Deze week kwam in het nieuws dat de gemeente Pekela een hangverbod heeft ingesteld voor ouderen in het winkelcentrum van oude Pekela. ‘Lang leve tolerant Nederland, weer een andere groep om tegen aan te schoppen’, denk ik dan bij mezelf….

Hoera voor de gemeente Pekela! Naarmate je ouder worden schijn je milder te worden. Dat heb ik tenminste altijd aangenomen…….totdat ik vanmorgen in de krant las dat de gemeente Pekela een samenscholingsverbod heeft ingesteld voor bejaarden in het winkelcentrum van oude Pekela.
Ik heb er de hele dag over nagedacht hoe het zover heeft kunnen komen.

De gemiddelde leeftijd van inwoners in oude Pekela is waarschijnlijk een jaar of zestig.
Jongeren zijn allang weggetrokken naar de stad. Er zijn dus geen hangjongeren waar men zich aan kan ergeren. Allochtonen willen er niet wonen en pedofielen durven er niet te gaan wonen vanwege eerdere schandalen die daar naar buiten zijn gekomen. De inwoners hebben dus niets om zich aan te ergeren. Wat krijg je dan? Juist, er moet een zondebok gevonden worden en dit zijn in dit geval de hangouderen geworden. Niet onlogisch want diezelfde hangouderen vertegenwoordigen alles wat de andere inwoners ontberen. ZIJ zijn op tijd met pensioen, pre-pensioen of de VUT kunnen gaan want pas sinds dit kabinet komen deze regelingen akelig in gevaar. ZIJ hebben nog mogen sparen voor een aanvullend pensioen. Als je dan zelf met een halfleeg karretje door een winkel loopt en zo’n bejaarde jouwt je na: ‘Zo, je hebt zeker een feestje vanavond?’, dan krijg je natuurlijk onmiddellijk zin om bij de gemeente te gaan klagen over hangouderen in het winkelcentrum!

Misschien gebeuren er ook nog wel veel ergere dingen, dan dat men opmerkingen maakt over de inhoud van het karretje; het zou kunnen dat mijn krant het te schokkend vindt om alle gebeurtenissen te verwoorden of in beeld te laten zien! Ik zou me zo voor kunnen stellen dat er hangbejaarden zijn die weleens een scheetje laten! Of die wel eens boeren!

Ik heb een paar tips voor de gemeenteambtenaar die met dit geneuzel belast is:
allemaal in de pekel leggen; werkt gegarandeerd. Ook een herkenningsteken; bijvoorbeeld een button met de tekst ‘ouder dan 65’ zichtbaar opgespeld kan helpen om de ‘misdadigers’ gemakkelijk op te sporen. Ik wil geen associatie leggen met de tweede wereldoorlog waarin grote groepen medelanders verketterd werden, maar als we toch met straat- en samenschoolverboden beginnen…

Mijn laatste tip geldt voor de ouderen van oude Pekela.
Zoek een andere woonplaats nu u nog mobiel bent. Geen gemeente kan u weigeren als u uitlegt dat u uit oude Pekela komt……

Categorieën: Actualiteiten

13 reacties

Bakema_NL · 5 mei 2005 op 19:39

En toch zit er wat in. Waar ik werk zitten ze ook de halve dag, een groep van zo’n 10 tot 15 personen………allemaal voor de gratis koffie. Eigenlijk zitten ze vreselijk in de weg, voor het personeel en voor andere klanten. Iets kopen doen ze niet of nauwelijks, sterker nog, ze pakken een mandje, doen er een paar dingen in, lopen naar de koffie-automaat, gaan daar een paar uur uitgebreid zitten en verlaten dan snel de winkel zonder dat mandje af te rekenen, om vervolgens ’s middags weer terug te komen.
Ga ik toch anders doen als ik ouder ben……..of ik ben zo dement dat ik het doe en het geeneens doorheb.

WritersBlocq · 5 mei 2005 op 19:54

Zo is het maar net, Ietje. Behalve dat verhuisstukje van die ouderen: laat die burgemeester lekker verkassen ipv een hele groep.

Baak: Niet omdat het 5 mei is, zo’n opportuniste ben ik niet, maar zal je NIET vergeten dat wij mede door die ouwelui hier in een vrij land zitten?
Hulde voor de ouwelui, ik schenk graag een bakkie koffie voor ze in en leg met liefde hun boodschappen op de band vanuit het mandje van de scootmobiel, om het vervolgens weer netjes voor hen in te pakken. Mocht iemand dit in de rij voor mij doen, dan zucht ik niet, dan spreek ik mijn waardering uit.
Een beetje harder werken Baak, dan heb je geen tijd om er op te letten.

Ma3anne · 5 mei 2005 op 20:47

Ik was net bezig met een column met dezelfde strekking. Die verdwijnt in de prullenmand, want je hebt het verwoord naar mijn hart.

@Bakema: je begint de wereld soms wel heel erg vanuit de supermarkt te bekijken. Probeer eens een keer een andere invalshoek.

sally · 5 mei 2005 op 21:28

Ik vind het kostelijk die oude mannetjes, die even weggestuurd worden door moe, terwijl zij het huis aan het poetsen is.

“Godsamme, man ga toch eens even gezellig iets voor je zelf doen”

die vrouwen worden helemaal gek van die kerel ineens de hele dag om de deur.

Hier heb je ook van die groepjes mannen.
Helemaal geen last van.
En als je ook nog een praatje met ze gaat maken ,hebben ze de dag van hun leven…

Laat ze toch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

leuke column
groet Sally

Li · 5 mei 2005 op 22:19

Applaus voor jou Ietje.
Ik ben het helemaal met je eens.

Ik vind die verkopers van kranten, abonnementen, en weet ik al niet meer, veel irritanter.

Li

Bakema_NL · 6 mei 2005 op 00:29

Oh wacht even, wij zitten mede door die ouwelui in een vrij land……………dan moeten we dus ook geen slecht woord meer zeggen over de Amerikanen, die zijn er nog meer verantwoordelijk voor (samen met wat andere landen) dan onze eigen ouwelui namelijk…..sterker nog, die ouwelui van ons zijn er eigenlijk helemaal niet voor verantwoordelijk, ze hebben misschien een dappere poging ondernomen, maar dat was het eigenlijk.
En ik hoef echt niet harder te werken hoor, dat gaat wel goed.
En het leven vanuit de supermarkt bekijken………mja, dat zeg jij…op zich is het een verdraaid goede doorsnede van de samenleving wat daar allemaal komt, dus zo gek is het nog niet.

Net als bij andere “groepen” heb je goeie en slechte mensen….minder goeie als je dat liever hoort, zal mij een worst zijn. Er zijn zat verdraaid aardige oudjes, maar zeker ook verdraaid vervelende. Helaas zien jullie mijn reactie maar van 1 kant….is wel zo makkelijk natuurlijk. Het blijft lollig hier. 😛

KingArthur · 6 mei 2005 op 02:21

Nou Ietje, ik ben het eens niet met je eens. Gelijke monniken gelijke kappen. Hang jeugd weg dan ook hang ouderen weg. Stel je eens voor, anders laait die hele discussie van leeftijdsdiscriminatie weer op :-).

Lekkere column

Louise · 6 mei 2005 op 07:22

Goeie column met een verrassende invalshoek!

Dees · 6 mei 2005 op 10:51

Leuk bedacht en geschreven. Toch dwalen mijn gedachten wel even af naar de ‘hangouderen’ vroeger bij mij in het dorp die niks beters te doen hadden dan je de hele dag met schunnige opmerkingen te bestoken. Maar ja, een hangverbod is wel het andere uiterste…

Wright · 6 mei 2005 op 12:55

Lekker, vlot geschreven column.
De verdraagzaamheid is inderdaad weer ver te zoeken in dit land.
Laat ze lekker hangen, die oudjes op hun rollators, ik kan er wel van genieten als ik ze zo lekker zie beppen!

Mup · 6 mei 2005 op 15:15

Leuke invalshoek, lekker vlot beschreven. Moest net zoals Dees ook aan de oudjes denken in de buurt waar ik opgroeide, die waren minder schunnig, maar wel mopperig,

Groet Mup.

pepe · 6 mei 2005 op 20:42

Erg leuke column.

Die hang-ouderen hebben vast hele leuke en oude verhalen te vertellen. Genoeg om columns mee te vullen, ik zou er eens tussen gaan hangen 😉

Martijn · 8 mei 2005 op 14:22

Probleem is inmiddels opgelost; De oudjes hebben nu hun eigen stkkie: De Hangoud..

Groet Martijn 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder