[i](Deze column is voor alle mensen die denken dat je homo wordt!)[/i]

Slap handje. Klopt.
Lip glosse. In zak links.
Armbandjes. Drie om elke arm.
Strak doorschijnend t- shirt of iets dergelijks. Check.
Jeans met mooie rondingen. Klopt helemaal.
Condooms……. Wacht eventjes zoeken hoor. Ahh hier zijn ze, ze zaten in mijn achter broekzak. Precies waar ze horen, het commentaar wat van boven klinkt.

Nog eventjes de formulieren invullen en tekenen. Is eventjes goed lezen! Je wilt natuurlijk altijd wel weten wat je te wachten staat als je naar binnen gaat. Mijn ogen vliegen over het papier. Ik kan niet wachten. Vol enthousiasme kruist mijn pen de vakjes aan. Ik zet een krullende krabbel onder aan het papier. Zal ik nog eventjes alles door lezen of ik geen onjuiste keuze per ongeluk heb gemaakt. Ik bekijk alles met een blik van ‘kon de vragen lijst niet wat korter’. Eindelijk ben ik klaar. Vouw het papier netjes dubbel op de puntjes zoals me is geleerd. Terwijl ik de brief annex vragenlijst inlever. Lonk ik zachtjes naar de instructeur. Misschien is het wel extra punten waard, je kan het nooit weten.

Ik ben benieuwd wat volgt. Ik moet even in een ruimte gaan wachten met de andere kandidaten. Het is een rokerige benauwende ruimte met hier en daar een spotje. Van ramen hebben ze hier zeker nog nooit gehoord. Terwijl ik zelf verzekerd op het barretje afstap. Wordt ik gekeurd. Ben ik soms een half pond gehakt uit de A klasse. Maar het doet mijn ego aan de andere kant goed. Ik hang over de bar heen om mijn bestelling in het oor van de bar engel te hijgen. Een man zoals hij, kan gewoon niet van de aarde komen. Terwijl ik rustig mijn drinken beschaafd naar binnen slurp bekijk ik de barman nog eventjes. Zijn zwarte haar in een matje geknipt, past precies bij het mode beeld en het zweet bandje om zijn boven arm accentueert precies zijn spieren. Ik zie mijzelf al heftige seks hebben met hem Terwijl ik aan het na hijgen ben van onze denkbeeldige têt a têt worden we allemaal weer terug geroepen.

Ik neem plaats achter de tafel waar ik ongeveer een uur geleden ook had gezeten. Ik zit met mijn benen over elkaar en wiebel zenuwachtig. Het doet me denken aan die keer dat ik mijn bromfiets certificaat moest behalen. Ik was toen gezakt, maar heb hem uiteindelijk wel gehaald. Ik neem een diepe slok lucht en laat de woorden stroom over me heen gaan. Maar het werkelijk verstaan en begrijpen is wat anders. Ik vang iets op over het wat als je gezakt ben en het vroeg tijdig verlaten van de zaal. Daar ga ik niet opletten, ik ben geslaagd ik weet het zeker. Ik heb niet voor niets dag en nacht sex and the city, will and grace en al die ander serie’s zitten kijken. En dan komen ze bij mijn naam. Ik zie de beteuterde gezichten van al die mensen die het niet hebben gehaald. Je bent geslaagd, galmt het door de ruimte. Ik moet even bekomen. Ik word gefeliciteerd en ik krijg mijn pas uitgereikt en dan mag ik gaan.

Terwijl ik naar buiten loop zie ik van uit mijn oog hoeken de barengel op mij aflopen. Mijn hart gaat te keer zal het waar zijn. Zou het echt zijn. Je was dit vergeten aan de bar. Hij loopt weg. Nee dit kan niet waar zijn. Ik loop naar buiten. Mijn telefoon gaat:

Met mij.
Stem aan de lijn: Heb je het gehaald.
Ja. IK BEN HOMO schreeuw ik.


15 reacties

champagne · 25 juni 2005 op 12:15

Een homo certificaat halen? 😛 [quote]Ik heb niet voor niets dag en nacht sex and the city, will and grace en al die ander serie’s zitten kijken. [/quote]

Wat me opvalt is dat je in al je columns je homo-zijn zo belicht.Soms komt het op mij over dat je er zelf nog aan moet wennen…maar ik kan het helemaal mis hebben, hoor.

Verder vind ik deze column beter leesbaar dan je vorige columns, de humor die erin zit kan ik ook wel waarderen.

KawaSutra · 25 juni 2005 op 13:10

Gefeliciteerd met je certificaat.
[quote]Van ramen hebben ze hier zeker nog nooit gehoord.[/quote]
Was zeker een Dark Room? Niks gemerkt? 😕

[quote]Je was dit vergeten aan de bar.[/quote]
[quote] sex and the city, will and grace [/quote]
Gesproken tekst gaarne tussen aanhalingstekens en eigen namen met hoofdletters. Introducerende zin? Nooit meer doen.

Onderhoudend geschreven; je gaat vooruit. 🙂

Mosje · 25 juni 2005 op 15:14

Nou joh, van harte!
Zelf heb ik dat certificaat nog niet gehaald. Steeds een ingreep: keek stiekum toch naar een vrouw. En bovendien ben ik erg onhandig in achterlangs inparkeren.
😛

Domicela · 25 juni 2005 op 17:35

Ik vond dit geen leuk stuk, mede door de vele spelfouten en grammaticale missers. Een paar komma’s, hoofdletters en punten op de juiste plaats zouden het al een stuk leesbaarder maken.

Louise · 25 juni 2005 op 17:59

Gooi dat examen hier eens op cx, godweetwie er voor zal slagen 😀

Troy · 25 juni 2005 op 20:05

Gefeliciteerd; maar waarom benadruk je contini je homoseksualiteit zo? Ik geloof niet dat het nog echt bijzonder is tegenwoordig. Maar ik moet zeggen: hij was alweer wat duidelijker dan de vorige column en zeker beter leesbaar.

Troy

sally · 25 juni 2005 op 21:20

Schreeuw het van de daken lieverd.
misschien krijgen we hier dan naast de motorclub ook nog een homoclubje.Gezellig…

Ik vind `m niet zo super eerlijk gezegt.

Maar ja, wie ben ik…

groet Sally

Li · 25 juni 2005 op 22:54

[quote]Terwijl ik zelf verzekerd op het barretje afstap[/quote]

Tegenwoordig moet je jezelf overal tegen verzekeren, lijkt wel.:-P

Li

melady · 26 juni 2005 op 02:48

[quote](Deze column is voor alle mensen die denken dat je homo wordt!)[/quote]

je bent het of je bent het niet.

Ma3anne · 26 juni 2005 op 09:30

Ik heb ze even voor je verzameld: de samengestelde woorden die jij los van elkaar schrijft. Uit ervaring weet ik, dat deze schrijffout er niet gemakkelijk uit te krijgen is, als hij er eenmaal is ingeslopen en ingeslepen. Het rottige is, dat de spellingscontrole deze fouten niet opspoort, omdat de losse delen van de woorden eveneens bestaande woorden zijn.

Lip glosse
achter broekzak
door lezen
vragen lijst
zelf verzekerd
bar engel
mode beeld
zweet bandje
boven arm
na hijgen
bromfiets certificaat
woorden stroom
vroeg tijdig
oog hoeken

Tip om de ergste slippers uit de weg te gaan: een woord als ‘ooghoeken’. Zeg het hardop. Ligt het accent op het eerste van de twee woorden, dan schrijf je het hele woord aan elkaar. Ligt de nadruk op het tweede woord dan schrijf je ze los van elkaar. Zoals jij ze schrijft, ligt dus het accent op het tweede woord en klinkt het niet zoals je bedoelt. ‘Zelfverzekerd’ en ‘vroegtijdig’ zijn trouwens weer van die lullige uitzonderingen.

Je tekst zal al weer een heel stuk leesbaarder worden wanneer je deze herhaalde fout een beetje in zou kunnen dammen.

Verder heb ik deze column al met meer pezier gelezen dan de vorige. Dapper hoe je vol blijft houden. Je gaat echt zienderogen vooruit!

bert · 26 juni 2005 op 09:33

[quote]Jeans met mooie rondingen.[/quote]
Waar koop je die dan, in de homo_TM shop?
😕 😕

[quote]Deze column is voor alle mensen die denken dat je homo wordt[/quote]
Is het trouwens echt uitgesloten dat je het zou kunnen worden?

Blijf schrijven, de onderwerpen die je gebruikt zijn volgens mij heel goed om een column mee te vullen en aan die gramaticafoutjes kun je echt wel iets verbeteren naar aanleiding van de opmerkingen die je op cx van de specialisten onder ons op dit gebied ontvangt! 🙂

Mosje · 26 juni 2005 op 11:41

Ja hoor, juf Punt muts op haar stok paardje.
🙂
Maar alle gek heid op een stokje. Het valt mij ook op dat er tegenwoordig vooral door jonge schrijvers veel spaties worden gebruikt.
Ach, de taal is in beweging, en wie weet schrijven we over een jaar of 40 de woorden veel meer uit elkaar.
Het wordt pas vervelend als het uit elkaar schrijven van een woord een andere betekenis oplevert. Fraaie voorbeelden hiervan zijn te vinden in “Schrijfwijzer” van Jan Renkema.

– Een klein kind is iets anders als een kleinkind.
– Niet waar betekent een leugen, nietwaar?
– Heeft een hoog opgeleide Turk onderwijs genoten in de Euromast?
😛

[url=http://www.spatiegebruik.nl/]Signalering Onjuist Spatiegebruik[/url]

Dees · 26 juni 2005 op 19:57

Geinig bedacht. Maar waarom ik nou taferelen van Idols in mijn hoofd heb? Komt er nog een vervolgronde, die van opperhomo? 😛

made-by-god-TM · 27 juni 2005 op 12:40

ik heb deze column geschreven naar aanleiding van een gesprek. Een vriendin die mij ziet als haar beste vriend en mij dwingt om haar te zien als mijn beste vriendin zei de tekst: toen je homo werd. Dus voor de laatste x homo ben je vanaf je geboorte.

en er hebben veel dingen mijn aandacht behalve mijn homo sexualitijd, denk ik

p.s veel mensen reageren er toch abnormaal op, jammer

Dees · 27 juni 2005 op 22:46

Homosexuali[b]tijd[/b] klinkt wel als iets dat metter[b]tijd[/b] groeit. Ik zou echt niet weten of sexuele voorkeur aangeboren is, maar zou het uitmaken voor de validiteit ervan als dat niet zo was?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder