“Mam, wanneer en door wie ben jij ontgroend?” Ik dacht even dat ik hem verkeerd had gehoord en vroeg hem die vraag nog eens te herhalen. Braaf herhaalde hij de vraag. Ik had het dus goed gehoord. Aan mijn gezicht moet hij gezien hebben dat ik het niet begreep. Geduldig legde hij uit wat ontgroenen is. Tongzoenen, bekken, tongworstelen, lebberen etc. Ik onderbrak de opsomming, het was me duidelijk. Sommige zaken wil je niet delen met je kinderen, één daarvan is deze. Mijn ontgroening.
Ik heb namelijk geen zin om in het gunstigste geval een avond lang te worden uitgelachen en gepest. In dit geval zou dat ook wel eens een week kunnen gaan duren.

Ik was veertien jaar, een echte puber en vreselijk verliefd op de broer van mijn, hoe kon ik het uitkiezen, zwager. Iemand waar ik mijn hele leven mee zou worden geconfronteerd. In mijn dagboek schreef en beschreef ik alles wat hij zei of juist niet zei. Hij was zeventien, donker, blauwe ogen, speelde Boudewijn de Groot op zijn gitaar en hij reed op een brommer! Ik was verliefd!

Op een avond in mei, hij was net terug van een werkweek in Londen, zaten we in mijn slaapkamer op het bed. Hij had een cadeautje voor me meegenomen. Een paar lange oorbellen met paarse steentjes, ik smolt ter plekke. Niet dat het wat zei over zijn gevoelens voor mij, hield ik mezelf voor, want hij had voor mijn moeder ook een cadeautje meegenomen. Ik bedankte hem keurig met een lief kusje op zijn wang. Hij sloeg zijn armen om me heen en kuste me op mijn mond. Ik was in de zevende hemel en kroop tegen hem aan. Na maanden van twijfelen en onzekerheid, lag ik nu in de armen van mijn droomprins. Het was te gek! Ondertussen zag ik mezelf al opscheppen tegen mijn vriendinnen. “Ik heb verkering en kijk eens wat hij voor me meegebracht heeft uit Engeland?”

Met een hand tilde hij mijn gezicht op en kuste me opnieuw, ik genoot, het was heerlijk. Totdat hij de druk van zijn lippen iets verstevigde en ik me rot schrok! Hij duwde zomaar zijn tong in mijn mond! Vol afschuw duwde ik hem weg en terwijl ik een beetje schaapachtig lachte, maakte ik hem duidelijk dat ik hier niet van gediend was. Dit was vies, goor en vond ik zeker niet grappig.

Een beetje onzeker keek hij me aan met in zijn ogen een verwarde blik, tot hij besefte dat ik geen flauw benul had wat mensen deden als ze zo lang hun lippen op elkaar drukten. Geduldig legde hij uit, dat dat gedoe met die tongen erbij hoorde en dat dat lekker was en dat iedereen het deed.
In mijn hoofd begonnen allerlei alarmbellen te rinkelen. Ik wist namelijk zeker dat mijn ouders dit niet deden. Ik trok mijn meest arrogante gezichtje en zei hem dat ik niet iedereen was en ik het gewoonweg walgelijk vond.

“Kom, we doen het nog eens” en voordat ik het in de gaten had, voelde ik weer die tong in mijn mond en weer werd ik misselijk van dat enge weke ding, die mijn holtes verkende. Maar diep in mijn hart moet ik het gevoel hebben gehad dat ik dit onder de knie moest zien te krijgen, want ik spartelde niet meer zo hard tegen.
Vanaf dat moment greep hij iedere gelegenheid aan om die tong in mijn mond te krijgen. In de lift, op de galerij, slaapkamer en op de hoek van de straat, overal stak hij dat ding in me.
Lief als hij was, bleef hij mij geruststellen en zeggen dat ik het echt lekker zou gaan vinden.

Hij heeft het niet meer mee gemaakt of ik het lekker ben gaan vinden. Heel af en toe ontmoet ik hem op een of andere verjaardag en dan zie ik soms een vragende blik in zijn ogen. “Zou ze het nu wel lekker vinden?”

Bij mijn zoon lopen de tranen van het lachen over zijn gezicht als ik hem het verhaal vertel. Nog nahikkend van het lachen zegt hij “Ik weet dat jij er nog steeds niet van houdt, want ik heb het je nog nooit zien doen met papa.”


12 reacties

LouisP · 13 februari 2009 op 07:07

goedemorgen,

wat een fantastische begin van de dag,eerst douchen, daarna een prachtig verhaal van Bitchy.
Mijn dag kan niet meer stuk.

L

Neuskleuter · 13 februari 2009 op 08:37

Hehe, wat heerlijk genant! Die uitsmijter maakt het helemaal leuk 😀

Mosje · 13 februari 2009 op 08:51

pst, niet verder vertellen, ik heb het ook nog nooit op een galerij gedaan.

doemaar88 · 13 februari 2009 op 10:06

Erg leuk geschreven, ik heb gelachen en kon me prima inleven 😀

@ mosje :hammer:

Mien · 13 februari 2009 op 11:59

Een ware Bitchy.
Wat een levendige beschrijving.
Hoe haal je het terug?

Heb al enkele columns genomineerd voor CvdM.
Deze mag erbij.

Mien

pally · 13 februari 2009 op 12:10

Erg leuk beschreven, Bitchy. Zo goed opgeroepen, dat prille, bijna platonische verliefdheidsgevoel van heel jonge meisjes dat de realiteit nog niet raakt.

groet van Pally

phoebe · 13 februari 2009 op 13:32

Briljant!! Ik zie je al helemaal gekke bekken trekken op dat bed daar met je grote liefde.. hihi.. 😀

Hopelijk zijn daaropvolgende ervaringen niet column waardig geweest in de zin dat ze wel als prettig zijn ervaren 😉

DreamOn · 13 februari 2009 op 18:37

Geweldig verhaal en ook geweldig geschreven. En ook: (nu volgt verboden woord van cx) HERKENBAAR!!
Ook ik was 14 en hij was 21. (en verloofd!) Maar van hem kreeg ik mijn eerste tongzoen, en ik kon maar één ding denken: als ik maar niet hoef te kotsen!

Inmiddels ben ik het met meneer Oplopers toch wel een gezellige hobby gaan vinden… :duimop:

axelle · 13 februari 2009 op 19:34

Hahahahaha, ja, de kotsverhaaltjes komen ergens vandaan hé.
Met een schaterlach gelezen.

Bitchy · 14 februari 2009 op 08:40

Het staat in mijn geheugen gegrift, zowel het verliefd zijn als die enge tong 😉 Al zou ik het willen, kan het maar niet vergeten.

Dank jullie wel voor jullie reacties, enorm blij mee!

Groetjes
Veer

KawaSutra · 15 februari 2009 op 02:04

Haha, een zeer vleselijk vertelsel en geweldig beeschreven Bitchy.

Syl · 15 februari 2009 op 16:44

Gevonden :stom:
Gheghe 😆 Net zo leuk als aan de telefoon!
Per ongeluk met wijntjes op, mn blog ongeredigeerd
doorgestuurd als column, dat gaat commentaar geven vrees ik, oeps, probeer het bloggen af te leren, echt! Dikke koezzzz van hier (zonder tong want daar houden we niet van 😆 of… :hammer: )

Geef een reactie

Avatar plaatshouder