Nu moet ik heel goed opletten met wat ik ga schrijven, aangezien het zo maar zou kunnen dat er plotseling driehonderd zwart bebaarde mannen Arabische scheldwoorden richting mijn hoofd beginnen te ‘bonjouren’. Of wacht eens even, het gaat dit keer niet over de moslimgemeenschap. Vandaag zijn de rollen eventjes omgedraaid. Laten we met z’n allen de katholieken eens lekker belachelijk maken! In het aartsbisdom van Dublin worden namelijk priesters verdacht van het misbruiken van kinderen. Dan hebben we het niet over misbruik in een onschuldige vorm, maar op een ‘pp’-manier (plompzakken voor priesters). In 66 jaar hebben ruim 102 Rooms-Katholieke priesters zich vergrepen aan 350 kinderen.

Uiteraard zijn moslims véél “slechter” met hun bommen. Ik bedoel, laten we een zwierige berekening erop loslaten. Er worden afgerond maar 0,0145 kinderen per dag misbruikt door priesters in Dublin. Dan schat ik dat er ongeveer 350 aarsbisdommen in de wereld zijn, dus dan komen we uit op een schamele vijf kinderen per dag.

Wat moet de mensheid doen? Geloven in het idee dat er ‘meer’ is, geloven in een imam die wilt dat je jezelf opblaast of een priester die als een Michael Jackson aan de slag gaat met kleine kinderen of geloven we lekker in niets… mijn voorkeur gaat uit naar de laatste optie. Zonder blindoek door het leven, heerlijk!

Categorieën: Algemeen

9 reacties

Dees · 23 april 2006 op 17:04

[quote]aarsbisdommen[/quote]

:laugh: :laugh: :laugh:

Prlwytskovsky · 23 april 2006 op 17:26

Ik denk dat je zelf moet geloven in waar het geloof voor staat en je niet de wet moeten laten voorschrijven door een stel verklede malloten die religie’s misbruiken om er zelf beter van te worden.

Welkom op ColumnX Nkingzy.(rotnaam om uit te spreken zeg)
Groet: Prlwytskovsky. 😉

hilco · 23 april 2006 op 17:52

Iedereen moet geloven waar hij zich prettig bij voelt. Hoewel ik betwijfel of je bij deze feiten je prettig kunt voelen. Ik kies dan voor je laatste optie 😀 😉

DriekOplopers · 23 april 2006 op 18:00

Ach, het blijft gewoon oppassen geblazen met mannen in jurken 😀

Welkom!

Driek

Chantal · 24 april 2006 op 10:31

[quote]Zonder blindoek door het leven, heerlijk![/quote]

Zo is het maar net! 🙂 Goede column!

Mup · 24 april 2006 op 15:34

Heftig en goed verwoord,

Groet Mup.

wendy77 · 24 april 2006 op 16:25

driek: :laugh:

Ik denk niet dat er in welke bijbel dan ook staat dat je mensen moet vermoorden of misbruiken. Tis wat de ‘mens’ervan gemaakt heeft. Dat heeft niets met geloof te maken als je het mij vraagt.

KawaSutra · 24 april 2006 op 18:23

Helemaal eens met Wendy.
Misdragingen en misbruik zijn van niemand te tolereren maar zeker niet onder de paraplu van een organisatie die dat absoluut veroordeelt. Geloof heeft daar gelukkig niets mee te maken. En dat geldt denk ik voor alle religies.

Nkingzy · 25 april 2006 op 16:15

Aarsbisdommen is toch liever dan aartsbisdommen… past vast beter in mijn tekst, toch, toch… hihi.

Ik denk trouwens wel dat de geloofsboekjes er wat mee te maken hebben, met terrorisme en ander ‘misbruik’ van de koran/bijbel. Het gaat erom hoe mensen de teksten lezen, en aangezien de wereld steeds dommer aan het worden is…

Bedankt voor de reacties trouwens, verder nog tips om mijn schrijfstijl te verbeteren?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder