Aarzelend kriebelt de schemering door de gordijnen van de slaapkamer..Een vervreemdend gezicht, normaal is het licht vele tinten voller en het zonnetje allang op als bij mij de luikjes opengaan. Kwart voor 8 zegt m’n mobiel, nacht en ontij dus, waar ben ik wakker van geschrokken. Er was lawaai..ik spits mijn oren en daar is het weer. Gierend scheurt de stilte open, ik heb de neiging zelfs in bed te bukken voor het geluid dat lijkt op twee f 16’s die rakelings over ons dak bulderen.
Eruit, naar buiten, kijken. Aan de overkant van de sloot zie ik de contouren van een helse machine en hoor ik het geruis van vallende bomen. Staatsbosbeheer is bezig het bos uit te dunnen. Men gebruikt daarvoor een reusachtige Transformer die de iepen en elzen lostrekt om ze vervolgens met een turbo cirkelzaag in een oogwenk aan stukken te snijden. Onweerstaanbaar baant hij zich een weg door het gebladerte en laat een spoor van verwoesting achter. Takken, stammen, diepe rupssporen, modderplassen, bomkraters…
Was ik een adept van prinses Irene geweest dan had ik een arm om de stammen heengeslagen en ze geruststellend toegesproken. Nu snoert de koopman mijn spirituele ik de mond en denkt likkebaardend ‘gratis hout’, de kachel moet branden. Als tegen vijven ook in de verte het geluid verstomd is en de werkmannen naar huis, trek ik laarzen , werkhandschoenen en een oude jas aan en vertrek welgemutst richting bos.
‘Hei ho.. hei ho..ik krijg het hier kado, pom.. pom.. pom.. pom’ etc..

Oh wat een weelde, schots en scheef ligt vlak achter ons huis een hoeveelheid hout waar ik
jaren van kan stoken. Alleen is er weer eens niet gedacht aan de eenzame sprokkelaar, geen handzame stukken, maar stammen van 2 meter 50 en die moeten de sloot over om in onze achtertuin gezaagd en gekloofd te kunnen worden.
Vastberaden puffend sleur ik een berk los uit de wirwar aan twijgen die hem omklemt.
Mooi hout maar hoe krijg ik dat binnen. Slepen is net te doen, maar ik moet ook gooien. Ik besluit tot een imitatie van het paalwerpen wat ik ooit op tv door sterke mannen heb zien doen. Ze liepen in schotse rokjes. Waren dat nou de Scotland games of de Wintergames..en hadden ze er nou wel of niet iets onder..nutteloze gedachten .. weg ermee. Aan het werk!
Stam verticaal optrekken, rechterhand onderop, linkerhand steunt zo hoog mogelijk, door de knieën, stáán, wérp, lós en..knák.. er verschuift iets diep onder in mijn rug. Met de kleinst mogelijke kabouterpasjes slaag ik er een half uur later in het Behouden Huis te bereiken.
‘En..gelukt?’, informeert mw. P. vanachter de laptop.

De volgende ochtend.
Aarzelend kriebelt de schemering door de gordijnen van de slaapkamer.
Éindelijk, is de nacht voorbij. Als ik twee centimeter probeer te verliggen nagelt een duivelse pijnscheut die als schrikdraad door mijn lichaam trekt, me vast op de matras.
Hei..ho..hei ho….hei..

——-

‘Hoe heb je dat voor elkaar gekregen’, zegt de dokter als ik in een hoek van 90 graden de behandelkamer binnenstrompel.. ( wordt dus vervolgd..)

Categorieën: Algemeen

9 reacties

SIMBA · 28 oktober 2012 op 13:44

Agossie….arme jij!
Had je niet beter met bijl en zaag over de sloot gesprongen en dan kleine blokjes hout vervoerd…..*het is maar een idee* 😀
Ik kijk uit naar het vervolg en ik wens je beterschap!

Libelle · 28 oktober 2012 op 14:21

Ik denk dat ik het vervolg met plezier zal lezen.

Jip · 29 oktober 2012 op 10:30

Hei … Ho… ik ben ook van de partij, maar heb geen grote brokken hout versleept. Alles wat sleepte waren mijn achterpoten. Gaat gelukkig weer beter.
Trawant ik hoop dat de dokter je beter kan maken. Anders moet je naar de Dierendokters gaan, die zijn echt goed! Beter vaak dan een mensendokter.
Wel een geluk dat we nog kunnen schrijven! En zo leuk!

Ferrara · 29 oktober 2012 op 12:08

Ik kan me vergissen maar van het zinnetje
‘En… gelukt?’ druipt het gevoel dat mw.T! het een onzinnige actie vond.

Nachtzuster · 29 oktober 2012 op 21:57

Leuk, onderhoudend verhaal. In mijn ogen echter wat slordig geschreven. Met name wat de interpuncties betreft. Ik mis komma’s en zie komma’s waar ik liever een punt had gezien. Maar oké, dat kan een persoonlijk voorkeurtje zijn. Na een zin die eindigt met …begin je de ene keer wel en de andere keer niet met een hoofdletter. Enne, mevrouw P(asquali) moet ook hier mevrouw T(rawant) zijn, neem ik aan? ‘Een vervreemdend gezicht’ bekt voor mijn gevoel ook niet echt lekker. Desalniettemin ben ik benieuwd naar het vervolg.

Eerlijk gezegd ben ik van jou helemaal niet gewend dat je wat slordig schrijft. Wat dat betreft verbaast het me.

WritersBlocq · 29 oktober 2012 op 22:10

Geinig stuk!

arta · 30 oktober 2012 op 09:13

Jaa, leuk stuk!

(Ben het wel eens met Nachtzuster)

Yfs · 30 oktober 2012 op 17:57

Hallo Schwarzeneggert… have a break.. have a kitkat :hammer:

gast · 9 november 2012 op 09:22

timepiece. [url=http://www.isdress.org/A-line-Wedding-Dresses-A-line-Wedding-Dresses-1024-top.html][img]http://www.isdress.org/images/thumbnails/a-lineweddingdresses/1024_2742.jpg[/img][/url] . Plus the timepiece merges luxurious particulars and finishes with exceptional chronograph performance [url=http://www.isdress.org]cocktail wedding dresses[/url] cocktail wedding dresses . Should you be intrigued, [url=http://www.isdress.org]designer wedding gowns[/url] designer wedding gowns . then you are able to have 1 inside a ruggedstitched black leather strap; as well as the striking anthracite coloured dial. The newest AirBoss Mach eight unique version lives as much as its distinctive title with its massive forty five mm stainless-steel situation and mechanical self winding function that is a total winner. The strap integrates firmly in to the wrist. New screw in exhibition caseback supplies a total and complete see. Luminescent fingers and hour markers make this view a total offer for any connoisseur. This assortment is inspired by an plane carrier’s “Air Boss” [url=http://www.isdress.org]coast bridal dresses[/url] coast bridal dresses . [url=http://www.isdress.org]dresses to wear to a wedding[/url] dresses to wear to a wedding [url=http://www.isdress.org]bridal dresses under 100[/url] bridal dresses under 100 , [url=http://www.isdress.org/Bridesmaid-Dresses.html]junior bridesmaid dresses[/url] junior bridesmaid dresses . the person perched atop the command tower decides with pinpoint accuracy, each and

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder