Vorige week was ik ziek. Griep, net zoals iedereen. De hele week niks gedaan. Normaal zou ik dan allemaal programma’s op tv gaan kijken: Oprah, Dokter Phill, Telsell en nog wat van die vage programma’s. Gelukkig hoeft dat nu niet meer. Op internet kan je lekker allemaal programma’s terug kijken. Yeah! De ideale oplossing voor als je ziek bent. Uren afleveringen terugkijken. Zo heerlijk. Ik raad het iedereen aan, gewoon een week per jaar ziek zijn. Afleveringen van al je favoriete programma’s terug kijken. I love it! Vroeger als ik ziek was las ik altijd tijdschriften. Daar word je niet echt gelukkig van. Dan had ik een stapel tijdschriften bij de bieb geplunderd. Maar wat voor: Happinez, Gelukkig, Mind, Feeling, Esta, Flow… Jeetje. Nu weet ik ook meteen waarom vrouwen zo labiel zijn als wat. We worden bijna gedwongen om allemaal van dat soort happy feeling tijdschriften te lezen. In elk exemplaar staat geschreven hoe je gelukkig word. Pfff, hoe weet je dat je gelukkig bent? Dat is al een vaag iets.

Op de ene cover staat ‘je eigen stijl’. Oke lachen, dus we mogen zelf weer weten wat we dragen zonder dat we worden opgegeven voor een programma met een over de top homo die ons kleren a la Paris Hilton gaat aansmeren. En op een andere cover staat: Altijd bij de mode zijn, lees hier de tips. Nou, nu wordt ie helemaal mooi. Net mocht ik nog bepalen waar ik in loop en nu moet ik met de mode mee doen. En zo kan ik nog veel meer voorbeelden opnoemen.Hou het simpel en Deze accessoires maken het helemaal af. Hmm oke. Zwart is het helemaal, ga voor kleur. Pfff. Verwachten ze nou dat ik de ene week als hippie erbij ga lopen en biologische thee ga drinken en de week erna op mijn pumps en Gucci bril ga paraderen in Milaan. Even geen zin in vandaag.

Is het misschien handig als we zelf gaan bepalen wat we doen! Laten we al die tijdschriften verbranden. Zelf weer gelukkig worden! Daar hebben we helemaal geen tijdschriften of een Oprah voor nodig.

Maar misschien is dat wel het probleem. Niemand weet hoe je gelukkig wordt. Dus zoeken we hulp, we hebben die tijdschriften nodig . Niet dat het helpt, maar met de groep mee doen is altijd wel een fijn gevoel.

Ga eens bij jezelf na waar je echt gelukkig van wordt, en als je dat dan bereikt hebt blijf je dan gelukkig? Gelukkig zijn, wat is dat nou toch?

Ik blijf toch maar tijdschriften lezen. Als ik precies doe wat er in die bladen staat heb ik nog het gevoel dat ik het goede doe. Het goede om gelukkig te worden. Een weekje per jaar ziek zijn hou ik er dus nog maar even in.


9 reacties

Mosje · 18 februari 2009 op 11:21

Lees maar eens een goed boek, zou ik zeggen, daar word je beter van.

Ben jij trouwens een dochter van lisa-marie?

Mien · 18 februari 2009 op 11:53

Even vooropgesteld:
Ik had geen griep en ik ben niet ziek.

Maar er is nog hoop Liesje, zelfs met de laptop op schoot!!!

Zie: [url=http://vrouwentijdschriften.nl]http://vrouwentijdschriften.nl[/url]

Mien

@Mosje:
Wel zo handig van lisa-marie om een alias aan te maken. Dan kun je meer columns inzenden. Dat belooft. Of zou de redactie op IP checken?

arta · 18 februari 2009 op 12:07

[quote]Maar misschien is dat wel het probleem. Niemand weet hoe je gelukkig wordt. Dus zoeken we hulp, we hebben die tijdschriften nodig . Niet dat het helpt, maar met de groep mee doen is altijd wel een fijn gevoel. [/quote]
Brrrr…als ik dit lees gaan mijn haren overeind staan.[quote]Ik blijf toch maar tijdschriften lezen. Als ik precies doe wat er in die bladen staat heb ik nog het gevoel dat ik het goede doe. [/quote]
En als ik daarna dit lees wordt ik helemáál akelig. Wat is er gebeurd met zelf denken??? Zelf dingen uitvinden??? Zelf je leven indelen, zoals jij het wil???

Nee, dit stuk brengt mij weinig, het is meer een oppervlakkig blogje.

lisa-marie · 18 februari 2009 op 13:26

@Mosje nee het is geen dochter van mij want die zou ik Marie-Antoinette noemen 😀
en
@Mien nee met nog maar zo ontzettend weinig columns op mijn naam mag ik gewoon voor hoor. 😆

lisa-marie · 18 februari 2009 op 13:34

Het loopt niet er zit een vaart in die maar ratelt.
Je punt komt niet uit de verf.

Je weet toch waarom er zoveel tijdschriften worden gelezen ?
Een heleboel mensen zijn zo druk daat ze geen tijd hebben om veel in een boek te lezen en ook nog de draad vast te kunnen houden.
Of die constant gestoord worden en het dan even weg kunnen leggen om daarna de draad weer op te kunnen pakken.
Veel mensen met het openbaar vervoer reizen en daar de rust niet kunnen vinden om een boek te lezen maar wel iets willen lezen.
En mensen zoals ik die nog steeds iets op de w.c te lezen willen hebben. 😀

maurick · 18 februari 2009 op 15:20

Ik ben ervan overtuigd dat je hier meer uit had kunnen halen. De slordigheidjes en het ongenuanceerde oordeel verpesten de kern van je statement.

Maar welkom hier!
En blijf oefenen 😉

DreamOn · 18 februari 2009 op 19:24

Tien keer het zinnetje ‘word je daar gelukkig van?’ of allerlei varianten daar op, nee, daar word ik niet echt gelukkig van.

Een kabbeldekabbeldekabbel column.

u-queen · 18 februari 2009 op 20:26

De tegenstellingen heftiger benadrukken had al een stuk kunnen helpen. Wat meer overdrijven.

Toch vond ik het best een leuk stukje om te lezen 😉

doemaar88 · 19 februari 2009 op 00:02

Het onderwerp is prima, maar de uitwerking vind ik minder. Het kan mij weinig boeien, ik had graag wat meer pit in dit stukje gezien. Zoals DO al zei; kabbeldekabbel…

Anyway, welkom hier en succes met de volgende ;-)!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder