A., 14 februari 2003
Gestrenge Donner,

Ik herinner me van vorig jaar de vele lovende woorden aan jouw adres omdat je zo fluks het nieuwe kabinetsbeleid op papier had gekregen. Voor de verkiezingen waren de partijen het er over eens waren dat één A4-tje kon volstaan maar in al je ijver wist je toch nog een kleine novelle uit je pen te laten vloeien. Als je toen geweten had dat dat kabinet het maar 86 dagen vol zou houden, dan had je na dat ene kantje ook wel op kunnen houden. Maar goed, dat is achterafgeklets. Waarom lukt het je dit keer nou niet om wat snelheid te genereren? Volgens mij is het enige wat er tot nu toe bereikt is de overeenstemming over een wijkgerichte aanpak van de veiligheid. Hoezee, steek de vlag maar uit en laat de fanfare een lekker moppie blazen!
En dat terwijl Bos en Balkenende allebei weglopen met de berekeningen van het CPB. Prachtig, gewoon samenvatten die handel op een A4-tje en de financiële paragraaf is klaar. En als je daar te lui voor bent, dan laat je het gewoon je secretaresse overschrijven uit de krant.
Nog even over Volkert van der G.: eerst die camera’s in de cel, het licht dat aan moest blijven en nu lees ik weer dat er televisieopnames in de rechtszaal gemaakt gaan worden. Waar komen die voyeuristische neigingen toch vandaan? En met name, wat ga je er aan doen?

Groet,

B.

Categorieën: Actualiteiten

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder