Ik hang met mijn neus boven het toetsenbord. Gedachten sluimeren. Naarstig zoek ik naar juiste woorden. Ergens in een vage zone tussen neus en kruin komt alles bij elkaar. Een klein concept ontluikt, vlak bij mijn hersenstam. Het dringt zich op naar voren. Komt mij langzaam onder ogen. De boodschap krijgt vorm en maakt contact. Nu nog even woorden husselen. Het beeldhouwen in letters kan beginnen. In het beeldscherm tegenover mij ligt een wit word-vel. Het wacht ongeduldig op vervulling. Nerveus zoeken ogen en vingers de juiste combinatie op het toetsenbord. De H is het eerst de pineut en ik hamer op zijn kop. Amechtig trilt het plastic dopje met metalen tong naar beneden. Zoekt contact met onderliggend ijzer. Mijn aanslag zet een verbinding in gang. Een kruisbestuiving tussen een verticale en horizontale lijn. Haaks contact, hoe is het mogelijk.

Onmiddellijk wordt een datapuls in gang gezet. Een H wordt doorgegeven naar het centrumhart van het toetsenbord, de microprocessor, luisterend naar de naam IC 8048.
De eerste massa weerstand is nu overwonnen. Met bonkend hart zet 8048 het datapulsje H om in binaire code. Nulletjes en eentjes spurten vervolgens als een razende roeland door kabel en stekker van het toetsenbord, linea recta naar de PC.

Het witte vel begint langzaam te trillen. Krijgt van zijn Officebaas een melding door. In beeld verschijnt een mooie H in vol ornaat, uitgedost als Roman, nieuw en tijdloos. De H die vraagt zich af, en waar blijft nu de rest? In no-time verzamelen zich zijn lotgenoten. De A, de L, de L en tot slot de O.

De L lijkt buiten zinnen, gaat bijna over de schreef. Liefst twee keer heeft hij op zijn kop gekregen. Zijn oren trillen nog gruwelijk na. Het debouncen lijkt niet op te houden. Veel liever danst L de Cha Cha Cha. Het eerste woord heeft vorm gekregen. De O die rondt mooi af. Contact wordt zomaar uit het niets geboren. Hallo aan allemaal en houdt het contact haaks.

[b][url=http://1.bp.blogspot.com/_-7UjRbP0nLE/R8UDJZWEYxI/AAAAAAAAAB0/wtpAuzRYxmA/s320/12565710310676l.jpg]Mien Tsja Tsja[/url][/b]

[img align=left]http://www.bidmadness.com.au/uploaded/others/Gadgets/Keyboard.jpg[/img]

Categorieën: Algemeen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

9 reacties

arta · 6 juli 2009 op 08:51

Hallo 2U2,
Wat een gezellige digitale groet op deze maandagmorgen!
Grappig, zo’n handeling waar je nooit bij nadenkt, zo uitgebreid beschreven te zien!
Groetjes aan IC 8048 van Genuine Intel(R)CPU 575!!

Mup · 6 juli 2009 op 09:33

Beeldhouwen in letters, mooi gevonden,
schift m up

axelle · 6 juli 2009 op 10:35

Haha! 🙂 Die foto past er zoooooo bij! Geniaal!

WakendOog · 6 juli 2009 op 11:17

Prachtig gevonden en geweldig omschreven.. :duimop:

pally · 6 juli 2009 op 11:48

Erg origineel, Mien!

groet van pally

SIMBA · 6 juli 2009 op 12:15

Dus als we op ons toetsenbord rammen dan gebeurd er eigenlijk best veel!
Leuk Mien.

klapdoos · 6 juli 2009 op 16:25

Heerlijk origineel, nu eerlijke gezegd bekijk ik mijn leppie toch heel anders dan voorheen, nog effe en ik ga haar aaien, die toos op mijn doos…
groet van leny

lisa-marie · 6 juli 2009 op 23:09

Zo had ik het nog niet bekeken vanuit het hart van mijn pc, ik beeldhouw dan liever 😆

Dees · 7 juli 2009 op 17:46

Eentjes en nulletjes en toch kunstig. Erg leuk stukje Mien 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder