Bladen…je weet wel…Glossy’s, vrouwenbladen en al die andere ongein!
Ik lees ze niet meer! Ik ben er per direct mee gestopt!
Deze keuze moest ik gewoon maken, ik wil namelijk graag als een zelfverzekerde, happy single door het leven gaan!
Maar wanneer ik zo’n blad opensla duurt het niet vaak lang voordat ik aan mezelf ga twijfelen. Op de eerste pagina confrontatie nummer één!
De zomer komt eraan! Hoe zorg je ervoor dat je weer strak in je bikini zit!
Wat mij betreft koop je een maatje kleiner, zit het ook lekker strak!
Maar als je de bladen moet geloven, moeten we per direct met z’n allen op het…hoe zullen we het deze keer noemen…het KOM-OMMER dieet!
Is de groenteboer ook weer blij, die man heeft nog nooit zoveel komkommers verkocht! We eten drie weken lang ALLEEN maar komkommer…tot we er GROEN van zien.
We voelen ons futloos, chagrijnig en slapen vreselijk slecht (nachtmerries over zalige koekjes, broodjes, snoepjes!) Maar ja…je zit dan natuurlijk wel STRAK in je bikini!
En dan komt het besef dat je op deze manier ook niet door kan gaan….de eerste zonnige dag breekt aan en op het terras kan je de verleiding van dat heerlijk rosébiertje niet weerstaan!
En ach wat maakt het ook allemaal uit…we bestellen er een bittergarnituurtje bij! We zijn ten slotte toch 2,5 kilo kwijt! En voor je het weet ben je die verrekte komkommers vergeten en zit de 2,5 kilo + 1 er weer aan!
Maar wat voelen we ons lekker!! Energie voor 10, vrolijk en we slapen (mede dankzij de rosébiertjes) als prinsesjes!

Pagina twee, de relatietest!
Wij vrouwen zijn gek op testjes, we zijn er heilig van overtuigd dat die dingen kloppen.
Tja het is natuurlijk wel zo dat je alle vragen met ja en nee kan beantwoorden, maar het gaat erom waar je het meest naar neigt…ja of nee?
Voel je je weleens onbegrepen? Ja of Nee? Gisteravond heb je knallende ruzie met je partner gehad (voor het eerst sinds maaaaanden) …maar oooh wat voel je je dan onbegrepen…dus JA
En door die ruzie van gisteravond vul je alles op de negatieve manier in…en wat blijkt? Je relatie is een grote puinzooi! Beter gezegd: je relatie WORDT een grote puinzooi
Door die verdomde test ga je je ineens van alles afvragen! Houdt hij wel echt van me? En ik eigenlijk wel van hem? Hoe vaak hebben we eigenlijk seks?! Drie keer in de week is best weinig…zou hij misschien vreemdgaan? Is dit het wel? Wil ik niet wat anders? Leuk he?! Zo’n testje!

Pagina drie, Nog steeds single?! Misschien ligt het wel aan jezelf?!
Deze raakt mij het meest en slaat ook het meest op mijn als persoontje…want tja..ik ben natuurlijk al weer een paar jaartjes single! En ja…ik heb een voorkeurlijstje, en ja ik ga niet voor de eerste de beste!
Dus het ligt aan mezelf! Omdat ik niet voor de eerste de beste ga, maar liever wacht op degene die mij ECHT gelukkig maakt, ben ik ineens een zielige single!
Als ik de bladen moet geloven had ik toch echt beter bij een man kunnen blijven die mij NIET gelukkig maakte! Want tja…dan heb je tenminste wel een man! Dat je vervolgens dag in dag uit loopt te piekeren of je nu wel echt gelukkig bent (en dan heb je nog niet eens de relatietest gedaan) dat moet je dan maar voor lief nemen!
Nee hoor, beste bladen! Deze meid is liever happy single en wacht geduldig af tot daar de ware is! En als hij dan voor me staat, zal je zien dat hij alles heeft wat ik nou liever NIET wilde, maar het is de ware en dan maakt het ook allemaal niet meer uit! Dan is ie gewoon al wat kalend en heeft hij een lekkere bos borsthaar en is ie misschien wel putjesschepper. Hij maakt me wel gelukkig! En dat is waar het allemaal om draait!


13 reacties

arta · 20 april 2009 op 12:05

Misschien is Voetbal International minder stressvol voor je om te lezen?

Voor mij is dit een blogje. (overdosis uitroeptekens en puntjes, veel tussen haakjes en met CAPS, oppervlakkig onderwerp, taalfoutjes…)

champagne · 20 april 2009 op 12:11

Ik sluit me geheel aan bij mijn voorgangster. En als single moet je natuurlijk ook niet de relatietest doen 😉

doemaar88 · 20 april 2009 op 12:41

Jeetje! Meid! Wat kan jij SCHREEUWEN! Al die uitroeptekens!!!!

Je onderwerpkeuze is best leuk, maar de uitwerking kan beter. Dit is niets meer dan een blogje, een dagboek. Probeer je zinnen eens anders te formuleren en die uitroeptekens te schrappen. Dan leest je volgende stuk vast een stuk prettiger 😉

Kuin · 20 april 2009 op 13:26

Ik kan me wel vinden in het commentaar van mijn voorgangers, maar vindt het niet echt een probleem. Je onderwerp is leuk en voor veel mensen waarschijnlijk erg herkenbaar. Je maakt je punt op een scherpe, ietwat humoristische manier. Dat er teksttechnisch nogal het een en ander aan ontbreekt/mankeert, neem ik maar voor lief. Hij kan nog wel scherper hoor, veel scherper zelfs. De volgende keer meer geweld a.u.b. 😉

LouisP · 20 april 2009 op 15:43

L. XS

Sorry, voor dit stuk ben ik te oud!

L.

SIMBA · 20 april 2009 op 16:55

Zitten leuke dingen in (kom-ommer dieet 🙂 )
maar die HOOFDLETTERS storen me mateloos.
Ik denk dat je wel kunt schrijven maar je moet even uitvinden waar een column of kort verhaal aan moeten voldoen. Veel lezen, reacties en columns, daar leer je veel van.

WritersBlocq · 20 april 2009 op 16:57

Ergens in de 1e alinea dacht ik ‘ze heeft zeker een abo genomen op HOOFDLETTERS en !!!!
Ik zal er niet achter komen – verder ben ik niet gekomen met lezen.
lol@Champagne 😆

KawaSutra · 21 april 2009 op 02:03

[quote]Hij maakt me wel gelukkig! En dat is waar het allemaal om draait![/quote]
Volgens mij moet je jezelf gelukkig maken, een ander kan dat niet voor je doen. Jezelf gelukkig maken kun je onder andere door de juiste partnerkeuze. Klein nuanceverschil. 😉
Nu kun jij wel weer je partner gelukkig maken, dat kan dus juist wel. Maar dat komt door die lingerie. 😀

Mup · 21 april 2009 op 08:48

Dus er staat echt iets te lezen in die bladen, ik zie alleen reclames :stom:

Groet Mup

Ma3anne · 21 april 2009 op 09:09

Oke, je hebt door, dat die bladen (het woord ‘glossy’ krijg ik mijn strot niet uit) gebakken lucht zijn. Gewoon links laten liggen, lijkt me.
In een grijs verleden viel mij op zekere dag hetzelfde op. Daarna nooit meer zo’n ding ingekeken. Wel grappig om te lezen, dat er dus in al die jaren niets veranderd is aan de inhoud van die tijdschriften.

DE HOOFDLETTERS EN UITROEPTEKENS MAG JE VAN MIJ OOK WEL WEGLATEN IN HET VERVOLG!!!!!!!!!!!

lisa-marie · 21 april 2009 op 21:09

Jammer van die hoofdletters en die hhakjes en die uitroeptekens want er zit best humor in.
Op naar de volgende.

axelle · 22 april 2009 op 15:47

Muahahahaha. :p

Zaaaa-luggg..

Maar die uitroeptekens zijn er idd te veel aan.

Axelle

Mien · 27 april 2009 op 14:15

Wat een exces van !!!! deze column.
Gewoon pyama aandoen over de lingerie en rustig wachten totdat ie langskomt.
De ware.

Mien

Geef een antwoord