Al eeuwen lang geloven mensen dat er een bepaalde god is die de wereld geschapen heeft en ook een rol speelt in alle dingen die we doen. In allerlei verschillende culturen geloven mensen in goden en ik denk juist door al die verschillende interpretaties, dat god juist niet bestaat. Misschien nog erger gezegd er ontstaat oorlog door al verschillende geloven en dat al eeuwen lang! Het heelal is immens groot, waar vele bacteriën zweven. Hier komt nog eens bij dat de wetenschap nog niet alles heeft ontdekt en dus hoe weerlegbaar is het dat er echt een god bestaat. De kansberekening is nihil, zo klein dat de kans is dat Afrika ooit nog eens wereldorde wordt een wonder kan genoemd worden.

De hersenen moeten ook nog helemaal onderzocht worden, misschien zien we alleen wat we willen zien en hebben we door onze slechte hersens impulsen foute dingen gedaan en vervolgens, de hoop om vergeving bij god te zoeken.

Wees nu eens zelf eerlijk tegen jezelf. Al die oorlogen komen toch gewoon door geloof. Is het gewoon niet toen de mens ging schrijven, dat iemand en een of ander groot verhaal heeft verzonnen. De mens wil geloven en haalt daar hoop uit. Je hebt verdriet en je pakt een geloof erbij en je denkt dat er iemand voor je is die je hoort, maar die je niet ziet. Er komt ook nog eens bij dat we allemaal meelopers zijn en elkaar dus kunnen beïnvloeden en dat doen we ook al eeuwen.

Ik heb respect voor mensen die geloven, echt hoor. Maar er is mijn ogen nooit een openbaring geweest van een god en ik ken eigenlijk ook geen personen die dat ooit hebben meegemaakt. Juist nu komt de conclusie van mensen die geloven. Je hebt nooit een openbaring meegemaakt omdat je ongelovig bent. Ik sta er wel voor open, dat zeker maar ik zie niks en hoor niks. Ik zie alleen dat mensen elkaar afmaken. Dit moet toch niet de bedoeling zijn van god? Waarom is er zoveel ellende op de wereld? Ik denk door god die helemaal misschien niet eens bestaat! Geloof wat je wil geloven, maar mijn geloof is ongeloof.

Video: Omstreden docu: God bestaat niet!

Categorieën: Maatschappij

2 reacties

lagarto · 6 juni 2007 op 19:07

Geloof

dit is het enige en ware geloof!
dus die miljarden anderen zijn blind en doof?
wie durf zo arrogant te zijn
voor de complete waarheid zijn we toch te klein
kijk naar boven en stel je voor
is dit eindig of gaat het door?
beide zijn onmogelijk en ’t blijft onbekend
hoe durf je dan te beweren dat je de waarheid kent
zelfs God zag, dat is te moeilijk en te veel
stuurde Jezus, die deed voor en nam deel
,,Vader waarom heeft u mij verlaten,, vroeg zelfs Hij
twijfel hoort bij mensen, zegt dit mij
haal uit alles, dat wat goed voelt in dit leven
doe je ding het is maar even
verwonder, kijk, huil en leer als een kind
misschien is het dan niet nodig dat je alle antwoorden vind

datmensinkenia · 7 juni 2007 op 21:06

Ik zie helemaal niets in dit stukje dat aangeeft dat de auteur arrogant is. Hij zegt dat hij respect heeft voor gelovigen and dat geloof ik wel, maar het is duidelijk dat sommige gelovigen absoluut geen respect hebben voor mensen die niet geloven.

“Kijk naar boven”????!!!!! Wat doen ze dan in Australië?

God is een knuffelbeest voor mensen die in het verleden weinig kon begrijpen van de wereld om zich heen en een verklaring moest hebben voor al die rare dingen die gebeurde.

Het is een moelijk onderwerp, en ik vind dat de auteur goed zijn best heeft gedaan om zijn kijk erop met ons te delen. Om hem arrogant te noemen is kortzichtig, gemeen, kleindekend en zelf arrogant te zijn.

Rot op met je God en al de ellende die hij veroorzaakt. God is liefde en liefde is de enige dat deze wereld kan verbeteren. Weg met je “gelovige haat”.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder