Lang heb ik gewikt en gewogen of ik deze site als platform voor mijn mijmeringen kan gebruiken. Na twee seconden was ik uitgewikt. Alsmede uitgewogen.
Natuurlijk gebruik ik deze site.Waarom niet.?
De redactie zal het mij ongetwijfeld vergeven dat ik hier een aantal keren mijn kleine Goddelijke puntjes plaats… Het moet mij van het hart dat mijn geduld op begint te raken. Waarom?
Hoe bedoel je waarom? OMDAT IK HET ZAT BEN OM VAN ELKE RAMP DE SCHULD TE KRIJGEN!!!!
Hè hè, dat lucht op. Dat is eruit. Maar even serieus. Ik heb in al mijn goedheid jullie en jullie planeet gemaakt met het doel om mijzelf en alles door jullie te ervaren.
Want IK BEN almachtig! Want ik weet alles! Want IK BEN er altijd geweest!
Maar ja, je wilt ook wel eens ervaren wat je weet. Kennis is leuk maar kennis ervaren is nog leuker.
Dus splitste ik mijzelf in miljarden kleine deeltjes (jullie), gaf al die deeltjes een identiteit (ziel) en zond jullie uit naar een voor jullie geschapen planeet als mijn oren, ogen en neus om te ervaren.
Op het moment dat elk deeltje genoeg had ervaren kwam dat deeltje bij mij terug om alle opgedane ervaringen bij mij in te leveren waarna het deeltje weer werd teruggezonden.
En dat gebeurt nog steeds.
Simpel zou je zeggen. Kind kan de was doen. Niets is minder waar! De deeltjes (jullie) begonnen te vergeten wat jullie taak in oorsprong was.
Jullie gingen jezelf identificeren met de gereedschappen die ik jullie schonk om jullie taak te vergemakkelijken. Jullie slachtofferden jullie moeder (planeet aarde) aan jullie ongebreidelde hebzucht. Jullie hang naar kicks en kortstondige bevredigingen op allerlei gebieden, leidden naar nog meer jacht op bezit en nieuwe kicks.
De taak werd vergeten, Dames en Heren. Jullie moeder (aarde) werd bevuild, bezoedeld, gemarteld en miskend. Jullie begonnen jezelf belangrijker te vinden dan een ander.Dan God.
Weg eenheid!!!
Dus deelt jullie moeder af en toe een corrigerend tikje uit. En dan mag je blij zijn dat ik dat zelf niet doe want soms vragen jullie erom. Want vergis je niet!! De aarde is een levend wezen met een bewustzijn dat vele malen groter is dan dat van jullie!
Wat zou jezelf doen als er een stel bloedzuigers je lichaam zou beginnen uit te wonen?
Dan zou je net zolang schudden,vegen en krabben tot je alle bloedzuigers kwijt was..
Mijn boodschap aan jullie is eenvoudig. Kom terug uit de apathie. Leg je verslavingen naast je neer. Keer terug tot de werkelijkheid. Verlaat de wereld van illusies die jullie zelf geschapen hebben.
Ja maar, is de meest gemaakte opmerking van de laatste weken: “En al die slachtoffers dan?? Waarom liet jij dat gebeuren??”
Mijn antwoord is simpel, jullie zelf maakten er slachtoffers van. Niet IK want ik heb jullie lief gelijk mijzelf! Sterker nog, jullie zijn mijzelf! Daarom hebben jullie volledige vrijheid van handelen, praten en denken. Daar wil en zal ik niet op terugkomen.
Maar dat schept ook verantwoordelijkheden en na duizenden jaren kunnen jullie dat nog steeds niet aan. Ouwe koek.Oorzaak en gevolg.
Wordt weer wakker dames en heren. Herontdek waar het ook alweer om ging. Kijk in de spiegel naar je eigen vergissingen en herstel ze! Want op deze manier schieten we niet op!
VERDORIE!

Categorieën: Liefde

14 reacties

Dees · 31 januari 2005 op 07:37

[quote]Simpel zou je zeggen. Kind kan de was doen. Niets is minder waar! De deeltjes (jullie) begonnen te vergeten wat jullie taak in oorsprong was.[/quote]

Van dat soort zinnen krijg ik meteen al zin om eens te surfen op een tsunami. Het lijkt Startrek wel, de mens als Borg, voorgeprogrammeerde deeltjes, brrrrrrr.

En beste God, de mens verpest veel, maar ik denk dat het van grootheidswaan zou getuigen om de menselijke hand de schuld te laten nemen van de tsunami, of een aardbeving oid. Net zoals het eigenlijk wel een beetje van grootheidswaan getuigt om jezelf in de schoenen van God te plaatsen, zeker als je daarin gelooft.

Li · 31 januari 2005 op 08:44

:-?[quote]Want IK BEN almachtig! Want ik weet alles![/quote]

Zeg Lieve,
Is je achternaam soms Knevel

Ma3anne · 31 januari 2005 op 08:50

Het is in mijn ogen niet zomaar onzin wat je schrijft. Er is meer tussen vader hemel en moeder aarde. Geen echt nieuwe gedachte, maar toch wel goed geschreven.

melady · 31 januari 2005 op 09:42

[quote]Mijn boodschap aan jullie is eenvoudig. Kom terug uit de apathie. Leg je verslavingen naast je neer.[/quote]

Nou dat zegt U wel zo gemakkelijk..weet u wat afkicken is VERDORIE

Melady 🙂

koekoek · 31 januari 2005 op 09:51

Ach Lieve toch wat ben je bijziend, zou je een bril opzetten zou je niets anders zien gelijk een een cel waar bacteriën op zitten en is het universum niets anders als cellen met moleculaire ruimte`s.
De zin van het leven is niet voor god te spelen maar om van elkaar te leren.
God zou men moeten zien als Genetisch Ondefinieerbaar Dna naar mijn mening.

KingArthur · 31 januari 2005 op 11:30

Op deze column kan je natuurlijk eindeloos blijven door discusieren wat ik even niet meer doe. Ik neem mijn standpunt voor bekend aan.

Wel mooi om deze column onder liefde in te zenden!

tontheunis · 31 januari 2005 op 11:34

Het is de zucht naar de eenvoud der dingen die de mens doet besluiten dat er een God is. Zoek een verklaring voor je zijn en leg vervolgens de hele verantwoordelijkheid voor alles wat gebeurt en misgaat in zijn of haar handen…

Zo er een god is, ik weet het niet maar hoef het ook niet te weten, dan lijkt me dat de boodschap al aan ons is medegedeeld. Die luidt: ‘Maak er wat moois van en wees lief voor elkaar! En o ja, sloop de cadeautjes niet die ik jullie heb gegeven…’

Als we daar nou eens mee beginnen zonder ons af te vragen wie of wat god is, dan doen we precies wat al die bijbels, korans, thora’s en andere boeken ons vertellen.

Hetgeen belangrijker is dan de vraag of je al dan niet mag fietsen op zondag, mag snoepen tijdens de ramadan of varkensvlees mag eten op vrijdag…

TT

TT

Kees Schilder · 31 januari 2005 op 13:50

Heremetijden!Originele invalshoek.Daar kan ik wat mee als ik a.s.zondag voor de zoveelste keer weer met een Jehovagetuige aan mijn deur mag discussieren

Mup · 31 januari 2005 op 16:48

Ik ben het niet helemaal met U eens, maar ben wel blij dat U eens tegengas gegeven heeft,

Groet Mup.

Mosje · 31 januari 2005 op 19:21

U heet dus Lieve, en Uw e-mailadres is denheere@hotmail.com.
Als ik U een e-mail stuur, komt die dan ook daadwerkelijk bij U terecht, of toch weer bij de EO?
En Lieve Heer, waarom toch hotmail, dat is toch een kutmailprogramma? Waarom niet Yahoo, of Google. Moet u nou werkelijk meelopen met de grote massa?
Waarschijnlijk bent u ook nog online op MSN. Ik zou U aanbidden als U aanwezig zou zijn op ICQ, of Netscape Messenger.
Maar nu ga ik naar m’n vriendin, als U het goed vindt, want die heeft ook goddelijke puntjes.

Louise · 31 januari 2005 op 20:02

Jezuschristus 🙄

Mercurius · 31 januari 2005 op 20:16

Hoi Lieve,

pffff ik zou bijna zeggen je leest te veel boeken!
Maar ik moet bekennen dat ik veel van je tekst herken uit de boeken in mijn eigen kast.

Zoals met iedere column, haalt iedereen eruit wat voor hem belangrijk is.
Misschien had je je ‘preek’ beter kunnen eindigen met AMEN ipv VERDORIE.

Ciao Mercurius

sally · 31 januari 2005 op 21:11

Ik vind `m wel mooi geschreven.
en…..
best wel gewaagd op deze “goddeloze” site.

Moet je wel incasseringsvermogen hebben.

Want pittige kritiek was te verwachten.
dus…een stukje waardering van mij..
liefs
Sally

senior · 1 augustus 2005 op 14:11

waarschijnlijk leest deze persoon in de bijbel. En in de bijbel -toch nog altijd het meest gelezen boek- kun je voor columns veel inspiratie halen. Ik zou zeggen: probeer dat boek ‘s, als je toch graag leest…..ikzelf haal er niet alleen inspiratie uit voor columns, maar voor heel m’n leven.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder