. Het waren opnames van een rituele herdenking. Die kinderen zijn niet mishandeld, laat staan gedood.[/quote]
Hier was ik het niet mee eens. Deze rituele herdenking is nav Ashoura, een Islamitisch feest waarin de dood van Mohammeds kleinzoon Husain wordt herdacht. De link met het doel van deze film was voor mij dus wel duidelijk.

Van verder commentaar onthoud ik mij…Mijn FF begint extreme vormen aan te nemen 😀

geertsjohn · 30 maart 2008 op 11:50

[quote]Maar even zonder gekheid, ik ben tegen iedere beperking van de vrijheid van meningsuiting.[/quote]

Driek Oplopers en vrijheid van meningsuiting. Voor de mensen die regelmatig jou stukjes lezen is dit een pleonasme. Jezus, wat een waterval van ellende zeg, deze column.
Maar wel op en tOplopers!

Prlwytskovsky · 30 maart 2008 op 14:54

“Dat wijf” heeft gewoon twee verkeerde benen. 😉

KawaSutra · 1 april 2008 op 00:13

[quote]…de ene koffiebruine bebaarde kale neet is de andere niet…[/quote]
Ik ken vele huidskleuren in mijn directe omgeving maar om alle niet-blanke types onder koffiebruin te scharen?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder