Okee, van nature zijn het ritselaars, die Rechtse Liberalen. Constateerde ik eerder al dat de meeste gangsters Willem heten, de naam Frits is in Rechts Nederland oververtegenwoordigd. Schrijven ze geen briefjes aan Beste Els, dan verzwijgen ze hun inkomsten wel bij de fiscus. Maar nog veel erger dan Pillencommissaris Frits Bolkestein of Patatliberaal Frits Huffnagel is Hans Wiegel. Een hinderlijke echo uit het politieke verleden met veel praatjes over politici van tegenwoordig. Maar wat blijkt: het Geteisem van Diever besodemietert aandeelhouders. Hem rest dus nog maar één ding. Vanaf nu voor altijd zijn smoel houden.

Ja Hans, president-commissaris van computerbedrijf Copaco is best een leuke baan. Echt iets voor een ballerige, bierende rechtse patser zoals jij. Het leuke van zo’n baan is, dat je het heft in eigen hand mag nemen als de aandeelhouder besodemieterd dient te worden. Want een van jouw mensen heeft samen met een Belgische compaan de fiscus getild. BTW-fraude. En jij wist dat. Zo gaat dat in het old boys network: je houdt je vrindjes goed op de hoogte. Maar je aandeelhouders, dat zijn niet je vrindjes. Die heb je dus willens en wetens in het ongewisse gehouden over de zaak, en de vervelende gevolgen die dat voor Copaco heeft. Want er hangt een tegenvaller van 24 miljoen euro in de lucht. En dat soort dingen kan effect hebben op de koers op de beurs. Die gaat dan golven. En jij houdt niet van golven. Je bent meer iemand voor golfen, toch. Dus wat doe je? Je verzwijgt het gewoon, je slaat eens een balletje meet een accountantlul, je prikt eens een vorkje met een juristenlul. Een goede cognac erbij, en klaar is Hans. Gewoon de informatie die van levensbelang voor de aandeelhouders is, uit het jaarverslag houden, en in de jaarrekening geen voorziening opnemen. Kraait geen haan naar. Dat snap ik best, Hans. Want kraaiende hanen zijn veel te socialistisch voor je. Jammer dat de Vereniging van Effectenbezitters je nu aan de schandpaal nagelt. Maar zeg nou zelf, Hans, ze hebben toch wel een beetje gelijk? Want een goed draaiende economie is toch van belang? En zaken kun je toch alleen doen op basis van eerlijkheid? Op basis van vertrouwen?

Maar je hebt je een beetje belachelijk gemaakt, Hans. Want je hebt op een ballenbijeenkomst in Groningen een iets te grote borst opgezet. Want daar heb je op hoge toon gesteld dat D66 na de verkiezingen van 2007 “fijn buiten kan gaan spelen” en dat “kereltje Pechtold als veilingmeester het laatste kaveltje van zijn partij kan afmijnen”. Mijn liefje heeft zojuist een paar oordopjes ingedaan. Want tegen de bulderende lach die ik nu voortbreng is geen enkel trommelvlies bestand. Hans Wiegel neemt een ander de maat… Maar als ze je op de beursvloer “Fraude Hansie” noemen, dan héb je geen maat. Dan wordt D66 niet door jou uitgerangeerd, dan ben je zélf uitgerangeerd. En even voor de duidelijkheid, we zijn het eens. D66 is vullis, en wordt volkomen terecht aangeduid als “De Hoer Van Den Haag”. Maar ík mag dat zeggen. Jij niet. Jij moet je kop houden, en je diep schamen. Heel diep. Want jij bent gewoon een ordinaire oplichter. Geteisem. Niets meer en niets minder.

Tsja, ik zou graag een nieuwe definitie geven van het begrip “een balletje slaan”. Een fiks pak slaag voor een double-breasted krijtstreeppatser met een paniekscheiding. Voor Hans dus.

Categorieën: Politiek

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

12 reacties

Eddy Kielema · 6 maart 2006 op 17:12

Hans W. is een behaagziek mannetje dat alleen in zichzelf en aandacht van de media is geïnteresseerd. De VVD zal zichzelf compleet belachelijk maken als ze hem naar voren schuiven als ‘partijleider’. Maar dat doen ze dan ook niet. Hij mag alleen zo af en toe met moddergooien. Een smerig mannetje doet zoiets tenslotte met plezier! 🙂

Mosje · 6 maart 2006 op 18:34

Driekoplopers in gevecht met Hansokophouders.
😛

Trukie · 6 maart 2006 op 18:55

Zolang hij orakel blijft, kan het geen kwaad. Een beetje tegengas zo hier en daar is niet mis.
Maar naar mijn idee heeft hij een juiste beslissing genomen toen Friesland hem de pin op de neus zette “Blijven of weggaan, maar eens weg, is voor altijd weg.”

WritersBlocq · 6 maart 2006 op 18:56

[quote]En jij houdt niet van golven. Je bent meer iemand voor golfen, toch.[/quote]
Perfect
[quote]je slaat eens een balletje meet een accountantlul,[/quote]
Hoeveel centimeter 😀
Goeie uitsmijter ook.

DriekOplopers · 6 maart 2006 op 19:44

@ WB: tsja, slechts een e teveel heeft een onverwacht ernstig effect…

Hartelijke groet,

Driek Tikfoutenlul :red:

Raindog · 6 maart 2006 op 20:38

Beste Driek,

Als ik dit soort columns van je lees hou ik mijn hart altijd een beetje vast voor je gezondheid. Zou ik je columns aan mijn huisarts laten lezen dan zou hij je ongezien en ononderzocht bloeddrukremmers voorschrijven denk ik. Pas je een beetje op jezelf?

😉

Raindog

DriekOplopers · 6 maart 2006 op 20:41

@Raindog: Mijn bloeddruk is juist aan de (te) lage kant. Ik zou mij dus nog veel erger moeten opwinden 😀

Wellicht moet ik het dus maar eens hebben over een rechtse etter die in het programma van Harry Mens een potje darts speelt… :laugh:

Driek

Raindog · 7 maart 2006 op 00:11

Driek toch!! Hoe wist je dat?
De opnames moeten nog plaatsvinden maar mijn pijltjes zijn reeds geslepen!
Binnenkort maar weer eens mikken op het roosje denk ik.

😉

Ma3anne · 7 maart 2006 op 08:38

Perfecte column op alle fronten (op dat ene eetje na dan :-D).

Dat ik dat vind, zal ook wel komen, omdat ik het roerend met je eens ben over de persoon Gans Waggel.

Kees Schilder · 7 maart 2006 op 14:23

En ik maar denken dat die Wiegel alleen verstand van verzekeringen had.Blijkt hij ook nog effecten onder de knie te hebben.
Prachtcolumn!

JanBontje · 7 maart 2006 op 19:19

Bravo!

sally · 8 maart 2006 op 00:29

Petje af Driek. Hulde!

Groet Sally

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder